Interview: Hawser

Hardcore band Hawser heeft in de afgelopen jaren meedogenloos door Europa getourd en het podium gedeeld met bands als Turnstile, No Turning Back en Suicidal Tendencies. De band heeft inmiddels een loyale internationale fanbase die in september getrakteerd werd op het nieuwe album All Is Forgiven. Een sterke release waarmee ze onlangs genomineerd werden voor een Rotterdam Music Award in de categorie Beste Album.

Monica van Submit Fest sprak online met Hawser over het afgelopen jaar en de release van hun nieuwe record. Wat betekent volwassenheid in de band? En welke dingen kom je tegen in een periode als deze? Check het interview hieronder!
 
 

Volg Hawser op FacebookInstagram, Bandcamp en op Spotify voor het laatste nieuws!

Submit Fest is hét indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem en richt zich op progressive metal, metalcore, modern metal en alternative metal. Submit, gerund door de Rotterdamse metalheads Monica en Jessica, gelooft in de kracht van de Nederlandse metalscene en het talent van de nieuwe generaties. Submit – Supporting the scene together. 

Volg Submit Fest via de websiteFacebook en Instagram.

The show must go on: Evenementenbranche slaat alarm met grootschalige actie

Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm, slaat de evenementenbranche opnieuw alarm. Met een grootschalige actie en de boodschap The show must go on (#theshowmustgoon), voert de branche de druk richting de overheid noodgedwongen op.

De actie wordt ondersteund door het Metropole orkest dat, ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan vorige week, samen met DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir, een cover opnam van het nummer van Queen The show must go on.

De bijbehorende clip laat, heel treffend, beelden zien van lege theaters, podia en concertzalen. Het nummer en de clip zullen vanaf vandaag te horen zijn op radio, televisie, social media en op de buitenkant van verschillende grote evenementenlocaties.
 

Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers: ‘We begrijpen dat er onder de huidige omstandigheden geen grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden, maar niet dat we op korte termijn niet aan de slag kunnen met testevenementen. Met de ontwikkelingen op het gebied van sneltesten is de koudwatervrees van het kabinet onbegrijpelijk.

We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet. The show must go on.’

Riemer Rijpkema, woordvoerder namens het EventPlatform vult aan: ‘De huidige steunmaatregelen van de overheid zijn heel belangrijk voor onze branche. Maar de testevenementen zijn nodig om te voorkomen dat er sprake is van een (indirecte) sluiting van anderhalf tot zelfs twee jaar voor onze branche.

Tel daarbij de afbouw van steunmaatregelen, de beperkingen op TOZO en TVL en een Garantiefonds dat nog in ontwikkeling is, en dan begrijp je dat het al lang 5 over 12 is geweest, het water ver over de lippen staat en de branche, opnieuw, alarm slaat.’

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform zijn de initiatiefnemers van de actie. De organisaties vertegenwoordigen de publieks- en zakelijke evenementenbranche. De branche is goed voor ruim 100.000 werkplekken en een directe jaaromzet van 7,4 miljard.

De branche is in maart vrijwel volledig tot stilstand gekomen en ziet testevenementen, evenals sneltesten en vaccinaties, als belangrijke stappen voor de herstart van de sector en de mogelijkheden om binnen enkele maanden naar een volledige bezetting terug te gaan.

Fieldlab Evenementen
De uitvoering van de testevenementen is in handen van Fieldlab Evenementen. Een initiatief van de Alliantie, het EventPlatform en de overheid. Onder de noemer ‘Back to Live’ wil Fieldlab Evenementen de testevenementen organiseren.

Dat gebeurt in samenwerking met de wetenschap en met steun van de vier ministeries Economische Zaken en Klimaat, Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen, Justitie & Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn & Sport. De resultaten van de testevenementen worden gebruikt om te komen tot een versnelde, veilige, verruiming van maatregelen en aantallen bezoekers.

Het verzoek aan het Metropole Orkest om medewerking te verlenen, was niet aan dovemansoren gericht. Directeur Jan Geert Vierkant: ‘We vieren ons jubileum in zeer bijzondere omstandigheden. Ook wij verlangen weer naar evenementen waar we ons kunnen laten horen en zien en de wisselwerking met ons publiek. We ondersteunen de actie #theshowmustgoon daarom van harte.’