Interview: Dominál

Het Rotterdamse duo Dominál maakt hiphop, maar gaat verder dan het genre. Muzikaal is het een mix van de diepe storytelling en rauwe bars van Gijs gemixed met Tycho’s unieke sound en solo’s op de gitaar. Twee beste matties met meer dan een passie voor muziek. In BIRD werd Dominál vorig jaar september de publieksprijs winnaar van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop. Wij waren benieuwd hoe het nu met ze ging en spraken het duo over hun muziek, hun toekomstplannen en meer!⁠
Dominál 
 

Voor meer over Dominàl volg je ze op Instagram, Tiktok of Spotify.

Meer zoals dit

Winnaars Kunstbende Zuid-Holland selectierondes Muziek, DJ, Dans & Theater bekend

Het traject van Kunstbende Zuid-Holland, de jaarlijkse wedstrijd voor jong creatief talent, is inmiddels van start gegaan met de eerste twee Selectierondes van Muziek & DJ en Dans & Theater. De winnaars van beide Selectierondes zijn nu bekend!

Tijdens de Selectieronde DJ & Muziek, die op zaterdag 16 maart in Popradar in Den Haag plaatsvond, hebben ruim 40 jongeren in de leeftijd 13 t/m 19 jaar het beste van zichzelf laten zien. De volgende acts in de categorieën DJ & Muziek zijn (in willekeurige volgorde) geselecteerd voor de Voorronde:

DJ:
DJ VNCE (16 jaar, RotterdamKoen Kaptein (17 jaar, Papendrecht)Rani (15 jaar, Ridderkerk)

Muziek: 
Crackling Leaves (tussen de 16 & 19 jaar, Delfgauw)Made with Love (20 jaar, Rotterdam)Jenel (16 jaar, Den Haag)May Florance (19 jaar, Bleiswijk)Sterre Liz (20 jaar, Capelle a/d IJssel)

De jury voor Muziek bestond uit Kay Slice, Novits en Aureliana Cruz en voor DJ uit Vypes, DJ Mixturess en SjefJock.

De Selectieronde van Dans & Theater vond een week eerder plaats, op zaterdag 9 maart, in Korzo in Den Haag. Daar wisten de volgende acts zich te plaatsen voor de Voorronde:

Dans:
Jelle Wabeke (20 jaar, Gouda)
Gendrick Piternella (18 jaar, Capelle a/d IJssel)
Evelin Nugteren (12 jaar, Rozenburg)

Theater:
Esmay van Woerekom  (20 jaar, Leiden)
De shock- Angel Reedijk (18 jaar, Dordrecht)
Pepijn Bus (18 jaar, Den Hoorn )
kunst kinders (Jack Koren 16 jaar & Evelyn Schaddelee 15 jaar, Leiden)Foto © Joyce van Doorn

De jury voor Dans bestond uit Bas Kruk, Cicely Wijnaldum en Tyrone Dikmoet en voor Theater uit Nassima Elidrissi en Naomi Tuininga.

Op 24 maart vindt er nog 1 Selectieronde plaats. Tijdens de laatste Selectieronde worden Fashion, Film, Expo, Taal en Content Creator beoordeeld in WORM, Rotterdam.

Voorronde & landelijke finale
De provinciale Voorronde van Kunstbende vindt dit jaar op 21 april plaats in Maaspodium in Rotterdam. Tijdens de Voorronde krijgen jongeren in negen verschillende disciplines de mogelijkheid om hun vaardigheden te tonen voor een live publiek op een professioneel podium. Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater – alle disciplines worden verwelkomd en aangemoedigd om deel te nemen. De deelnemers worden gedurende de dag begeleid door ons toegewijde Kunstbende-team en ontvangen waardevolle feedback van onze deskundige jury. De winnaars van de Voorronde gaan door naar de landelijke finale, het Kunstbende Young Creators Festival!

Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren van 13 t/m 19 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Popunie organiseert en faciliteert de Zuid-Hollandse workshops, 1 op 1 coachings, Selectieronde en Voorronde.