Inschrijving Band Boost 2015 geopend

bb0b_WinnaarBandBoost2014WebFotodoorMeginZondervanDe jaarlijkse bandcompetitie Band Boost gaat weer van start. Ambitieuze bands uit de regio Dordrecht kunnen zich tot en met 10 oktober aanmelden voor editie 2015 en daarmee kans maken op prachtige prijzen, zoals een optreden op Wantijpop en twee dagen studiotijd.

De Band Boost is dé talentenjacht voor ambitieuze bands uit de regio Dordrecht. De competitie is een waar begrip in Dordrecht en vindt plaats in het Energiehuis. De voorrondes worden gehouden in de Talent Stage en de finale in de Power Stage.

Editie 2014 werd gewonnen door de jonge Dordtse metalcoreband Timeless Hour. De band speelde zeer overtuigend tijdens de finale en zette ook op het Popcentrale Podium van Wantijpop een erg sterk optreden neer. Op het moment van schrijven is de band bezig met het innen van de rest van de prijzen, waaronder studiotijd, promotiefoto’s en nog veel meer.

Voorgaande prijswinnaars als Death Letters, The Brave en Meet The Storm maakten al optimaal gebruik van het prijzenpakket en ontplooiden zich tot succesvolle acts die onder andere te gast waren bij 3FM, werden geselecteerd voor de Popronde of wisten zelfs een platencontract in de wacht sleepten.

Wil jij de volgende in deze rij zijn? Til je band naar een hoger niveau en schrijf je vóór 10 oktober in op de website van de Band Boost.

Band Boost is een productie van de Popcentrale en wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland.

Foto: Megin Zondervan

Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek gaan samenwerken

pinguinradiocomlogobreedOnline radiostation Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek werken vanaf deze maand samen met als doel zoveel mogelijk goede, nieuwe en nog niet gehoorde muziek te laten horen.

Sinds 1 september is er elke werkdag een uur muziek te horen – van 15:00 uur tot 16:00 uur – op Pinguin Radio powered by De Kroepoekfabriek. Daarnaast zal het poppodium met enige regelmaat haar opwachting maken op de zender en de site.

Hiermee is een begin gemaakt aan een samenwerking die zich in de toekomst nog verder zal uitbreiden. “Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek hebben elkaar gevonden in de gedeelde passie: goede muziek! We zijn beiden op onze eigen manier bezig om die muziek en nieuw talent onder de aandacht te brengen. Vanaf nu gaan we onze krachten bundelen met toffe plannen voor de toekomst, met als doel: mensen kennis te laten maken met mooie dingen!”, aldus Bazz Barnasconi van Pinguin Radio. Ook KF-programmeur Tim van Dorp is enthousiast over de kersverse samenwerking: “Pinguin Radio is supertof. Deze zender plugt allerlei opkomende bands. Daarnaast wordt hier ruimte gegeven aan muziek die je op vele andere radiostations niet hoort. Dat is iets waar De Kroepoekfabriek ook een steentje aan bij wil dragen. Opkomende, dan wel beginnende bands een podium bieden ongeacht welke stijl.”

Kennis maken met zoveel mogelijk muziek
Pinguin Radio zendt sinds 1 oktober 2011 online uit. De zender is direct ontstaan vanuit KINK FM en opgericht door KINK FM medewerkers/dj’s en enkele luisteraars. Pinguin Radio draait gedurende de week en in het weekend overdag non-stop muziek en biedt een mix van pop, rock, hiphop, house, reggae, folk, metal en singer/songwriters; oud maar vooral veel nieuw. De muzieksamenstellers van Pinguin Radio hebben de ambitie en de opdracht om zo breed mogelijk te programmeren. De gedachte daarachter is natuurlijk om een groot publiek te bedienen, maar er is ook een ideologisch motief: Pinguin Radio is niet alleen maar bedoeld om te entertainen, maar wil de luisteraars ook graag kennis laten maken met muziek die ze nog niet kennen, maar waarschijnlijk wel zullen waarderen. Dat geldt uiteraard voor nieuwe muziek, maar ook voor songs en acts uit de pophistorie. Daarbinnen wil Pinguin Radio een stimulerende rol spelen in de Nederlandse muziekscene.

Sinds de start kent Pinguin Radio een grote trouwe schare luisteraars; op dit moment luisteren er maandelijks meer dan 100.000 unieke muziekliefhebbers. De online zender staat structureel in de top 150 van de Shoutcast lijst van de 55.000 grootste webradio zenders wereldwijd.

Ook Pinguin Radio luisteren? Dat kan! En wel via de website. Hier vind je ook meer informatie over de online zender.