Halve Finale Helderheidbokaal 22 aug @ BIRD

helderheid HFDe Helderheidbokaal is de eerste hiphop talentenjacht waarbij het draait om de tekst en de boodschap, en niet om ego of geld. De inhoud van de rapteksten staat centraal. Helderheid staat voor positiviteit en van de deelnemers wordt verwacht dat zij realistische en constructieve teksten ten gehore brengen ter inspiratie van het publiek. De Helderheid hiphop avonden hebben een unieke sfeer die men nergens anders meemaakt!

Negen artiesten strijden op tijdens de halve finale van de Helderheidbokaal om één van de vier finaleplaatsen. De juryleden zijn ervaren personen uit de hiphopscene. De finale vindt plaats tijdens het jaarlijkse Helderheidfestival op het Rotterdamse Helderheidplein.

Extra informatie halve finale
Datum: donderdag 22 augustus 2013
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26 Rotterdam
Aanvang: 20.00 – 23.30 uur
Entree: Gratis

Helderheidfestival 2013
De 5e editie van het jaarlijkse Helderheidfestival vindt als vanouds plaats op het Helderheidplein. Hier wordt na een ongetwijfeld spannende finale de enige echte Helderheidbokaal uitgereikt aan de beste act en treden bekende en nieuwe acts op. Kortom een uniek hiphopfestival geschikt voor het hele gezin.

Extra informatie Helderheidfestival
Datum: zaterdag 31 augustus 2013
Loatie: Het Helderheidplein, Rotterdam Zuid
Aanvang: 13.00-22.00 uur
Entree: Gratis

Achtergrond Team Helderheid
H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. is de artiestennaam van de rapper en poëet Breyten Muskiet (16/07/1978-07/04/2004). De groep Helderheid zet zich volgens zijn visie in voor het welzijn en de positieverbetering van jongeren in Rotterdam, voor begrip en respect tussen culturen en biedt een podium voor positieve hiphop. De groep Helderheid gaat hiervoor de samenwerking aan met organisaties, scholen en bedrijven. Positief en constructief door het leven gaan is de boodschap die de groep uitdraagt. Helderheid organiseert jaarlijks het Helderheid Hiphop festival, de talentenjacht De Helderheidbokaal, de banenmarkt Get your JOB!, het Helderheid soccer toernooi, De Dag van de Dialoog en doet mee aan diverse inspiratiebijeenkomsten.

Voor meer informatie en updates op Facebook en Twitter of mail naar: info@helderheid5314.nl

De Helderheid activiteiten in 2013 worden mogelijk gemaakt door: Helderheid, Gemeente Rotterdam, Deelgemeente Feijenoord, de cultuurscout deelgemeente Feijenoord, Rabobank Rotterdam, Feyenoord, St. Boschuysen, Woonstad, Deltaport Donatiefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, JBR, St. Bevordering van Volkskracht .

Rotterdamse band op nr. 1 in chart van UK-rock magazine

DangerMovedWest

Het gaat goed met de 50’s rockabilly band Miss Mary Ann & the Ragtime Wranglers. Druk bezig met het voorbereiden van hun optredens in Frankrijk en Italië en een nieuw album Danger Moved West dat goed is ontvangen. Voorlopig hoogtepunt is de nummer één notering in de contemporary album lijst van UK-rock magazine.

Aan bijzondere live optredens is sowieso geen gebrek; eerder berichtte we al dat de band begin 2013 voor het eerst in Rusland speelde, gevolgd door een optreden op het Viva Las Vegas festival in het Amerikaanse Las Vegas. Hoewel deze band dus veel in buitenland optreedt was de release party van Danger Moved West afgelopen mei gelukkig gewoon in hun thuisbasis Rotterdam in Rotown. Deze maand zijn ze binnen Europa op tournee met o.a. een optreden op de Summer Jamboree in Italië en komend weekend het Bethune Retro festival in Frankrijk.

missmaryann

Miss Mary Ann – vocals
Joe Sixpack – guitar
Sietse Heslinga – drums
Huey Moor – Upright Bass

We hopen ze snel weer eens in het Rotterdamse te zien, maar op vrijdag 23 augustus zijn ze in in ieder geval in de buurt op de 60’s Summer Surf BBQ Party bij Strandpaviljoen Zuid in Den Haag.

Blijf op de hoogte van Miss Mary Ann & the Ragtime Wranglers via hun website of Facebookpagina