Friends Of The Family kondigt nieuwe plaat aan!

FOTF-Press-Kit_3_WEBHet Rotterdams-Haagse folkcollectief Friends Of The Family presenteert op 24 maart haar tweede album in de grote zaal van hét Haagse poppodium: het Paard van Troje. Niet alleen Friends Of The Family zal het podium betreden, ook hun muzikale vrienden zullen bij deze feestelijkheid aanwezig zijn. The Cosmic Carnival en The Machete Nightclub zullen deze avond samen met de Friends tot een onvergetelijke belevenis maken!

Vorig jaar heeft Friends of the Family zich gevestigd in de Keilewerf in Rotterdam-West. Samen met vriendenband The Cosmic Carnival hebben ze in de luwte met bloed, zweet en tranen gerecycled hout van overal bij elkaar geraapt,  twee studio’s aan elkaar gebouwd en daarmee een meer dan creatieve broedplaats voor muziek gebouwd.

Zo organiseerde Cosmic Carnival daar afgelopen zomer het festival Once Upon A Time In The West, mede mogelijk gemaakt dankzij Popunie Music Support. Friends of the Family ging er het afgelopen half jaar full time aan de slag en maakten hun tweede album!

Waar ze hun vorige album volledig live hebben opgenomen, hebben ze zich ditmaal verdiept in de volledigheid en samenhang van hun instrumenten en elk daarvan stuk voor stuk bestudeerd en ingespeeld. Nu mogen zij dus met trots aan de wereld presenteren waar ze het afgelopen half jaar mee bezig zijn geweest: Het tweede album Time.

Friends Of The Family “TIME” Album AnnouncementDrumroll please!…….. For the last six months we’ve been working on our new album. We’re proud to announce that we are proud to release our new baby the 24th of March at the Paard van Troje. You’ve all been great supporting us throughout the years and we hope to see you there! Scramble to your agenda, write it down and spread the word!

Geplaatst door Friends Of The Family op maandag 15 februari 2016

 

Wil je meer weten over Friends Of The Family? Check hun website of like hun Facebookpagina.

Meer zoals dit

Win een bandcoachsessie ‘songwriting’ met Phaedra Kwant!

pheadraEén van de moeilijkste aspecten van songwriting is het verzinnen van een ‘hook’; een pakkend, herkenbaar en terugkerend muzikaal deel van een song. Denk aan de eerste tonen van Sunday Bloody Sunday. Je kunt een ‘hook’ maken door de melodie of door arrangementen. De ‘hook’ geeft kleur aan een nummer. Het kan je song uniek en succesvol maken.

Maar om zo’n ‘hook’ voor je eigen nummers te verzinnen, moet je behoorlijk wat talent en kennis van muziekschrijven hebben. Om je een handje te helpen, kun je via Bandcoach Magazine een sessie winnen met niemand minder dan Phaedra Kwant, één van Nederlands succesvolste bassisten en songwriters.

De bandcoachsessie is helaas niet geschikt voor de beginnende of onervaren muzikant/band, want je moet over enige ervaring en talent beschikken om het maximale uit de sessie te halen. Maar denk jij het talent en de ervaring te hebben, wil je graag betere songs schrijven en kun je eind deze week of volgende week tijd vrijmaken voor de bandcoachsessie, meld je dan nu aan!

Van de Bandcoachsessie wordt een uitgebreid artikel met foto’s geschreven, dat in de aankomende Bandcoach komt te staan. Een prachtige gelegenheid om jou en je band in ‘the picture’ te zetten en tegelijkertijd een onvergetelijke sessie mee te maken.

Vergeet niet je mobiele nummer, website, motivatie en muziek (mp3) met je aanmelding mee te sturen naar info@bandcoach.eu. De redactie van Bandcoach kiest de mooiste en meest interessante inzending uit en wie weet ben jij en je band binnenkort een fantastische ervaring rijker.