Finalisten Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 bekend

Gisteren, zondag 18 oktober vonden de besloten halve finales van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 plaats in Grounds/WMDC in Rotterdam. In totaal 30 acts hebben voor een professionele jury live gespeeld en zijn met verscheidene professionals uit het vak aan het werk gegaan. Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt welke Urban-acts, Singer/songwriters en Bands zullen strijden om de titel in de publieke finales op 7 november in Lantaren/Venster te Rotterdam.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam is dé wedstrijd voor alle Rotterdamse muzikale acts, die hun muziek serieus nemen en serieuze stappen willen maken.  De jaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door Popunie en vindt dit jaar voor de derde keer plaats onder deze naam.

Tijdens de halve finales gisteren, hebben in de categorie Urban Bizzy Blaze, Inferno, Omani, Le Seton, Takkie & Ranx de andere vijf acts outbattled; Singer/songwriters DOOXS, Maurice van Hoek, The Maybellenes, Aliaz Acoustic en Vriend hebben de jury voor zich gewonnen; en in de categorie Bands zullen we Crying Boys Café, Standup ’69, Southbound, The Lumes, Bombyx,  ook weer zien rocken in de finales op 7 november.

In de vierde categorie, Electronics, zijn de tien geselecteerde acts direct door naar de finale; zij zullen op de avond zelf ter plekke een nieuwe track produceren. Dit jaar zijn dat Dikkens, ANIK, Kazmo, Jamal, Roma Rosaro, Shortout Kid, Victor Metske, Crowd Rage, Grande Vue en  Sykess.

Finalisten in elke categorie maken kans om naar huis te gaan met de eerste prijs, ter waarde van € 1.000,- of de tweede prijs ter waarde van € 500,-. Daarnaast maken ze kans op de publieksprijs van € 250,-. In ieder geval verdienen alle finale-acts een gage, gesponsord door hoofdsponsor Sena.

Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van De Skaggerz, Charl Delemarre, Caza en Fes Doti Fresh? Deze winnaars van 2014 waren onder andere al te zien op o.m. Eurosonic Noorderslag, het Bevrijdingsfestival,  Metropolis Festival en bij De Wereld Draait Door.

Ben je benieuwd welke muziek er schuilgaat in jouw stad? Wil jij jouw favoriete act supporten en meehelpen de publieksprijs te winnen? Dan moet je er zeker weten bij zijn op zaterdag 7 november in Lantaren/Venster!

Extra info
Datum: zaterdag 7 november
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996
Aanvang: 18.00 uur
Entree: 10 euro
Facebookevent

SENAGROTEPRIJSVANROTTERDAM_LOGO
De Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Sena, Gemeente Rotterdam, J-E. Jurriaanse Stichting , Van Cappellen Stichting, Erasmusstichting, Grounds , LantarenVenster, SKVR.

CompaHero – Music Ventures; een nieuw initiatief voor talentrijke muzikanten

CompaHero-Popunie-Vermelding-okt2015-algemeenEr komt veel bij kijken om een carrière in muziek op te bouwen. Uiteraard zijn talent en doorzettingsvermogen de uitgangspunten, maar daarnaast zijn er ontzettend veel factoren die er invloed op hebben: optredens, publicitaire aandacht, geld, kennis, kansen, de spreekwoordelijke kruiwagens een dosis geluk en ‘op het juiste moment op de juiste plek zijn’. Onlangs ontmoetten we de gloednieuwe non-profit organisatie CompaHero-Music Ventures, die zich tot doel stelt om talenten verder te helpen in hun carrière met de kennis en financiën die zij tot hun beschikking hebben. Wij waren wel nieuwsgierig geworden en zijn het volgende te weten gekomen…

 

Wat is CompaHero?
CompaHero wil gedreven muzikaal talent helpen aan inzicht en kennis, zodat zij een serieuze stap kunnen maken met hun muziek. Bij onze organisatie en het netwerk eromheen, werken specialisten en financierders, die je kunnen helpen om een muzikale carrière (verder) op te bouwen. Een carrière in de muziek is niet voor iedereen weggelegd; het eigen talent en de eigen drive zijn de twee belangrijke kerneigenschappen van de artiest om iets te bereiken. Maar daarnaast komt er nog een stortvloed aan specialistische zaken bij kijken om verder te komen dan een zaaltje met familie of de kroeg op de hoek. Dat kun je gewoon niet in je eentje; daar heb je de juiste kennis en het juiste netwerk bij nodig.

Wij hebben als stichting geen winstoogmerk. Bij het ontdekken van talent, maken we gebruik van ons branche-netwerk van (internationaal) gerenommeerde artiesten, managers, platenmaatschappijen, producers en uitgevers. Middels een branche-onderzoek wordt er een realistisch (markt)beeld van het talent verkregen en worden mogelijkheden verkend. We vinden het belangrijk dat elk talent een kans krijgt en willen daarom de drempel laag houden. We vinden het dan ook erg leuk dat we in contact zijn gekomen met de Popunie.

Hoe gaat het dan in z’n werk als bands of artiesten met jullie samen willen werken?
Wij bieden begeleiding en coaching van artiesten en brengen ze in contact met platenmaatschappijen, uitgevers, (internationale) optredens, producers en investeerders. Na een eerste beoordeling door CompaHero, wordt de artiest(en) met demo voorgelegd aan (internationale) gerenommeerde artiesten, managers, platenmaatschappijen, producers en uitgevers uit ons netwerk.

Indien er een aansluiting wordt gevonden met één van de partijen in het netwerk, bijvoorbeeld met een label, booker, financier en/of andere begeleidende partij, doen we een voorstel aan de artiest of band voor een traject en kunnen we samen bekijken wat logische stappen zijn. De eerste contacten/meetings, waarin we kennismaken met de artiest zijn gratis en vrijblijvend.

Hoe kunnen muzikanten in contact komen met jullie?
Als je meer wilt weten, kun je de website bekijken, telefonisch contact opnemen met Boudewijn van Bavel of een mail sturen. Ben je geïnteresseerd in zo’n persoonlijk adviesgesprek? Stuur dan je presskit (minimaal biografie + promotiefoto), een link naar je muziek en je bandplan (max. 1 A4) per email of post naar ons. Na ontvangst wordt er contact met je opgenomen voor een vrijblijvende afspraak.

Extra informatie
CompaHero-Music Ventures
Adres: Taxandrialaan 42, 4835 PH te Breda
Contactpersoon: Boudewijn van Bavel
Telefoon: 06-135 92 118
Aanvragen indienen via: info@compahero.com
Kijk voor meer informatie over CompaHero op hun website of Facebook.