Elijah Waters – Mr. Waters

  • Mr. Waters

  • Elijah Waters
    • Genre: hiphop
    • Release-type: album, digitaal
    • Label: self-released

Eerder viel hij al op met het collectief Green Cabin. Dit keer gaat hij aan de hand van een album alleen aan de slag en presenteert de rapper uit Rotterdam Noord zich met zijn plaat officieel als Elijah Waters. Dit doet hij overigens niet in het Nederlands, maar zoals we van hem gewend zijn in het accentloos Engels.

Het album Mr. Waters lijkt dan ook een introductie van zijn nieuwste zelf, bewijzend in korte tijd te zijn gegroeid als artiest. Tenminste, dat is wat mij persoonlijk enorm opvalt nadat ik het album alweer een aantal keer heb beluisterd. Na wat huiswerk te doen leer ik overigens dat zijn artiestennaam een verwijzing is naar zijn sterrenbeeld. Welke dat is hoef ik niet uit te leggen lijkt mij.

Het nummer Time On Our Hands verscheen, samen met een videoclip, vlak voor de release van het album en is direct mijn favoriet. Echter staat het nummer niet voor de sound die kenmerkend is voor het geheel. Waar Time On Our Hands veel weg heeft van een mix van funk en r&b en waarbij voornamelijk gezongen wordt, heeft het overgrote deel van het album een toch wel heel andere sound.

Wel is het zingen iets wat over de gehele plaat terugkomt, evenals de sfeer die ik zelf als dromerig zou bestempelen. Ik weet niet of ik de artiest zelf beledig door te zeggen dat ik invloeden van Drake en The Weekn’d denk te horen in de muziek, maar dit is wel waar ik dit album zelf mee associeer.

Naast het eerdergenoemde nummer springen de tracks Breeze en Sundrop voor mij in positieve zin uit het geheel. Het zijn ook vooral deze nummers die in mijn ogen het meest op zichzelf staan en er zo voor zorgen dat de plaat Mr. Waters niet verdrinkt in een toch ietwat eenvormig geluid.

Omdat Elijah duidelijk maakt over verschillende flows, delivery en benadering van beats te beschikken, hoop ik op zijn volgende album of ep net wat meer variatie te horen. Los hiervan is Mr. Waters gewoon een zeer sterk en goed klinkend product uit het mooie en zoals velen daar zeggen ‘gestoorde’ Noorden van Rotterdam.

Meer Elijah Waters vind je op zijn Facebook-pagina.

Dagboek van een band: feestmaand

December feestmaand, tijd voor overdenkingen, eindejaarslijstjes en vooruitblikken op 2019. April 2018: Na eindeloze afspraken, contracten en onderhandelingen ligt onze debuut plaat bij alle vooraanstaande platenzaken in Leiden zoals de Plato en de Velvet. Weliswaar niet in groten getale, 5 bij Plato en 8 bij de Velvet, maar dat moet ook niet. Als het er teveel zijn, lijkt het of ze in de uitverkoop zijn. En niets is minder waar.

Om het unieke karakter te accentueren zijn er dan ook maar 297 geperst. We hadden er 300 besteld maar kregen er om een onverklaarbare reden 297 toegestuurd. Tsja, die platen business, het blijft toch rock-n-roll. De verkoop valt wat tegen want ze liggen er nog steeds, althans daar ga ik van uit want ik heb nog niets van de platenzaken vernomen, zelfs niet na Black Friday.

Zo zijn er ook nog de optredens van het afgelopen jaar, de één was nog beter dan de ander en aangezien we er twee achter de rug hebben klopt dit als een bus. Al sloegen bij het eerste optreden de stoppen door en bij het andere waren er wat gitaarsnaar, draad en knopjesproblemen. In beide gevallen gaf het wat oponthoud maar dat verhoogde vooral de spanningsboog bij het publiek dat vervolgens laaiend enthousiast was bij elk geluid wat we produceerden. Dat was een duidelijk gevalletje “elk nadeel heb z’n voordeel”.

Ik heb het niet zo op de kerst, zacht uitgedrukt. Het wordt nogal vreemd gevonden dat ik, als kersthater, een kerstsingle op ging nemen. In de zomer waren we hier al mee bezig. Gedwee liet ik me meevoeren met de wensen van de rest van de band. Een tactisch meesterplan want ik bleef gewoon kersthater en ging mee met de meerderheid. Er kwam een single en nu de kerst eraan komt moet er natuurlijk ook een kerstoptreden komen. Dit jaar beginnen we daarmee en vervolgens zullen we elk jaar in december onze “Bollocks To Xmas” spelen voor een uitzinnig publiek, wat dan toch al in de feeststemming is. Dan bedank ik, heel stiekem en ambivalent, God op mijn blote knietjes voor deze legale uitweg van het kerstdiner met elektrisch gourmetstel. Win win, of in van Gaal termen plus plus. Wat vooruitblikken naar 2019 betreft kan ik kort zijn: Rock On!!

Wordt vervolgd..