Eerste vijf dj’s door naar voorronde Kunstbende Zuid-Holland!

016Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Jongeren konden zich inschrijven in één of meerdere categorieën. In de categorie DJ in Zuid-Holland hebben 32 dj’s zich ingeschreven waardoor er twee selectieronden nodig zijn. Zondag 12 april vond de eerste dj-selectieronde plaats bij de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Vijf dj’s wisten zich te plaatsen voor de voorronde op zondag 3 mei in het Paard van Troje in Den Haag.

Uitslag eerste selectieronde
In totaal stonden er maar liefst 16 jonge dj’s op het podium. Uiteindelijk wisten DJ Finex (Bruno Romao) uit Rotterdam, Tim Franklin (Timo van Frankenhuyzen) uit Delft, DJ SIRENE (Nataniel Olusanya) uit ’s-Gravendeel en DJ Q (Quarles van der Mije) uit Dordrecht de jury te overtuigen. Tot slot kreeg DJ Taluco (Taco Snelleman) uit Alphen aan den Rijn de stem van het publiek en hierdoor staat ook hij in de voorronde op zondag 3 mei.

De tweede selectieronde
Deze is op zondag 19 april in HOOP in Den Haag. Ook hier zullen 16 dj’s het podium betreden om een plek in de voorronde te bemachtigen. Wil jij jouw favoriete dj door naar de voorronde stemmen? Zorg dan dat je bij deze selectieronde bent.

Voor meer informatie over de Kunstbende, ga je naar de website.

Foto door Rockin’ Pictures.

Meer zoals dit

Mark Lotterman maakt 7″ split-single met Johnny Dowd

Dit jaar bundelen songwriters Johnny Dowd & Mark Lotterman hun krachten voor Record Store Day op de split-single 1953 / Time Goes By. Om dit te vieren spelen beide heren veelvuldig in verschillende platenzaken voor Record Store Day en die avond met een dubbelconcert op Lichtschip V11 te Rotterdam (ism Rotown). Het Amerikaanse enfant terrible van de americana en de Rotterdamse balladeer zetten hiermee een kroon op hun jarenlange vriendschap. 

Mark Lotterman’s Time Goes By is een outtake van zijn vorig jaar verschenen Year Without Summer. De Rotterdammer werd voor deze plaat geroemd door vriend en vijand. Muziekkrant OOR noemde het “Misschien wel het beste wat in Nederland is gemaakt“. Time Goes By handelt over hoe het leven tussen de vingers door kan glippen; hoe je als tiener een dromer bent, en hoe je als je niet uit kijkt als vijftiger met je handen in het haar boven je treintjes in de kelder hangt. Er achter komend dat je alle verkeerde keuzes gemaakt hebt.

Mark Lotterman (Photo Credit Sasha Ivantic)

photo by Sasha Ivantic

Het liedje is a-typisch ten opzichte van de rest van Mark’s werk. Het is pinniger en agressiever. Mark’s liedjes hebben inmiddels niet alleen Nederland beroerd, liedjes als I Miss You hebben hun weg ook over de grenzen gevonden. De eerlijkheid in zijn teksten en z’n simpele, maar zeer effectieve harmonieën en arrangementen hebben inmiddels geleid tot een trouwe fanbase.

Johnny Dowd’s 1953 is één van de meest duistere liedjes uit het oeuvre van de zingende verhuizer uit Ithaca. Een muur van gitaargeweld begeleidt een psychotisch verhaal over hoe hij als kind door zijn ouders werd achtergelaten bij een tankstation in Nebraska. Na jarenlange samenwerking met muzikanten Willie B en Michael Stark kiest Johnny er dit keer voor alles zelf in te spelen.

Johnny DowdJohnny is met recht een levende legende te noemen; een Hank Williams van deze tijd, die met zijn bizarre verhalen en producties tot de meest authentieke songwriters van de planeet gerekend moet worden. De release van de single komt uit tijdens Dowd’s tour door Europa, om zijn nieuwe langspeler That’s your wife on the back of my horse te promoten.

Extra informatie
Datum: zaterdag 18 april
Locatie: Lichtschip V11, tegenover Wijnhaven 101
Aanvang: 21.30 uur
Entree: € 10,-

Meer informatie over het event vind je op de website van Rotown. Meer informatie over Mark Lotterman en Johnny Dowd vind je op de website van Mark Lotterman.