DJ selectieronden van Kunstbende Zuid-Holland komen eraan!

DJ Selectieronde 1 Kunstbende Zuid-Holland (web)Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Jongeren konden zich inschrijven in één of meerdere categorieën van de acht. In Zuid-Holland hebben zich voor de categorie DJ nu 32 dj’s ingeschreven waardoor er twee selectieronden nodig zijn. De eerste selectieronde is aanstaande zondag 12 april in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. De tweede selectieronde is op zondag 19 april in HOOP in Den Haag.

Per selectieronde worden er vier dj’s geselecteerd door een driekoppige jury en één dj wordt geselecteerd door het publiek. In totaal staan er 10 dj’s op de voorronde in het Paard van Troje in Den Haag op zondag 3 mei. Kunstbende bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd tijdens de voorronde.

Wil jij jouw favoriete dj naar de voorronde stemmen? Zorg dan dat je bij de selectieronden bent.

Extra informatie:
Zondag 12 april, Kroepoekfabriek in Vlaardingen.
Deur open: 12.00 uur, aanvang 12.30 uur.
Entree: € 3,- aan de deur.

Zondag 19 april, HOOP in Den Haag.
Deur open: 12.00 uur, aanvang 12.30 uur.
Entree: € 3,- aan de deur.
Bekijk hier de digi-flyer van deze selectieronde.

Voor meer informatie over de Kunstbende ga je naar de website.

 

Meer zoals dit

Tourverslag Jochem Smaal: Recordings on the road (deel 1)

10428424_799429833438118_8045203134299578434_nAfgestudeerd sound engineer Jochem Smaal reist twee maanden lang door Europa. Van Nederland naar Italië in een groene auto om bands op te nemen op locatie. In ruil hiervoor krijgt hij een plek om te slapen, te eten en wat geld voor benzine. Zijn indrukken schreef hij voor ons op in een tourverslag. Lees hier deel 1 (van 3); riffs, fills, grooves en patatten…

IMG_6941Ik zit op een bank in Pavia, het Spijkenisse van Milaan, om een tourverslagje te typen voor de Popunie. Nu ben ik niet zo’n groot meesterdichter, maar dat mag de pret niet drukken. Laat me jullie vertellen wat de deal is: ik ben twee maanden op reis door Europa met een groene auto om dertien bands op te nemen, die me in ruil daarvoor onderdak, eten en een beetje benzine geven.

Leuven
Band#1
was het Leuvense Wheel of Smoke, stonermetal. Ik heb hen opgenomen in een joekel van een knoepert van een loft, amai. De riffs, fills, patatten en platte Vlaamse taal vlogen je er om de oren. Ik sliep in een soort van preekstoeldingesgeul die wel behoorlijk naar kat rook.

Luik
Na drie dagen kwam ik aan in Luik bij band#2, Kabochar. Hier doen ze wel Belgisch, maar eigenlijk is alles Frans. Behalve dat ze dan septante in plaats van soixante-dix zeggen, waarin ik ze eigenlijk meer dan gelijk geef. Kabochar is een bende van 13 chaotische blazers die een beetje balkan georiënteerde muziek maken. Ze hadden nog nooit opgenomen dus het koste me enigszins moeite om alle details in mijn beste Frans uitgelegd te krijgen.

IMG_6777We maakten opnames op een soort van woonboot/partyboot, want de ruimte die ze hadden geregeld hadden ze toch niet geregeld ofzo. Hoe dan ook, overdag had Giuseppe, de Siciliaanse darbukaspeler, me de leuke plekjes van Luik laten zien. Mooie boel daar hoor, moet je ook eens langsgaan.

Het was opvallend dat niemand in Luik een kont lijkt te geven om het feit dat er gezopen en geblowd wordt, en dat vervolgens door de bestuurder in kwestie een half uur door rare stijle straatjes naar huis gereden moet worden, terwijl er tijdens het rijden ook nog even een booty-call gepleegd moet worden.

Nadat ik dus mijn Frans tot ongekende hoogte had verbeterd ging ik naar Hagenau, wat best wel een eind rijden is in een auto die niet harder dan 110 km/u gaat. In Hagenau ging ik wat Fransen opzoeken die ik op een vakantie ooit eens had ontmoet en al vijf jaar niet meer gezien had.

IMG_6989Strassbourg
Na Hagenau reed ik verder naar Strassbourg, waar ik als band#3 de uiterst funky The Fat Badgers ging opnemen. Cyprien de toetsenist had een vaag huis, net buiten het centrum waar hij op lette voor iemand anders (beetje vaag maar ik denk dat hij anti-kraak bedoelde). Hoe dan ook: er was een zwembad! Maar helaas was de pomp kapot dus er dreef allemaal derrie in…

Deze week werd supervaag. We hadden in de woonkamer een setup van drums, gitaar, bas en keys gemaakt, maar toen gingen ze gewoon beetje op ideetjes jammen. Na een half uur was het dan van “oke we doen AABABCB” en dan was dat dan het nummer geworden. Of het werd geremixed ofzo, kwam wel goed…? Verder kwamen er zo af en toe vriendjes binnenvallen die dan vocals gingen doen of blazers of weet ik veel wat. Het waren moeilijk sicke muzikanten. Echt een groovebeest die drummer. En de gitarist kon eigenlijk nóg beter drummen. De bassist was eigenlijk een percussionist en ik snapte het inmiddels allemaal niet meer, maar ’t groove-de baby!

Onze avonden brachten we door in een vaag clubje in Strassbourg waar ze nog wat verder gingen jammen met andere muziekstudenten. Ze aten er super veel pizza’s zonder tomaat maar met veel kaas en uien, een Asacienne delicatesse (zo heet die streek). Halverwege de week was ik eigenlijk meer zelf aan het spelen dan aan het opnemen, want de gitarist was weg en het maakte allemaal niet zo veel uit; een beetje vrij zwemmen zeg maar. Volgt u het nog?

IMG_7059Basel
Okee, band#4 en dan kap ik want volgens mij ben ik al enorm door m’n woordenlimiet heen. Gelukkig is schrijven schrappen. Basel was mijn volgende bestemming. Eerst moest ik 50 euro betalen om Zwitserland in te mogen (alsof ze niet genoeg geld hebben, stelletje krenten). Als je nog eens naar Basel gaat, neem dan een zak met geld mee want alles is er gewoon drie keer zo duur, madness!

Uiteindelijk kwam ik in een raar huisje terecht, dat oorspronkelijk voor 12 textielfabriek-slaven was neergezet, maar nu leefde er een Zwitsers mannetje met een snor samen met zijn ouders. Ze waren erg gastvrij.

De eerste dag hebben we een beetje Basel verkend (leuke stad joh) en in de avond zijn we doorgezakt. De dag erna was de opnamesessie met Delorian Cloud Fire. Die pussies deden allemaal moeilijk over katers en moe enzo, maar gelukkig gedurende de middag ging het allemaal wel. Tegen de avond hadden we toch een vet mooie track in elkaar geknutseld.

Stay tuned voor mijn volgende avonturen: oververhitte auto’s, gypsies met chemische drankjes, zielige k*toptredens en een tunnel die 44 euro kost verdomme!

Jochem Smaal

Hou Jochem’s speciale Facebookpagina in de gaten!