Eerste opnames van Boot Recordings in 2013 zijn een feit

bootrecordingsBoot Recordings reist van Noord naar Zuid-Nederland en maakt vanuit de achterbak van hun vintage Volkswagenbusje analoge opnames van singer/songwriters. Met als enige ingrediënten een Revox stereo tapedeck, camera, onontdekt talent, maximaal twee takes en een kleine intieme setting.

Evert Aalten en Ron Ariëns van Boot Recordings over hun motivatie: “Platgeproduceerde muziek is er genoeg. Op onze opnames kan een artiest zich niet verschuilen achter autotune of andere trucs. Als het een goed liedje is, blijft het ook met alleen zang en gitaar of piano overeind.” En: “Naast de gevestigde namen is er zoveel onbekend muzikaal talent. Die scene is net zo rijk of misschien wel rijker dan de grote namen die we al kennen.”

De twee initiatiefnemers treden in de voetsporen van de musicoloog Alan Lomax die in de vorige eeuw de VS, Engeland, Italië en Spanje afreisde om volksmuziek te verzamelen.

In 2012 maakten Evert en Ron met Boot Recordings twee keer een muzikale reis door Engeland om opnames te maken van onbekende singer-songwriters. Die opnames resulteerden in twee sfeervolle albums die op lokale stations en BBC-radio airplay kregen.

Nu rijden ze met hun bus Nederland door op zoek naar singer/songwriters die in hun moedertaal zingen. Een week geleden begonnen ze hun reis in Groningen en over een week eindigen ze in het Zuiden.
Rudebeats feat. Elle – Ik Ben Liever Lui 

De eerste opnames van de Nederlandse tour zijn nu al te zien en te beluisteren op Vimeo.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Boot Recordings.

Sinéad O`Connor, Barry Hay en Hoffmaestro op 33e Parkpop

Sinéad O`Connor staat zondag 30 juni op Parkpop. De Ierse zangeres, bekend van haar wereldhit Nothing Compares 2 U en de nieuwe single 4th And Vine, is dit jaar de afsluitende act van het gratis toegankelijke popfestival in Den Haag.

Ook Barry Hay en z’n band Flying V Formation en de alternatieve elektronische skaband Hoffmaestro zijn 30 juni te zien in het Zuiderpark. Parkpop brengt dit jaar een wijziging in de begin- en eindtijden van het festival aan: het festival start en eindigt een uur later. De volledige line-up van Parkpop is begin mei definitief.

parkpopParkpop wijzigt dit jaar de begin- en eindtijden van het evenement: het festival start om 14:00 uur en eindigt om 22:30 uur, een uur later dan voorgaande jaren. Het gratis toegankelijke evenement presenteert in mei de volledige line-up van deze 33e editie. Tijdens deze editie lanceert Parkpop een nieuw derde podium. Naast de twee grote muziekpodia Staedion Stage en Jupiler Stage wordt het Haagse muziekaanbod op 30 juni extra in de schijnwerpers gezet op dit nieuwe podium. Het Haagse podium is een samenwerking tussen het Haags Pop Centrum, Musicon en Parkpop: de drie partijen slaan de handen ineen ter versterking van de Haagse popinfrastructuur.

Global Battle of The Bands
Inmiddels loopt het storm met de werving van de internationale talententraject Global Battle of The Bands. Tot 12 maart kunnen bands die kans willen maken op de titel Best New Band in the World, zich inschrijven via Pinguin Radio, waarna de halve finales volgen op de Bevrijdingsfestivals Zuid-Holland en Den Haag. De nationale finale van Global Battle Of the Bands vindt plaats in Den Haag op 29 juni op de PopHotSpot (Grote Markt). De uiteindelijke winnaar van GBOB Netherlands treedt op tijdens Parkpop en gaat ook door naar de internationale finale van GBOB in Thailand (januari 2014).

Extra informatie
Datum: Zondag 30 juni
Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Aanvang: 14:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Parkpop.