Drie Popunie Live acts op Metropolis 2024!

Over minder dan twee weken is het weer tijd voor Metropolis Festival in het Zuiderpark in Rotterdam. Het gratis festival vindt dit jaar plaats op zondag 7 juli en heeft weer een toffe line-up klaarstaan met opvallende, vernieuwende en verrassende acts, waaronder drie Popunie Live acts!

Popunie Live acts
Jaarlijks presenteert Popunie Live op Metropolis een aantal opkomende artiesten uit de Maasstad om zo een groter publiek kennis te laten maken met ‘het Rotterdamse geluid’. Dit jaar zijn dat Zoë Livay, Imaginarium en Smudged.

Zoë Livay
De van oorsprong Rotterdamse Zoë Livay ademt muziek. Al op jonge leeftijd zingt ze in kerk- en popkoren, wat haar een veelzijdige stem geeft en haar liefde voor muziek versterkt. Met haar onlangs uitgekomen ep Vrouw Van De Wereld en singles als Iemand Anders en Patronen slaat Zoë duidelijk een nieuwe weg in. Met haar eigen sound is ze persoonlijker dan ooit en vertelt ze over trauma’s en angsten uit haar verleden die ze achter zich laat.

Imaginarium
Imaginarium is het nieuwste project van Anton de Bruin, bekend van Dragonfruit en de Peter Somuah Group. De muziek, een fusie van dub, afrobeat, cinematografische elementen en elektronica, heeft al internationale aandacht gekregen met hun debuutsingle Airloop. Het belooft een sonische ervaring waar de grenzen tussen realiteit en fantasie vervagen op het Metropolis podium.

Smudged
Smudged is een daverende demonstratie van muzikale vrijheid. Verrezen uit de oerslijk van de Rotterdamse club scene verbindt het viertal weefsel van krautrock, noise punk, elektro -pop en techno opongehoorde wijze. Liveshows ontvouwen zich structureel in nieuwe vormen van waanzin en chaos, met frontman, slagman en beroepswaaghals Bart Hoogvliet voorop in de strijd.

Metropolis
Naast de drie Popunie Live acts staan en nog veel meer namen op het programma. Meer Rotterdams komt in de vorm van bijvoorbeeld BKK, IKNOWNOA, Geel & Ariëne Sillié, Nienke Leone, Nadine en  Comfort Creature. Vanuit een samenwerking met Kunstbende Zuid-Holland staan DJ VNCE, Ranic, Sterre Liz en Ytim. Andere acts op het programma van Metropolis zijn o.a. Joe Unknown, Chibi Ichigo, Deadletter, Prins S en de Geit, Meltheads en Sprints. Het volledige programma check je op www.metropolisfestival.nl.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis, Baroeg Open Air, Oerol, Grasnapolsky en The Life I Live!

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Metropolis Festival vindt plaats op zondag 7 juli in het Zuiderpark. Volg het laatste nieuws van het festival via de website of Instagram.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Vacature stagiair(e) productie/communicatie (24-32 p/week)

Popunie zoekt een stagiair(e) productie/communicatie! Vanaf september 2024 hebben we een plek vrij!

Popunie is een stichting die de beoefening en kwaliteit van de Rotterdamse popmuziek  stimuleert en optimaliseert door muzikanten en de popsector te informeren, adviseren, ontwikkelen, promoten en te verbinden. Inmiddels vertegenwoordigt de Popunie ruim 2.500 muzikale acts. De bands beoefenen een veelheid aan muziekstijlen: van metal tot reggae en van rock tot dance.  Popunie organiseert projecten als de KunstbendeSena Performers Grote Prijs van RotterdamRotterdam Music Awards en de Rotterdamse Popweek en verleent diensten aan popmuzikanten, popfestivals, podia en de gemeente.

We zijn op zoek naar een actieve, ondernemende productie/communicatie stagiair(e) voor de periode september 2024 t/m januari 2025, die mee zal werken aan o.a. de volgende Popunie projecten: de Sena Performers  Grote Prijs van Rotterdam, de Rotterdamse Popweek, Rotterdam Music Awards en Kunstbende. Meer over de projecten lees je hier

Werkzaamheden zijn o.a.:
• Social media van de projecten bijhouden
• Schrijven van persberichten en andere promotionele activiteiten
• Begeleiding deelnemers
• Contact opnemen en onderhouden met b.v. juryleden
• Meewerken aan de pre-productie van evenementen
• Maken van draaiboeken en tijdschema’s
• Uitvoerende taken tijdens productiedagen

Wij vragen:• HBO opleiding, liefst 3e of 4e jaars student CMV, Vrijetijdsmanagement, LEM of Communicatie.
• Affiniteit met de culturele sector en passie voor popmuziek/lokaal talent
• Zelfstandige, proactieve werkhouding
• Minimaal 24 uur per week beschikbaar, maximaal 32 uur (met een piekmoment rondom de producties)
• Aanwezigheid tijdens productiedagen
Wij bieden:

• Werkervaring in productie, communicatie en organisatie van verschillende projecten
• Veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
• Een informele en inspirerende werkomgeving, waar je twee dagen op kantoor werkt en 2 dagen vanuit huis.
• Een stagevergoedingBen jij die goede, zelfstandige organisator met een flexibele werkhouding die we zoeken? Neem voor meer info en om te solliciteren contact op met Martin Scheijgrond via martin@popunie.nl.