Djesco wint de categorie Hiphop en HighrFreeqncs Electronics bij de GPR!

Zaterdag 22 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018 in de categorieën Hiphop en Electronics in BIRD. In de categorie Hiphop streden finalisten Mopperatchi, Djesco, Josimar Gomes, K.I.M.M.I.E.D en Grimm om de titel en bij de categorie Electronics waren dat Lilø, Dread Pitt, Low Gain Antenna, HighrFreeqncs en Victor Metske.

De Hiphoppers kregen 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met een optreden. Bij de categorie Electronics kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten. Djesco won zowel de Publieksprijs als Juryprijs bij Hiphop. HighrFreeqncs won de Juryprijs en Low Gain Antenna won de Publieksprijs in de categorie Electronics.

“Ondanks dat er nog wat verbeterpuntjes zijn, vinden we hem het verste in de ontwikkeling van het totaalplaatje als artiest.” Aldus de jury bij Hiphop.

Djesco is een rapper die risico’s durft te nemen, wars van trends en met een geheel eigen sound.

Aftermovie
 Hiphop

Aftermovie Electronics

“Een goede compositie, een muzikaal arrangement en haalt het onderste uit zijn apparatuur.” Aldus de jury over HighrFreeqncs bij Electronics.

De producties van HighrFreeqncs hebben een wavey ‘future’ sound met R&B vibes. Zijn muziek is het beste te omschrijven als lounge, rustgevend en dromerig.

Beide jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een cheque t.w.v. € 250 van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 gewonnen.

Copyright foto’s: Marc Nolte Photography

Meer foto’s vind je in het speciale Facebook-album hier.

Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam vind je hier.

Bourbon Avenue wint overtuigend Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam!

Vrijdag 21 september vond de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018 categorie Bands plaats in WORM. Finalisten Bourbon Avenue, Djocy Santos, Laura Jorinde en Jibber Jabber & The Jams streden om de titel. De vijfde finalist Massa moest helaas het optreden afzeggen. Bourbon Avenue won zowel de Publieksprijs als de Juryprijs.

“We waren gecharmeerd van het warme stemgeluid van de vocalist, samen met het opzwepende bandgeluid zien wij een plek weggelegd voor deze act in het muzieklandschap” aldus de jury.

De band heeft met het winnen van de finale onder andere 1.000 euro prijzengeld, een cheque t.w.v. 250 euro van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 in de wacht gesleept.

Bourbon Avenue staat garant voor rauwe en pure muziek. Geïnspireerd door grootheden als Otis Redding, The Eagles en The Allman Brothers maken zij een mix van rock en soul.

Rotterdam Music Awards

Net zoals vorig jaar worden de jurywinnaars per categorie automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie ‘De Belofte – powered by Music MAtters’. Deze award wordt in samenwerking met Music Matters uitgereikt tijdens de Rotterdam Music Awards op maandag 3 december. Vorig jaar werd de winnaar van De Belofte bepaald door publieksstemmen, dit jaar is ervoor gekozen om een professionele jury aan te stellen om te bepalen wie De Belofte van 2019 wordt. Drie zwaargewichten uit de muziekindustrie zullen de genomineerden aan de tand voelen betreffende hun toekomstplannen en carrièreperspectief. Degene die zij als winnaar van De Belofte verkiezen, wint een geldprijs van € 10.000 en een coaching traject.

Nieuwe opzet finales

De vier Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam finales vinden dit keer voor het eerst plaats in één groot finaleweekend in september. Vrijdag 21 september vond de finale voor de categorie Bands plaats in WORM, zaterdag 22 september wordt de finale voor de categorieën Hiphop & Electronics in BIRD gehouden en zondag 23 september is als laatste de finale in de categorie Singer/Songwriter in Theater Rotterdam locatie Schouwburg.

Aftermovie 

Foto’s