Deformer en Atiq & Enk op Outlook Festival Kroatië

deformerVan 29 augustus tot en met 2 september zal het toonaangevende Outlook Festival in Kroatië plaatsvinden. Het festival, dat zich voornamelijk richt op bass music in de breedste zin van het woord, heeft zich binnen zes jaar op dit gebied ontwikkeld tot het meest succesvolle festival van Europa.

Met boottrips, diverse podia en een line-up van ongekende klasse, zal ook dit jaar een memorabele editie worden. Als openingsact zal de legendarische reggaeformatie The Original Wailers het startschot geven aan het Outlook Festival dat dit jaar artiesten presenteert als; Goldie, Mos Def, Bonobo, LTJ Bukem, Mala & Coki, Talib Kweli, Capleton, Andy C, Shy FX, Pharoahe Monch en vele anderen.

Nederland wordt binnen deze line-up vertegenwoordigd door jungle/breakcore helden Deformer en Atiq & Enk beiden uit Rotterdam.

Weetje:
Deformer won in 2006 de Grote Prijs van Zuid-Holland in categorie Dance/Producers. Atiq & Enk won in 2008 de tweede prijs van deze categorie.

Voor meer informatie bezoek je de website van het Outlook Festival.

Roots & Routes, Music Matters en North Sea Round Town presenteren: Masterclass Bilal

bilalllOp woensdag 3 juli is Bilal weer terug van weg geweest. De Amerikaanse nu-soul ster zal een bijzondere Masterclass geven in Rotterdam aan opkomende artiesten.

Tijdens de Masterclass zal Bilal zijn ervaring in de muziekwereld delen met vocalisten en muzikanten die hetzelfde pad willen bewandelen. Dit gebeurt op uitnodiging van Roots & Routes, Music Matters en North Sea Round Town, in samenwerking met Bird.

De voor een Grammy genomineerde singer/songwriter, muzikant en producer Bilal staat wereldwijd bekend om zijn vocaal bereik, genre-overstijgend werk en indrukwekkende live-optredens. Hij mag Erykah Badu, Janelle Monáe, Q-Tip en Ali Shaheed Muhammed tot zijn fans rekenen en werkte daarnaast samen met o.a. Jay-Z, Beyoncé, Common, Guru, J Dilla, Robert Glasper en The Roots. Afgelopen februari verscheen het soulvolle A Love Surreal, dat Bilal zelf omschrijft als een “musical art gallery”.

Extra informatie
Datum: Woensdag 3 juli
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur / Deur open: 19:30 uur
Entree: 16 euro (vvk) / 19 euro (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van North Sea Round Town of de website van BIRD.