De spotlight op producers en songwriters tijdens Rhymes & Beats

Na twee succesvolle eerdere edities, is Rhymes & Beats ook dit jaar weer een feit! De eerste editie van 2015 vindt plaats op 21 maart in het WMDC. Rhymes & Beats is een uniek concept dat songwriters en producers in de spotlight zet. 

Rhymes-Beats-Logo-620x350

De deelnemende artiesten, songwriters of muzikanten, mogen het podium op springen als ze de beat voelen. Ze worden uitgenodigd om te freestylen met een bestaande of eigen tekst, door te zingen, te rappen of mee spelen. Producers, songwriters en artiesten die klaar zijn voor een next level kunnen zich aanmelden. Een professionele jury beoordeelt op de avond de beste matches tussen producers, artiesten en songwriters.

Dit keer bestaat de jury uit niemand minder dan de heren van J.U.S.T.I.C.E. League uit de U.S.A. In het verleden werkten zij samen met o.a. Young Jeezy, Mary J. Blige, The Game, Young Buck, Rick Ross, Lil Wayne, Drake, T.I. en Chris Brown. In de samenwerking met Mary J. Blige en Billboard hebben zij meerdere Grammy’s in de wacht gesleept.

Over Rhymes & Beats
Epiptome Entertainment organiseert Rhymes & Beats, omdat zij van mening zijn dat producers en songwriters te weinig in de spotlights staan. Tijdens Rhymes & Beats krijgen producers en songwriters juist de aandacht zodat zij hun skills kunnen vertonen en daardoor kunnen netwerken met de aanwezige artiesten en instrumentalisten. Op deze manier ontstaan er nieuwe samenwerkingen en ook spontane nieuwe songs.

Extra informatie
Datum: zaterdag 21 maart
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125
Aanvang: 19 uur
Deelname: €4,-, meld je hier aan
Entree: gratis

Voor meer informatie over Rhymes & Beats kun je kijken op de website van Epitome Entertainment.

Nieuwe producers-battle: Let The Rhythm Hit ’em!

041Hét nieuwe geluid in de beat-scene, Let The Rhythm Hit em!, brengt producers van hun zolderkamer naar het podium. Discotheek HOOP in Den Haag wordt op vrijdag 10 april dé plek om te zijn voor producers en iedereen die geen genoeg kan krijgen van beats, ritmes en grooves.

Er zal worden afgetrapt met Rhythm Roulette: een bekende producer, Yskid, kiest geblinddoekt drie willekeurige lp’s waarvan hij vervolgens een gloednieuwe beat moet maken. Het publiek kan het proces live volgen.

Tijdens een Beat Battle worden producers uitgedaagd om hun beste beats mee te nemen; de jury luistert aandachtig en analyseert de reacties van het publiek. Na een knock-out wedstrijd bestaande uit 1 tegen 1 battles wordt een winnaar gekozen die met € 250,- naar huis gaat.

De jury zal bestaan uit drie bekende producers: Robin Da Landlord, Ciph Barker en Grote Prijs van Rotterdam 2013 winnaar The Soul Pilot (lees hier een interviewtje met hem). Om alles te ondersteunen is er een line-up van DJ SD en DJ Vinyl Richie (USA). Het event wordt gehost door T-Bone.

Meedoen?
Om je in te schrijven en voor meer informatie over de Beatbattle, stuur een mail naar: hit-em@outlook.com

Extra informatie:
Datum: vrijdag 10 april
Locatie: HOOP, Grote Halstraat 3, Den Haag
Tijden: 19.30 – 23.30 uur
Entree: Gratis (18+ of 16+ met een volwassene)

Voor meer informatie over deze nieuwe danceclub, ga je naar hun Facebook pagina.