De Skaggerz naar Sena Performers Pop NL Awards 2015

banner

Op 29 augustus spelen 14 afgevaardigde bands om de Sena Performers POPnl Award in de Melkweg. Vanuit Rotterdam doet winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014, De Skaggerz hieraan mee. De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival tijdens de Amsterdamse Uitmarkt, waar bezoekers in één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. 

De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5.000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, optredens en promotiefoto`s. Dit jaar is er voor het eerst ook de Sena Performers Publieksprijs. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3.000,- ook uit het Sena Muziekproductiefonds.

De 14 afgevaardigde deelnemers zijn: KrakersIJland & The Locomotives, Assorted Travellers, Clear Clamour, De Skaggerz, Fake Billy & The False Prophets, Karel J. Schepers, Playground Zer0, Sarah-Jane, Shaemless, The Homesick, Toycar Taxi, The Blind Roofers, The Brahms en Les Djinns.

In de Melkweg bepaalt een vakjury uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2015 wint.

Extra informatie
Datum: zaterdag 29 augustus
Locatie: Melkweg, Lijnbaansgracht 234 in Amsterdam
Aanvang: 18.oo uur
Entree: gratis
Facebookevent

Meer weten over de Sena Performers PopNL Award? Ga naar de website.

Eindexamen Joia met voorprogramma Book Of Eli

11792000_679220842215224_4037854737384064311_oDe singer/songwriter Joia sluit haar studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam af met een avondvullend programma in het Maaspodium – een volledig nieuwe voorstelling in één van de mooiste theaters van Rotterdam, met support van Book of Eli.

Speciaal voor deze voorstelling heeft Joia haar krachten gebundeld met regisseur & theatermaker Arlon Luijten. “Met Arlon heb ik geprobeerd om elk nummer te zien als een kunstwerk op zich, met een begin en een einde, als een soort schilderij”.

Een samenwerking die voor nieuwe inzichten zorgde: “In het theater is geen woord te veel of zonder betekenis, zo hebben we ook elk nummer tot in detail bekeken – een hele mooie ervaring, omdat ik zo mijn eigen nummers helemaal opnieuw ontdekt heb”. 

De grote zaal van het Maastheater was de perfecte plek voor Joia. “Ik was meteen verliefd op deze locatie. Het is voor mij de ultieme plek om in contact te komen met het publiek.”

Het voorprogramma is van Book of Eli, die eerder finalist werd in de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Joia ontmoette de band op de Keldersessies in Rotterdam en er was direct een klik. Samen zullen ze zorgen voor een avondvullend programma, met veel nieuw materiaal dat nog nooit eerder live gespeeld is.

Extra informatie
Datum: zondag 30 augustus
Locatie: Maastheater, St. Jobsweg 3
Aanvang: 20.00 uur
Entree: online verkoop of deur € 10,- | Codarts-studenten €5,-
Facebookevent

Meer weten over Joia? Bezoek haar website of Facebookpagina.
Hier vind je meer nieuws van Joia op onze site.