De Rotterdamse Popweek 2021 van start!

De tiendaagse Rotterdamse Popweek 2021 laat de muziekscene schitteren!

De POPPOPPOP posters die overal in de stad te zien zijn geven het al aan: de Rotterdamse Popweek 2021 is van start! Na een vanwege corona ingekorte en deels digitale editie in 2020, laten we dit jaar de muziekscene weer schitteren in een tiendaagse Rotterdamse Popweek; van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november!

Rotterdam blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit, waardoor de Popweek in 2019 uitgegroeid is tot een tiendaags spektakel waarin ruim 800 acts optraden op 230 events verspreid over 126 locaties in de hele stad. Tijdens deze negende editie van de Popweek zetten we de muziekscene in de stad opnieuw in de spotlight met o.a. diverse Popweek Specials.

Vrijdag 29 okt.: Popunie Muziekmarathon – Baroeg
We openen we de tiendaagse Popweek in stijl en vieren de live sector die we zo gemist hebben met 12 uur live muziek, van 11:00 tot 23:00 uur! Verwacht 12 uur lang non-stop muziek met acts en dj’s van Rotterdamse bodem.

In de line-up: Thrasher, Menacer, Vypes, Indigo Pastel, DJ Okkie, The Shivvies, DJ Jozephina, Ruwhel Emers (& Friends), S!RENE, Djesco10, DJ Deks, Dirikteur, Mo Jakob., LUCAS, After Elmer, Jelle Bolijn, Fleur Bonnewits, Dread Pitt, Emma Beukelman en The Frontiers!

Zaterdag 30 okt.: Los Paja Brava – Podium Grounds
Grounds viert Día de Muertos met Los Paja Brava! Bereid je voor op een explosie van ritme, energie en extreem goede vibes. Cumbia, rock, ska en surf in een heerlijk pittige en dansbare mix. Los Paja Brava maakt perfect georganiseerde anarchistische muziek vol exotische danspasjes en Spaanstalige songteksten.

Zaterdag 30 okt.: Back To The Classics – Legends
Een huiselijk sfeer, heerlijke pure gerechten vol van smaak en relaxte, ontspannende ‘Golden Oldies’ op de achtergrond.
Nou, achtergrond? Eerder op de voorgrond. Want Happy Food and Health komt met Back To The Classics: Legends. Hierbij zingen topliner, vocal en drama coach Oumnia en vocale alleskunner Jordan Roy liedjes van te vroeg overleden Legends zoals: George Michael, Michael Jackson, Aretha Franklin, Whitney Houston en meer…

Zondag 31 okt.: Throatstabber + Ache – Bar³
De uit Amsterdam/Rotterdam afkomstige death metalband Throatstabber, met ex-members van o.a. Fleas and Lice, Diktatura Systema en Urk, staan in Bar³. Ache komt ook mee voor een portie loodzware songs. Verwacht deze middag een lawine van verpletterende death metal en bloedstollende doom!

Zondag 31 okt.: Wavefest VII – Baroeg
Ook het zevende Wavefest biedt weer een gevarieerd programma van oudere en nieuwe wave acts. Deze editie o.a. Linea Aspera, Minuit Machine, NNHMN en Raderkraft. DJ CO2 zal wederom voor een spannende muzikale omlijsting zorgen.

Zondag 31 okt.: Gârden Live – Bruno Ferro Xavier De Silva (Livestream)
Gârden draait om nieuwe muziek, intieme, betoverende en interactieve livestream shows. Ditmaal een show van bass-master Bruno Ferro Xavier De Silva. Naast z’n reguliere band Stöma maakt Bruno regelmatig uitstapjes naar andere projecten. Zijn nieuwste project is Ventroliquism, een solo album. In deze stream treedt hij op met Bonnie Doets, Philipp Ernsting, Enio Ramalho en Martin Ruiten!

Maandag 1 nov.: Playground Music Edition – WORM
Voor alle voguers en andere geïnteresseerden! Playground is een veilige plek voor en door de Rotterdamse Ballroom community, vol experiment en ‘having fun’. Speciaal voor de Popweek experimenteren ze met muziek in deze ‘music edition’.

Dinsdag 2 nov.: Meet The Pro – Succesvol Releasen – Roodkapje
In alweer de 40ste Meet The Pro sessie gaan we in op promoten van je muziek. Hoe zorg je dat jouw release onder de aandacht van je fanbase komt? Hoe haal je het maximale uit een nieuwe release campagne? Naast een expertpanel met drie pro’s pakken we voor deze editie uit met een extra Q&A met Gareth de Wijk (DJ Thrasher, PRSPCT) en is er achteraf de mogelijkheid om nog na te borrelen. Meld je snel aan en stel je vragen aan de pro’s!

Woensdag 3 nov.: Start Poplive Conference
Opening van de driedaagse internationale conferentie bij de Erasmus Universiteit rondom de economische, sociale en culturele waarde van live popmuziek.

Donderdag 4 nov.: Pure Love – Cult North
Neo Soul, modern R&B en alternative hiphop. Denk hierbij aan de sound van H.E.R., Anderson .Paak, Summer Walker maar ook die van J Dilla. Met smaak en in een intieme setting gebracht door Guillaume en Matt Bonilla!

Vrijdag 5 nov.: I&I Festival – V11
Met liefde, geweldige muziek en een flinke dosis humor viert Willie D. Wallace de release van zijn debuutplaat I&I. Samen met vijf andere acts word het ruim van de V11 omgetoverd tot een heerlijke feelgood plek met de lekkerste muziek: reggae, pop, cumbia, surf, rock en elektro! Met o.a. Willie D. Wallace, Gerson Main, Jaap Mol en meer…

Zaterdag 6 nov.: Popronde Rotterdam
Popronde, het grootste rondreizend festival van Nederland, trekt met meer dan 40 acts naar 18 locaties in het centrum van Rotterdam. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts! Dit jaar met o.a. GUYY, Cashmyra, Deveron en Jason Waterfalls.

Zaterdag 6 nov.: BIRDfest – BIRD
De formule van BIRDfest is simpel: pak BIRD’s muzikale DNA, cook it down en drop het concentraat in downtown Rotterdam. Het resultaat: grenzen tussen live en club vervagen, genres verdampen en dag en nacht smelten naadloos samen.

Zondag 7 nov.: Alba Gil Aceytuno & Wolfert Brederode – Dizzy
Jazz International Rotterdam en Stg. Gillespie presenteren: 1 op één, een spannende concertserie waarbij jonge Rotterdamse makers gekoppeld worden aan hun muzikale helden. Alba Gil Aceytuno (o.a AMAGUK) ontmoet pianist Wolfert Brederode (ECM artiest). Brederode’s verfijnde geluid zal een spannende combinatie vormen met Gil Aceytuno’s podiumenergie. Shows om 19:30 en 21:00 uur!

Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site! De Rotterdamse Popweek woon je niet alleen fysiek bij maar volg je ook online: met reviews en foto’s op onze social kanalen en meer.

Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek21 ervaringen op Instagram, Facebook en Twitter #Popunie #010isTof #poppoppop

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Recall x Phuture West: een ode aan de clubcultuur

Op zaterdag 30 oktober vindt RECALL X Phuture West plaats als onderdeel van de Rotterdamse Popweek. RECALL is een ode aan de clubcultuur. Voor elke editie selecteert RECALL een partner in geluid om de meest verfijnde artiesten te kiezen en een partner in licht om een bijpassende visuele wereld te creëren.

 

RECALL X Phuture West
Met deze keer in de hoofdrol: het beruchte Rotterdamse boekingsbureau Phuture West & verlichting en ruimtelijke sfeer collectief. Raito is een in Amsterdam gevestigde ruimtelijke en verlichtingsstudio die van plan is verlichting en ruimtelijke vormen te gebruiken om ruimtes opnieuw te beeldhouwen en te veranderen. Voor RECALL X Phuture West op 30 oktober zullen Raito oprichters een experimentele verbinding maken met de clubcultuur, met zware waas, intense en kleurrijke lichtscènes verbonden met de muzikale sfeer.

Lounes Doulache,  mede-programmeur RECALL:
“De naam RECALL hebben we gekozen omdat het vanuit het Engels “het terugroepen of herbeleven van herinneringen” betekent. Dat is ook wat we van plan zijn te doen met deze reeks evenementen. Nu het eindelijk weer mogelijk is om schouder aan schouder te staan en te dansen op evenementen willen we die beleving weer even helemaal terug halen, en er nog een schepje bovenop doen! Het belang van nachtcultuur zit hem voor mij in heel veel dingen maar tijdens dit evenement vooral in het feit dat de levens en banen van gepassioneerde, talentvolle en hardwerkende mensen in de evenementenbranche de afgelopen periode op pauze hebben gestaan. Met RECALL willen we keihard op de play knop drukken en alle creatieve juices weer volop laten flowen.”

Kayleigh Bergwerff, marketing & PR Weelde:
“We hebben een pittige periode achter de rug, ten tijden van COVID werd eens te meer duidelijk dat de overheid het belang van de nacht- en clubcultuur flink onderschat. Ik hoef jou niet uit te leggen waarom de club belangrijk is: de plek voor talentontwikkeling, het samenkomen van subculturen, de saamhorigheid. Waar muziek zich ontwikkelt en revoluties doorkomt. Waar dromen worden verwezenlijkt. Nu we in ieder geval weer mogen clubben, hetzij met de nodige maatregelen, leek het ons niet meer dan logisch een dagfestival te organiseren, waar we onze liefde voor de clubcultuur kunnen uiten met een ultieme ode. Waar het vertrouwde clubgevoel van ‘vroeger’ terugkomt. Een lofzang aan het zweten, aan de plakkerige vloeren en dansen tot je erbij neervalt.  Het wordt een rave met ’90s-feel met zowel dé opkomende namen uit de Rotterdamse underground en enkele gevestigde grootheden uit de elektronische wereld. Er is aandacht voor alle facetten van het ultieme clubgevoel: een lichtshow van lichtkunstenaarscollectief Raito maakt de zinnenprikkelende ervaring helemaal af.”

Line Up

De Line Up voor Recall x Phuture West bestaat uit de volgende artiesten:

Animistic Beliefs Intergalactic Gary, Privacy  Spekki Webu Soft Break
RAFF
 DJ Shahmaran en OG Karin

Bekijk ook de website voor meer informatie.