Crowdfunding: help No Guts No Glory dromen waar te maken!

Geïnspireerd door een hartverwarmende column van Rotown directeur Minke Weeda vestigen we graag wat extra aandacht op een fantastisch initiatief dat voor velen misschien nog niet zo bekend is; Stichting No Guts No Glory. Een bevlogen groep mensen die heel graag wensen uit wil laten komen en bijzondere belevenissen wil organiseren voor mensen met kanker en hun mantelzorgers.

De bewuste column van Minke op website van MuziScene vind je hier.

Stichting No Guts No Glory
Iedereen die zich inzet voor NGNG heeft van dichtbij meegemaakt wat kanker is en wat het met iemand kan doen. Bij degene die de ziekte heeft, maar ook de omgeving. Dit maakt dat het een club gedreven mensen is, die met alle liefde een beetje verschil willen maken. Door mooie herinneringen te maken die onbetaalbaar zijn en door morele steun te bieden.

Als stichting organiseren ze dan ook al jaren bijzondere belevenissen en laten wensen in vervulling gaan voor mensen met kanker. Omdat NGNG gelooft in de kracht van muziek, hebben veel wensen een muzikaal karakter. Denk o.a. aan het mogelijk maken van huiskamerconcerten, concert- en festivalbezoeken, de aanschaf van een muziekinstrument en het regelen van muzieklessen.

Crowdfunding and more…
De stichting richt zich op de grenzeloze mogelijkheden van de (sociale) media en op persoonlijke netwerken om geld in te zamelen en kan daarbij altijd hulp gebruiken. Je kunt No Guts No Glory op verschillende manieren steunen:

Doneer een bedrag (particulieren)
Doneer een bedrag (bedrijven)
Koop merchandise
Kom in actie voor NGNG
Word vrijwilliger

Because living is more than being alive!

 

Voor alle informatie over Stichting No Guts No Glory kijk je op hun site.

Volgen kan op Facebook, Insta en Twitter.

Alle winnaars Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 bekend!

Het afgelopen weekend organiseerde Popunie de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 in een uitverkocht Theater Zuidplein. Met de finales van Bands, Producer, Singer/Songwriter en Hiphop achter de rug zijn alle winnaars nu bekend!

Zaterdag 18 september won LUCAS de Juryprijs en Sammie Sedano de Publieksprijs bij de finale van Bands. Bij Producer ging Kromabis er met de Jury- én de Publieksprijs vandoor. Op zondag 19 september vond de Singer/Songwriter finale in de middag plaats en werd de juryprijs gewonnen door Albertine en de publieksprijs door Avondwinkel. In de avond was het aan de categorie Hiphop om het finaleweekend af te sluiten. Jahma won de Juryprijs Hiphop en de Publieksprijs ging naar Bob Spanish!

Dit vond de jury van de winnaars:

LUCAS (Bands)
Activist van zijn eigen identiteit; LUCAS heeft iets zeer uniek te pakken. Het is wachten op de grote doorbraak voor LUCAS. Met zulke originele liedjes en zo een sterke show mogen we trots zijn als Rotterdam muziekstad!” Zei de jury, bestaande uit Conchitta Bottse (Paard), Ricardo Jupijn (The Daily Indie) en Ai Ming Oei (Mingue).

LUCAS schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert LUCAS een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook acts als Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes.⁠

LUCAS 

Sammie Sedano

Albertine (Singer/Songwriter)
Oprecht, dynamisch, een sprekende stem, unieke manier van spelen en mooi uitgewerkt!” Aldus de jury, bestaande uit Ayu en Hester (Sisters in Songwriting), Walter Wilhelm (For The Road, Dox) en Lisa van Viegen (iET).

Al improviserend verdiepte ze zich in jazz en wereldmuziek en heeft ze achter de schermen als singer/songwriter haar eigen nummers geschreven. Ze begeleidt zichzelf op de piano en door haarzelf uitgevonden unieke tokkeltechnieken op de altviool.⁠ De muziek van Albertine gaat over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan, dierbaren verliezen, tegenslagen in de wind slaan, zelfvertrouwen winnen en allerlei andere alledaagse thema’s in het leven van een jonge vrouw in de stad.⁠

Albertine

Avondwinkel

Jahma (Hiphop)
De jury over Jahma: “Jahma maakt met keiharde beats, aanstekelijke energie en zijn realness Rotterdam, zijn wijk, maar vooral zijn broer – Rotterdamse legende H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. trots!”.  De Hiphopjury bestond uit Hanneke de Jonge (MOJO), Mijndert Rodolf (013) en Jeansen Djaoen (FunX).

Jahma is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid en muziek is hem met de paplepel ingegoten. Op zijn 13e begon hij met teksten schrijven en op zijn 15e nam hij daadwerkelijk zijn eerste track op. Inmiddels maakt hij niet alleen zelf muziek; hij heeft vorig jaar ‘sow2island’ opgezet en hoopt jonge rappers te kunnen begeleiden.⁠

Jahma

Bob Spanish

Kromabis (Producer)
Kromabis heeft een dansbare in your face sound met veel variatie. Bombastische 80’s drums en een kenmerkende 90’s Rave sound. Als geheel klopt het!”  Aldus de jury van Producer bestaande uit Estroe, Jaap Wiewel (Killing Skills) en Falco van Weerd (Qniezery), over Kromabis.

Van jongs af aan is Kromabis altijd gefascineerd geweest door het maken van muziek. In zijn tienerjaren begon hij te ploeteren met muziekproductiesoftware en begon hij zijn eigen liedjes te schrijven en te produceren. Tegenwoordig weet Kromabis precies wat hij wil: een comeback rond zijn favoriete muziektijdperk; 90’s UK Garage (House), Jungle en Bassline.⁠

Kromabis

Prijzenpakket
De Juryprijs winnaar heeft met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een jaarabonnement op Meet The Pro en een persoonlijke buddy gewonnen.

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op het uitverkochte finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die ondanks de huidige maatregelen tóch heeft kunnen plaatsvinden.

We zijn vanuit de Popunie ontzettend trots op alle muzikanten die mee hebben gedaan. Het waren inspirerende shows en iedereen heeft iets bijzonders neergezet! En wat mooi om weer live muziek te horen met publiek erbij!” Aldus Judith Dunsbergen (Popunie – Projectleider Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam)

Copyright foto’s: Bordoo Creations (Bands & Singer/Songwriter) en Govert Kreuk (Producer en Hiphop)