Crowdfunding gestart voor BTL Guitars

BTL Guitars maakt unieke gitaren van afvalproducten. Duurzaam geproduceerde instrumenten van topkwaliteit, betaalbaar en met een kleine impact op het milieu. Het gerecyclede plastic geeft de body een mooi esthetisch marmer effect. De overige onderdelen zorgen voor een volle, heldere sound. Wil jij Martijn helpen meer unieke gitaren van gerecycled plastic te maken? Steun dan zijn crowdfundingcampagne!

BTL Guitars
BTL Guitars begon voor Martijn Buise als afstudeerproject aan de HKU. Als tiener wilde hij de nieuwe Jimi Hendrix zijn. Nu combineert Martijn zijn liefde voor gitaren met het groeiende besef dat hij bij wil dragen aan een betere wereld. Op zijn VoorDeKunst-pagina staat het volgende:
”Ik wilde altijd al mijn eigen gitaar bouwen en tijdens mijn afstuderen onderzocht ik of dit mogelijk was van afvalmateriaal. Ja was het antwoord, gerecycled plastic werd het materiaal en BTL Guitars is het resultaat. Jullie donaties helpen mij met het aanschaffen van een stalen mal, gereedschap en materiaal.” 

 

Custom Gitaren
BTL Guitars giet de body van de gitaar van gekleurd plastic granulaat, afkomstig van onder andere plastic fusten en flessen. Dit geeft jou de mogelijk zelf de kleuren voor jouw gitaar te kiezen. In een extruder warmt het plastic op en wordt het vloeibaar in een custom made mal geperst. Deze techniek geeft het marmer effect wat deze gitaren hun unieke look geeft. Nadat de body uitgehard is, is het een kwestie van de resterende onderdelen installeren. Jouw gitaar is klaar!

BTL Guitars bewijst dat je van gerecycled plastic een top gitaar kan maken. Martijn wil meer van deze gitaren maken in de vorm van een nieuwe mal en materiaal.

Doneer via het VoorDeKunst platform en maak dit project mogelijk!

Volg BTL Guitars op Instagram & Facebook.

OPEN Sessies: New Grounds met poppunk band After Elmer

We zijn in samenwerking met OPEN Rotterdam en New Grounds weer terug met een nieuwe editie van de OPEN Sessies: New Grounds! In vier afleveringen die wekelijks worden uitgezonden krijgen Rotterdamse artiesten een podium waarop zij een coronaproof concert geven. In de laatste aflevering van deze reeks zie je de poppunkband After Elmer!

De mannen van After Elmer brachten in september hun eerste EP uit. “Gewoon releasen dachten we.” De band werd eind 2018 opgericht door de drie broers Jaap, Pieter en Thomas en een jaar later kwam gitarist Jasper bij de band. Ze halen hun inspiratie uit alledaagse dingen die ze meemaken en proberen hun muziek een boodschap mee te geven. Hoe ze aan hun naam komen? Dat leggen ze uit in de hele uitzending. Bekijk ‘m nu!

De hele aflevering is hier te kijken!