Boothstock Festival verhuist naar het Kralingse Bos

176008frontHet grootste dancefestival van Rotterdam verhuist na drie jaar in het Zuiderpark naar het prachtige Kralingse Bos! Boothstock Festival verkast dit jaar naar de “Holy Grounds”, waar in de jaren ’70 het beruchtste hippiefestival plaatsvond. Op 13 juni wordt het mooiste park van Rotterdam voor een dag het Woodstock met beats. De beste dj’s komen langs van technoheld Ben Sims, een van de grondleggers van house Todd Terry, baas van de UK garage DJ EZ, groovemasters Kraak & Smaak tot Rotterdamse held Michel de Hey.

De nieuwe locatie Het Kralingse Bos stond al langer op de verlanglijst van de organisatie. En dit jaar komt de droom uit. Een prachtige groene locatie, aan het water, een rijke historie en met voldoende ruimte om door te kunnen groeien.

Internationale pioniers, Nederlandse zwaartgewichten en talent
Boothstock programmeert weer een breed scala van dj’s van house, techno, eclectic tot  UK garage. In de House Area laten van eigen Rotterdamse bodem D-Ribeiro, Karim Salimon en Michel de Hey zien hoe het hier gaat. Kraak & Smaak gooien er hun funky stijl tegenaan en Detroit Swindle zal de groove terugbrengen in het Bos. En een van de uitvinders van house Todd Terry wordt ingevlogen uit New York om het festival omver te blazen.

De Techno Area wordt bezet door enkele zwaargewichten uit de scene. Joran van Pol is misschien wel de jongste dj van het hele festival, maar heeft al hoge ogen gegooid met visionair Richie Hawtin als fan. En ook met nog maar 26 jaar is Egbert (live) een talent die al op de grootste festivals heeft gestaan. ROD, oftewel Benny Rodrigues heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar staat garant voor knallen. Ook Fransman Technasia kan een vertegenwoordiger van techno genoemd worden en Londenaar Ben Sims, oftewel The Machine, gooit de schuiven geheel open!

Op de UK Pier wordt het beste van UK garage tot soulful uit de kast getrokken. Boothstock heeft de primeur met een van de hotste muziekstromingen van dit moment met niet de minste namen.  Brothers in Deep, Blaize, Simon Titus (live), Mark Radford, NoizBoiz (live), Gomes en levende legendes en grondleggers van de scene  Grant Nelson en DJ EZ.

In de welbekende Botsautobaan gaat het dak eraf in de Eclectic House Area met Randy van Velde, Jeremaine S, Irwan, Lady Bee, Brothers in the Booth back to back met Jasper Clash, Roog, Lucien Foort onder toeziend oog van MC Marboo.

De tickets vliegen de deur uit
Tickets voor Boothstock Festival zijn te koop via de website. De Wild Cards en Early Birds waren in een paar dagen al uitverkocht. Op dit moment zijn er nog voldoende Regular Bird kaarten voor €30,- te verkrijgen, maar als de verkoop in dit tempo doorgaat kan het zijn dat we voortijdig uit gaan verkopen. Speciaal voor de sociale feestgangers hebben wij dit jaar voor het eerst groepstickets. Als bezoekers met een groep van tien personen kaartjes kopen krijgt iedereen automatisch €2,50 korting!

Tickets
Regular Birds:  €30,-
Late Birds: €35,-
Regular Group tickets: 10 stuks van €27,50 per stuk
Late Group Tickets: 10 stuks van €32,50 per stuk

Extra informatie
Datum: zaterdag 13 juni
Locatie: Kralingse Bos
Tijden: 13:00 – 23:00 uur

Voor meer informatie ga je naar de website of Facebook pagina van Boothstock.

Popunie Music Support: Book of Eli en Rass Motivated in De Machinist

Op woensdag 25 maart vindt de tiende singer/songwriteravond van het jaar plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21.00 uur zullen Book Of Eli en Rass Motivated eigen repertoire ten gehore brengen, aangevuld met een kort optreden van Albeda Collegestudent Joost Wander.

Book of EliBook Of Eli
Singer/songwriter Aileigh Awad omringt zich als Book Of Eli met een bijzondere groep begeleiders. Drie achtergrondzangeressen verzorgen ragfijne harmoniezang en staan Awad bij in haar verstilde liedjes die subtiel kunnen opbouwen naar intense climaxen. Zoals de Bijbelse ondertoon van de naam die tegelijk een apocalyptische Hollywoodfilm is, mengt Book Of Eli tegenstrijdigheden als hartstocht met verontrusting, distantie met intimiteit en openheid met introversie tot een bijna sacraal geheel.

Eind vorig jaar maakte zij hier grote indruk mee tijdens een optreden in De Machinist. Reden om opnieuw het sfeervolle café van De Machinist tot een kleine kathedraal om te toveren met het hemeltergende Book Of Eli.

RassMotivatedRass Motivated
Rotterdammer Sherandell Maynard is als Rass Motivated geen onbekende naam in de Nederlandse reggae scene. Met zijn kenmerkende geluid, aanstekelijke performance en ‘Reggae for All People’ state of mind deelde hij het podium reeds met de crème de la crème van de reggae en dancehall in zalen en clubs als Heineken Music Hall, Paradiso, Melkweg en Ahoy.

Rass Motivated’s liveshows zijn zowel explosief als meditatief waarbij interactie met het publiek een belangrijke rol speelt. In 2012 won hij de Music Matters Award waarmee hij zich een jaar lang de Muziekambassadeur van Rotterdam mocht noemen. Eind 2013 verscheen zijn eerste album Who Am I waarvan dit jaar de opvolger wordt verwacht.

Albeda College presenteert: Joost Wander
Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College. Ditmaal Joost Wander, een singer/songwriter uit Drechtsteden. Hij werd geboren in Dordrecht, maar is getogen in het mooie Papendrecht. Hij staat bekend om zijn reggaestem, onvergetelijke hooks, energie en akoestische gitaarskillz. Hij maakt energieke funky nederpop met een chille reggae-vibe.

Op 1 april wordt de invulling verzorgd door ZanglesRotterdam Onstage: een verrassende avond met nieuw Rotterdams talent, gecoacht door de professionele zangdocenten van ZanglesRotterdam.nl.

Extra informatie
Datum: woensdag 25 maart
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Deze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.