Live-verslag: Blijdorp Festival 2022

Het uitverkochte Blijdorp 2022 Festival had het allemaal: een fijne line-up, relaxte sfeer en het perfecte weer om wel te genieten maar niet oververhit te raken. Er stonden een heleboel Rotterdamse acts in de line-up en wij hebben er een aantal voor jullie gecheckt! 

We zagen mooie stages met tribunes ervoor of omheen gebouwd waar op gedanst kon worden. Ondanks een relatief klein oppervlak voor zoveel muzikaal geweld zaten de podia elkaar niet in de weg qua geluid. Als upgrade zouden we pinnen bij de bar in plaats van het muntensysteem wel waarderen. Wie weet een volgende editie? Wachtrijen bij de bar, check. Maar niet zo lang dat het vervelend was, en ach, een beetje lullen met onbekenden voor je je biertje of gin tonic krijgt hoort toch ook bij een goed festival. Maar laten we het hebben over de muziek, waar het uiteindelijk om gaat.

Bij de crew ingang werden we vriendelijk ontvangen en hebben een sprintje naar de voorkant van het terrein getrokken om nog een stukje van de set van Alberta Balsam mee te kunnen pikken. Deze gevestigde naam in de Rotterdamse muziekscene stond eerder dit jaar nog op Best Kept Secret en Dekmantel. Maar wij kennen haar natuurlijk ook als alumnus van de Grote Prijs van Zuid-Holland en als jurylid van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam! Hoewel de tent verre van vol was, gemiste kans wat ons betreft, stond Alberta lekker in haar zone te draaien en hebben we genoten van een fijne uptempo space reis.

Onze volgende stop was bij Kevin & the Animals. Het leek wel alsof iedereen in het publiek besloten had om collectief zijn liefdesperikelen te verwerken bij dit optreden. Toen het nummer Samen werd gespeeld, had Kevin een heerlijk publiekskoor te pakken. “Ik voel je vibe en ik voel je heartbeat”. Wij voelden hem ook!

Een klein rondje langs de main stage gelopen en zo kwamen we terug bij de Operator tent, al snel omgedoopt tot ‘de Kas’ vanwege het transparante zeil. Dit diende als dak, maar joeg met de hoeveelheid mensen in de tent ook de temperatuur flink omhoog. De heren van Black Cadmium voerden het tempo op en daar wist het publiek wel raad mee. Alle handen gingen de lucht in!

Wrong Sal voelde even als terugschakelen qua tempo en energie. We hadden zijn Italo disco start stiekem liever op een buitenstage gezien met de zon in ons gezicht. Maar het publiek danste onvermoeid door en Wrong Sal zelf stond ook zichtbaar te genieten.

Voor de afsluiters vertrokken we als eerste naar de main stage. Philou Louzolo bouwde rustig op. Terwijl de zon verdween en het donker tevoorschijn kwam, ging het tempo en de intensiteit van zijn muziek omhoog. De Blijdorp stage was de hele dag al een eyecatcher. Er was een brug achter de dj booth gebouwd waar publiek kon staan en dansen, en je een uitzicht had over het volle veld.

Tegen het einde van de dag waren we klaar voor het stevigere werk, dus op naar de volgende Rotterdammer, Speedy J. We gingen ervoor om onze laatste energie eruit te gooien en dat is gelukt. Een set die stevig, donker en uptempo, maar nog steeds toegankelijk was, compleet met mooie intense visuals in een goed gevulde tent.

Met hese stem en licht wankel van de euforie, gingen we richting de uitgang. Een filemoment waar iedereen stapje voor stapje meebewoog, we hoorden hier en daar wat gemor daarover, maar vooral veel mensen die aan nagenieten waren van een top festival.

OPEN Sessies: New Grounds met Dirikteur

OPEN Rotterdam is in samenwerking met New Grounds en de Popunie terug met OPEN Sessies: New Grounds! In vier afleveringen die wekelijks worden uitgezonden krijgen Rotterdamse artiesten een podium waarop zij een concert geven. Na eerder in dit seizoen Josimar Gomes, Duygu Alkan en Kems Kriol te hebben gezien, sluiten we deze reeks af met Dirikteur!

Aflevering #4 met Dirikteur
Met als grootste inspiratiebronnen Chris Brown en Michael Jackson brengt Dirikteur (of Roi) als solo-act vrolijke R&B/pop vibes. Een échte verhalenverteller die je, wanneer je jouw ogen sluit, meeneemt naar een eigen wereld. De bpm en energie gaat tijdens zijn show flink omhoog en voor je het weet gaat het dak eraf!⁠