Antilounge presenteert tiende releaseparty

antiloungeAntilounge, hèt label voor de Haagse underground viert zijn tiende verjaardag. Vrijdag 1 maart is de officiële releaseparty.

Talentvolle audio en video artiesten uit Den Haag en omstreken zullen hun kunsten vertonen in het Paard van Troje. Vanwege het enorme succes van vorig jaar verhuist Antilounge naar de grote zaal. Tien jaar geleden begonnen in Bazart, nu op een plek waaruit blijkt hoe Antilounge gegroeid is en waar het volledig tot uiting komt.

Net als vorig jaar komen de tracks uit op een dubbel lp. Bij alle tracks zijn videoclips gemaakt door Haagse video-artiesten in samenwerking met de audio-artiesten. Videokunst is een belangrijke kunstvorm van deze tijd en muziek en video gaan fantastisch samen. Alle video’s zijn later op Youtube terug te vinden. Net als alle audio artiesten zullen ook de video kunstenaars live optreden tijdens de release party. Den Haag staat al decennia bekend als leverancier van vele progressieve electronische muziek. Genres zoals electro, dubstep, drum ‘n bass, industrial, tekno, grime, breakcore, bassline, worldcore, IDM, noise drones and terrorsalsa. Antilounge 10 biedt weer een compleet pakket op het gebied van elektronische en vernieuwende muziek uit Den Haag. Deze spannende combinatie van geluid en beeld zal wederom voor een zinderende release party zorgen. Antilounge 10 is dit jaar ook te bewonderen buiten Den Haag, er komen showcases in Amsterdam, Gent en Berlijn.

De volgende artiesten zullen hun opwachting maken op de release party:
Live: Alu, Kratata, Loyu, Geazah, AggA Terror Squad, Charly & Gallus, deadcrxw, alkaloid, Rivers Area Juke Squad, Macxi, Mataklap, Autodrop, G?RTM?LEN, Bimbo Electrico en NOCX.
Visuals: Bas de Boer, Martijn Weber, Ana Lemnaru, Astrid Tweepuntnul, Patrick Witmus, Gemma Barendse, Valentine de Gilde, Sanne Maloe Slecht, VJ Frank, Iloisa Fortes vs Zoe Reddy, Mike Phonk, Dagmar Atladottir & Josefin Arnell.

Antilounge 10 komt uit op vinyl, is te beluisteren en te downloaden via Bandcamp, iTunes en Spotify en de videoclips zijn te zien op Youtube. De dubbel lp Antilounge 10 is op de avond zelf te koop en via de site.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 1 maart
Locatie: Paard van Troje, Prinsengracht 12, Den Haag
Aanvang: 22:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Antilounge.

Live-verlsg: David Groeneweg en Frank Goverts in De Machinist

Ik was woensdag 6 februari in De Machinist voor 2 optredens: David Groeneweg en Frank Goverts. Lekker dichtbij huis en ik wilde De Machinist ook wel eens checken én leuk om David eens zonder band te zien.

davidgroenewegDe Machinist is een leuke locatie en beschikt in het café/restaurantgedeelte over een klein podium. Het tijdstip waarop de optredens plaatsvinden zou iets later kunnen want er zitten nu nogal wat mensen na te tafelen. Door het gebabbel is er minder aandacht voor de artiesten, die echt hard hun best doen. Misschien een tip voor De Machinist, promoot deze woensdag wat beter zodat er wat meer muziekpubliek binnen zit. De locatie leent zich ervoor en in deze buurt is een dergelijk programma best welkom.

Goed, we gaan over naar het eerste optreden. Een andere setting zo, David Groeneweg solo. Het repertoire is niet heel anders, maar het klinkt goed zonder band. Mét band is hij ook geweldig, maar deze is voor de setlist van vanavond niet nodig. Ik geniet ondertussen lekker van een biertje. Vorige keer was ik energiek en had ik een menigte om me heen die ook nog wel meer wilde die avond. Nu ben ik wat vermoeid en geniet ik van zijn rustgevende muziek. Wat een goede stem heeft deze jongen. Hij neemt je echt mee. Jammer dat het publiek niet echt oplet want deze muziek is het luisteren waard.

David is ook een begenadigd gitarist en weet zichzelf dan ook perfect te begeleiden. Eigenlijk is er dus helemaal niets aan te merken vanavond. Ik geef niet snel tienen, maar een dikke negen is zeker op zijn plaats. Voor de critici onder ons; misschien is het niet helemaal je muziek en vind je het te rustig, maar dat het goed is kun je niet ontkennen! David is, zoals ik al zei, ook met band te bewonderen. Die band heet The Circumstances en is zeker aan te raden. Met band of solo… David is een topper!

frankgovertsDan is Frank Goverts is aan de beurt. Deze jongen komt, net als David, van Codarts. Ook Frank heeft een fijne stem en als je hem hoort zou je kunnen denken aan Ryan Adams. Frank en David noemden deze naam allebei al eerder deze avond. Frank brengt twee nummers ten gehore van deze Amerikaanse singer/songwriter. Niet echt nodig, maar wel leuk om te horen! Frank’ s muziek is meer open dan David zijn repertoire, toegankelijker lijkt me een goede verwoording. Het heeft een Amerikaans, folk-achtig tintje. De muziek zit goed in elkaar en maakt me vrolijk.

Frank speelt normaal ook in een band, de Frank Goverts Band wel te verstaan. Deze muziek klinkt gewoon lekker en bekend… Hoewel hij absoluut een eigen geluid heeft. Frank is open en probeert wat te communiceren met het publiek. Helaas lukt dit niet echt binnen deze setting. Ik snap het niet, zijn muziek is gezellig en onderhoudend. Een mooie modulatie op zijn tijd zorgt voor een extra waardering voor deze jonge artiest. Ja, ik kan hier best van genieten!

Misschien is er minder aandacht omdat het publiek moe is en één tafel heeft het vooral druk met zichzelf. Zoals ik al eerder zei zouden de omstandigheden beter kunnen. De artiesten van vanavond kunnen hier echt niets aan doen. Ik trek me er in ieder geval niets van aan en geniet nog even lekker van mijn biertje. Twee aardige jongens ook! Het is dat ik de volgende dag weer vroeg op moest, anders had ik zeker nog een biertje met ze gedronken.

Deze optredens zijn mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Gezien: Woensdag 6 februari, De Machinist, Rotterdam

Sp. 91 / Walter Mettrop