Alle winnaars Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 bekend!

Afgelopen weekend organiseerde de Popunie een succesvolle editie van de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020. Op vrijdag, zaterdag en zondag werden er knallende en prachtige optredens door de finalisten neergezet in de categorieën Electronic, Hiphop, Bands en Singer/Songwriter. Naast de jury en het vanwege de coronacrisis beperkte publiek in de zaal, konden kijkers ook vanuit huis via een livestream de finales meemaken en van de finalisten genieten. Alle winnaars van de GPR zijn nu bekend!

Jurywinnaars
Op vrijdag 18 september won Vypes de juryprijs in de categorie Electronic in Triphouse Rotterdam. In BIRD wist Bkk de jury te overtuigen en ging met de prijs naar huis. Op zaterdag 19 september vond de Bands finale plaats in Grounds, waarbij Lucky Blue tot winnaar gekozen werd. Als laatste vond op zondag 20 september de Singer/Songwriter finale als matinee plaats in New Grounds en Liza Weald won de juryprijs.

Dit vond de jury van de winnaars:

Vypes (Electronic)
“Meest interessante soundkeuze en bewerking!” Aldus de jury, bestaande uit Jaap Wiewel (Killing Skills), Falco van Weerd (QNIEZERY) en Annika Wetzko (Panda Lassow, ANUS Records en LES CIDRES), over Vypes bij Electronic.

Dubstep, DnB en trap, alles kan voor deze dj/producer/gitarist. Genres doen er niet toe, het is de zware bas die spreekt. Vypes weet met energieke live optredens en gewapend met enorme deuntjes het publiek uit hun dak te laten gaan. Je kunt van hem intense, dynamische sets verwachten, gevuld met veel onverwachte wendingen. ⁠

Bkk (Hiphop)
De jury zei: “Engels als voertaal is de beste keuze, want je hebt het vermogen om de grens over te gaan en de wereld over te nemen”. De Hiphopjury bestond uit Carlos van Erven (Rotterdam Airlines), Rakesh Kanhai (DJ Kesh, Prestige Worldwide) en DJ Mixturess.

Soepele ritmes met zoete klanken en het gevoel van zachtheid. De muziek van Bkk is een uitnodiging voor zijn lyrische wereld. De songwriter, rapper en dj verbeeldt de complexiteit van moderne liefde, nostalgie en de complexiteit van gedachten en gevoelens in een instabiele en hectische wereld.

Lucky Blue (Bands)
“Ze spelen als jonge honden, alles is organisch en we zijn als jury erg benieuwd waar de songwriting toe leidt!“. Aldus de jury, bestaande uit Ricardo Jupijn (The Daily Indie, Anemone), Elroy Timmermans (De Kroepoekfabriek) en Ai Ming Oei (Mingue).

Vier ruwe diamanten stevig in de Rotterdamse grond met hun klauwen uit de mouwen die een zaadje in de zuidelijke schaamstreek van het land willen planten. De Rotterdamse ‘Happy Go Lucky’ indierock band Lucky Blue spettert van elk podium en laten zelfs je oma springen! ⁠

Liza Weald (Singer/Songwriter)
“Deze act gaf ons een volwassen, innemende, prachtige inleving en sfeer. Liza Weald is klaar om stappen te zetten naar een groter publiek!”. Aldus de jury, bestaande uit Walter Wilhelm (Dox Records), Sophie Reekers (So-fi) en Ayu Lestari & Hester Terpstra (Sisters In Songwriting, Signature Music)

Liza Weald is een verhalenvertelster binnen het dreamfolk-genre. Onder begeleiding van haar band vult ze het podium met een hoop sfeer en liedjes die zowel mysterieus als kalm zijn. In haar muziek tracht ze haar vallen en opstaan luchtig onder woorden te brengen en ook het verhaal van zij die om haar heen staan te laten weerklinken. Op dit moment schrijft Liza Weald aan haar debuutalbum, waarvan de eerste single Take You Home in mei uitkwam. Voor fans van o.a. Fleet Foxes, Simon & Garfunkel en Bear’s Den.

Prijzenpakket
De winnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy, een abonnement op Meet The Pro voor twee personen voor een jaar en coaching bij de Popunie!

Publieksprijs
De Publieksprijs ging naar de acts die de meeste stemmen wisten te verzamelen tijdens de livestreams. De Electronic Publieksprijs ging naar Pildrin en Tiziana won de prijs bij Hiphop. Tijdens de Bands finale wist The Frontiers de meeste stemmen te verzamelen. Rum For Breakfast nam bij de finale van Singer/Songwriter de Publieksprijs in ontvangst.


Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de vier finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die in dit door corona getroffen jaar tóch nog met groot succes hebben kunnen plaatsvinden. Vanwege de Covid-19 maatregelen zijn de finales, die dit jaar weer plaatsvonden in één groot finaleweekend in september, met succes te volgen geweest via vier livestreams.

Foto copyright: Robert Tjalondo (Electronic), Govert Kreuk (Hiphop), Nelson Rodrigues (Bands en Singer/Songwriter)

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam werd o.a. mede mogelijk gemaakt door Popunie, Sena Performers, Gemeente Rotterdam, VSBfonds en Stager.

Liza Weald wint de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 categorie Singer/Songwriter!

De laatste Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam finale van 2020 is een feit! In de categorie Singer/Songwriter vond vanmiddag de spannende finale plaats in New Grounds, waarbij werd gestreden om de felbegeerde titel. Nana M. Rose, Naomi Snell, Lucas, Liza Weald en Rum For Breakfast moesten in 20 minuten de jury én het publiek thuis overtuigen.

Winnaars 
De Juryprijs werd in de categorie Singer/Songwriter gewonnen door Liza Weald! De Publieksprijs ging naar de act die de meeste stemmen wist te verzamelen tijdens de livestream, in dit geval naar Rum For Breakfast!

“Deze act gaf ons een volwassen, innemende, prachtige inleving en sfeer. Liza Weald is klaar om stappen te zetten naar een groter publiek!”. Aldus de Singer/Songwriter jury.

Liza Weald is een verhalenverteller binnen het dreamfolk-genre. Onder begeleiding van haar band vult ze het podium met een hoop sfeer en liedjes die zowel mysterieus als kalm zijn. In haar muziek brengt ze haar vallen en opstaan luchtig onder woorden en ook het verhaal van zij die om haar heen staan weerklinkt. Op dit moment schrijft Liza Weald aan haar debuutalbum, waarvan de eerste single Take You Home in mei uitkwam. Voor fans van o.a. Fleet Foxes, Simon & Garfunkel en Bear’s Den.

Prijzenpakket
Beide Jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy, een abonnement op Meet The Pro voor twee personen voor een jaar en coaching bij de Popunie gewonnen!

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de vier finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die in dit door corona getroffen jaar tóch nog hebben kunnen plaatsvinden. Vanwege de Covid-19 maatregelen zijn de finales, die dit jaar weer plaatsvinden in één groot finaleweekend in september, te volgen via een livestream. Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de website, Facebook en Instagram.

Copyright foto’s: Nelson Rodrigues

Nog een keer luisteren naar alle finalisten? Check dan de Spotify-playlist!