110 euro Eddie Vedder, 135 euro Eddie Dichterbij

DSC_7845Mijn naam is Jos. Jos de Waal. Ik ben 48 jaar jong en woonachtig, samen met mijn meissie Ivon en onze twee kids, in Alblasserdam, Zuid-Holland.

En ik was erbij. Ik was erbij toen op die regenachtige maandag 8 juni 1992 Eddie Vedder van Pearl Jam zijn legendarische sprong van een camera-arm maakte. Jazeker! Deze jongen stond er zelfs met zijn neus bovenop. Je kan me nog terug zien op Youtube. Ik had m’n rode pet achterstevoren op en droeg (toen al) een blauw windjack. Mooi man, hoe Eddie in z’n olijfgroene shirt en legerkisten tijdens het nummer Porch zo vlak voor ons neer sprong. Ik weet het nog.

Pinkpop, Landgraaf. Een broekkie was ik. 25 jaar, en met drie maten in een veel te kleine Fiat Panda vanuit Alblasserdam helemaal naar Landgraaf gereden. Samen met 55.000 anderen, hadden we voor 45 bikkelharde guldens onze kaartjes al maanden van tevoren gekocht. Dit was helemaal ons festival; Soundgarden, Lou Reed, PJ Harvey, Hallo Venray…. man, man, man…. mooi man.

En daar, ’s avonds laat, lang nadat de laatste tonen van The Cult waren uitgestorven, op een bijna leeg grasveld vol met afval heb ik onze Ivon ontmoet. Zij was alleen, haar vrienden was ze ergens kwijtgeraakt. Ik was ff wezen pissen, en toen raakte we aan de praat. Pearl Jam, waren we het direct over eens, was ons absolute hoogtepunt van de dag. Wij waren op slag fan, van Eddie, maar ook van elkaar.

Volgende maand zijn we 20 jaar getrouwd. En nu komt hij weer, Eddie. Met z’n joekelille in de ‘Afwas Live’ in Amsterdam, wat eerst de Bijlmer Bier Hal heette. En nou leek het ons mooi om daar heen te gaan met het hele gezin, met z’n viertjes. Kunnen we onze puberende kids (13 & 17 jaar) eens laten zien wat een echte zanger is 😉

Maar we kunnen niet gaan. Morgen gaat het in de verkoop, maar helaas. We kunnen het niet betalen joh. Ik zeik nooit over geld, wij redden ons prima, zeker nu Ivon sinds januari weer als part-time klassenassistent aan de slag is, maar dit is echt te duur voor ons. Balen joh, we zijn er goed chagrijnig van…

HONDERDVIJFENDERTIG EURO (incl. servicekosten) p.p!!!

540 euro voor’t hele gezin. Dan moeten we nog met de trein ernaar toe. Da’s nog eens 88 euro. Dan lust ik, tot ongenoegen van Ivon, d’r ook nog graag een paar pilsjes bij… man, man,man…

We hebben uitgerekend, dat avondje gaat ons maar zo 750 euro kosten. Dat is 1650 gulden! Nee, da’s flauw. Ik mag van Ivon niet meer omrekenen. Maar dit valt mij zo tegen van Ed, die nota bene vroeger zelf een kaartverkoper nog eens voor de rechter heeft gesleept omdat hij vond dat kaartjes veel te duur waren.

Nou, ik wens jullie veel plezier daar in de Afwas Live, en het zal vast wel heel snel uitverkopen, maar deze jongen doet het met de herinnering, en zet op maandag 29 mei nog maar’s de Blue-Ray van Into The Wild (onze lievelingsfilm, van Ivon en mij) erin. Mooi man. *

* Elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen, activiteiten, aangehaalde voorbeelden of namen van personen berust op louter toeval.

Mxrcxl

Marcel (Mxrcxl) Janssen is een Rotterdamse singer/songwriter from hell. Met zijn band MXRCXL bracht hij in november 2015 zijn debuut album In Alarm uit. Info en tourdata vind je hier.

Nieuw festival in De Kroepoekfabriek: Rock ’n Rollercoaster

kapitankorsakov_press2016_antoncoene2
De Kroepoekfabriek presenteert met trots een nieuw indoor rockfestival: Rock ’n Rollercoaster. Het festival dat tweemaal per jaar gehouden zal worden, trapt op vrijdag 17 maart af met een forse line-up. Zo treden Kapitan Korsakov (BE), Crowjane, Rene SG en Stealers op, zal Ronin Tattoo zijn eigen tattoo-corner hebben en treden er bands op in de rookruimte.

Rock ’n Rollercoaster is geboren uit de behoefte om no-nonsense rock&roll terug te brengen in de regio. In samenwerking met 285 Bookings heeft De Kroepoekfabriek besloten het gelijk goed aan te pakken en tweemaal per jaar de beste en hardste bands uit het genre naar Vlaardingen te halen.

Vrijdag 17 maart trapt De Kroepoekfabriek af met headliner Kapitan Korsakov uit België. De band uit Gent maakt geluid voor tien, terwijl ze toch met drie man spelen.

Het heerschap maakt vuige maar melodieuze noiserock waarin vele alternatieve stemmingen een belangrijke rol spelen, à la Sonic Youth. Het laatste album Physical Violence Is The Least Of My Priorities staat vol met ongeremde, vervormde sounds en echte hartenbrekers.

Kapitan Korsakov staat voor authenticiteit en eerlijke songwriting. Een opluchting in het door radiovriendelijke vervuiling geteisterde muzikale landschap.

Naast Kapitan Korsakov treffen we Stealers: een rebelse band van vier stadse gasten die sinds 2007 de ether vervuilen met hun Rotterdamse punk ’n soul ’n cock ’n roll. Ook Rene SG snapt wat rock&roll inhoudt: grofgebekt, snel en daadkrachtig.

Met het vierde album zijn ze niet afgestapt van de minimalistische teksten die men van de Amsterdammers gewend is. Desondanks is het geluid breder en dansbaarder; een voortzetting van voorganger Speedcola. Rene SG herbergt onmiskenbae invloeden van bands als Primal Scream, The Rolling Stones, T-Rex, The Stooges en zelfs wat ZZ Top.

Crowjane tot slot speelt een thuiswedstrijd. De Vlaardingse alternatieve rockband heeft de draad weer helemaal opgepakt na enkele jaren van inactiviteit. Momenteel zijn er plannen voor opnames.

Frontman Corvin Keurhorst heeft zijn sporen ook ruim verdiend met het voormalige Vegas for Millions en, meer recentelijk, americanaband C.C.Grand. Crowjane staat met Keurhorst als songwriter dan ook garant voor kwaliteit.

Ook met de randprogrammering zit het goed: Ronin Tattoo heeft tijdens het festival zijn eigen tattoo-corner en zal menig bezoeker kunnen voorzien van tatoeages. Tevens zullen er –helemaal in stijl- bands tussen de bedrijven door optreden in de rookruimte van De Kroepoekfabriek.

Extra informatie
Datum: vrijdag 17 maart 2017
Locatie: De Kroepoekfabriek, Vlaardingen
Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 10,00
Facebook event