Zesde Popunie Re:VERSION clip online: Special Steve

Special Steve met gastzanger Simon

Special Steve met gastzanger Simon

De Popunie zet in 2013 tien talentvolle Rotterdamse bands in de schijnwerpers door ze een speciale muziekvideo aan te bieden en een optreden. De clips worden opgenomen in het kader van Re:VERSION, een project dat door enthousiaste Rotterdammers al eerder was opgezet om (voornamelijk buitenlandse) bands te filmen in een intieme setting op een bijzondere locatie.

De Popunie heeft in samenspraak de volgende tien Rotterdamse acts geselecteerd, die door Re:VERSION als ‘locals only’ gepresenteerd gaan worden. Namelijk Ming’s Pretty Heroes, Wolf In Loveland, Herrek, The Maydays, Angela Moyra, The Cosmic Carnival, We Sell Guns, Special Steve, Dichter en Ziggi Recado.

Eerdere clips die zijn geschoten staan op onze Popunie Live pagina. Het is nu de beurt aan Special Steve. Normaliter maken ze stevige stoner rock, maar speciaal voor deze video deden ze akoestische sessie in Café de Companje, check hieronder het resultaat.

Kralingse Bos krijgt monument Holland Pop Festival 1970

holland popOp zaterdag 21 september om 17:00 uur vindt aan de Plaszoom in Rotterdam de onthulling plaats van het monument voor het Holland Pop Festival 70, ontworpen door kunstenaar John Blaak.

In het weekend van 26, 27 & 28 juni 1970 vond in het Kralingse Bos het eerste meerdaagse popfestival op het vasteland van Europa plaats. Geschat wordt dat er 100.000 mensen luisterden naar muziek van Canned Heat, Quintessence, East of Eden, Jefferson Airplane, Santana, Flock, Hot Tuna, Country Joe, Pentangle, Renaissance, Tyrannosaurus Rex, Al Stewart, CCC Inc., Byrds, Family, Dr. John the Nighttripper, Third Ear Band, Fairport Convention, Fotheringay, Soft Machine, Caravan, Pink Floyd en vele anderen tijdens deze drie dagen.

Met het beeld voor het Holland Pop Festival 70 wordt de herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis levend gehouden. Welke bezoeker aan het Kralingse Bos weet vandaag de dag nog wat voor historische gebeurtenis er op deze plek in 1970 plaats vond. Wie wordt er herinnerd aan de drie bijzondere dagen in juni van muziek, vrijheid en plezier. Het kunstwerk houdt met haar beeldtaal dit historische feit levend. In het monumentale beeld herken je delen van de affiches uit 1970 en een sfeerbeeld van de enorme mensenmassa.

Er is een officieel deel met een interview met de organisatoren van het popfestival in 1970, Georges Knap en Berry Visser en openingswoorden door Ove Lucas, directeur CBK Rotterdam, Paulette Verbist, portefeuillehouder Welzijn en Cultuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en Lex Harding, disjockey en ondernemer.

Aansluitend optredens van coverband Kbam met muziek van bands die indertijd op het Holland Popfestival gespeeld hebben met The Dutch Joe Cocker, The Kik, HeavyLight en DJ Bootsy Paul. Tussenact Toen was geluk heel gewoon met Sjoerd Pleijsier & Ids van der Krieke.

Vervolgens het vertonen van beelden uit het Polygoon Journaal jaaroverzicht, de trailer Lost Footage, een documentaire over het Holland Popfestival 1970 van Ferri Ronteltap en fragmenten van de film Stamping Ground (1971) van Jason Pohland en George Sluizer. Afsluiting met een spetterend optreden van tributeband Pink Project.

 

Programma-Onhulling-21september
Het monument is een initiatief van de Stichting Kralingen en is mogelijk gemaakt door het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk, de Van der Mandele Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht, de Van Leeuwen Van Lignac Stichting en Mojo Concerts.

Voor meer informatie bezoek je de website van Stichting Kralingen.