Zangeres Ntjam Rosie nieuwe ambassadeur World Vision

Ntjam RosieDe Rotterdamse zangeres en stijlicoon Ntjam Rosie gaat zich als ambassadeur van ontwikkelingsorganisatie World Vision inzetten voor kinderen in armoede. De samenwerking tussen Rosie en World Vision start officieel op 14 december in de Goudse Schouwburg in Gouda, waar zij optreedt tijdens haar theatertour ‘At the back of beyond’. Ntjam Rosie zal vanaf dat moment als ambassadeur aandacht vragen voor kwetsbare kinderen. “De reden dat ik ambassadeur van World Vision ben, is omdat ik geloof dat ieder kind recht heeft op een goede basis. Naar school gaan, schoon drinkwater, een dak boven je hoofd en een liefdevolle omgeving.”

Ntjam Rosie komt zelf uit Kameroen en weet wat het is om in een Afrikaans dorpje op te groeien. “Ik weet hoe het is, als je uren moet lopen om naar school te kunnen gaan. Ik weet hoe het voelt, als er midden in het dorp een waterpomp komt, zodat je niet meer heel ver een bos in hoeft om water te halen. Goede zorg en educatie zijn dingen die in Nederland vanzelfsprekend zijn. Maar in sommige landen is dat écht anders! Wat me aanspreekt bij World Vision is de duurzaamheid waar hun visie op gebaseerd is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de gemeenschap zelfstandig wordt en niet meer afhankelijk is van World Vision. Dat vind ik mooi.”

Ambassadeurs geven kinderen een stem
Ook World Vision is enthousiast over de samenwerking. Ntjam Rosie stond onder andere op het North Sea Jazz festival en is inmiddels een grote naam in de Jazzwereld. Het Nederlands publiek maakte ook kennis met haar door haar optreden in het tv-programma De Wereld Draait Door en interviews in de landelijke kranten en vrouwenbladen. Aline Soerdjpal, coördinator ambassadeurs bij World Vision, legt uit waarom het ambassadeurschap van Ntjam Rosie zo belangrijk is. “Door samen te werken met ambassadeurs als Ntjam Rosie geven we een stem aan kinderen, die anders niet worden gehoord. Zo maken we echt een verschil in het leven van kinderen daar en ook in het leven van mensen hier.”

Theatertour ‘At the back of beyond’
Ntjam Rosie tourde met ‘At the back of beyond’, genoemd naar haar recent verschenen album, al door Azië en Oost-Europa en speelt nu ook in de Nederlandse theaters. Na haar optreden op 14 december in Gouda, vervolgt zij haar tour op 19, 20 en 21 december in Zwolle, Rotterdam en Amsterdam. Ook tijdens deze optredens zal zij meer vertellen over haar ambassadeurschap en wat het voor kinderen betekent als hun leven tot bloei komt.

Voor meer info over Ntjam Rosie ga je naar haar site en voor meer info over World Vision, klik hier.

Herrek presenteert vanavond nieuwe ep: A M

AM HerrekBegin dit jaar presenteerde Herrek hun debuutalbum Waktu Dulu op Eurosonic. Waktu Dulu is een intrigerende slowcorefolk plaat over de jeugd van frontman Gerrit van der Scheer op Papoea, Indonesië. Het werd een plaat waarop de luisteraar echt meegenomen werd naar een andere wereld. Dat de Britse krant The Guardian Waktu Dulu omschreef als “Best music from across the map”, is dan ook meer dan terecht.

Nog maar tien maanden later, neemt Gerrit (of Herrek, zoals men op Papoea zijn naam uitsprak), die luisteraar opnieuw mee naar een nieuwe wereld. Die wereld is meer introspectief, meer akoestisch, en kaler; een wereld waar het enkel nog om het liedje draait. Maar waar Van der Scheer’s diepe, warme stem nog steeds de aandacht trekt.

De vijf liedjes op deze nieuwe ep zijn geconstrueerd uit herinneringen en dromen in de stilte van de nacht en in de roes van rode wijn. Vandaar de titel A M; die naar de innerlijke wereld verwijst alsmede naar het tijdstip van het maken van deze ep en het geadviseerde tijdstip voor beluistering ervan.

A M werd opgenomen door Gerrit en Lukas Dikker (LUIK) met de hulp van enkele Herrek leden. De ep wordt in een gelimiteerde oplage van 200 uitgebracht. De ep-presentatie vindt plaats op vrijdag 13 december tijdens het tienjarig jubileumfeest van Snowstar Records in Tivoli, Utrecht. Herrek zal vanaf februari touren.

De ep is te beluisteren op de 3VOOR12/Luisterpaal

Pers over debuut Waktu Dulu:
★★★★ “Een prachtig debuut” – Nederlands Dagblad
★★★★ “Een fascinerende luisterontdekking” – 8weekly
“Prachtige trage, soms licht mystieke folksongs” – OOR
“Best music from across the map” – The Guardian (UK)
“Fantastic slowcore” – Perfect Porridge (US)
“Een erg authentieke sound” – Keys&Chords (BE)
“Un altro buon colpo targato Snowstar” – Ondarock (IT)

Voor meer informatie over Herrek, ga je naar de site.