Workshop songwriting & recording door Vivienne Aerts

workshoop sognwritingNet als vorige zomer is Vivienne Aerts binnenkort weer even terug in Nederland. Op dit moment studeert zij aan Berklee college of music, in Boston, USA, een van de beste Conservatoria ter wereld. Recentelijk kwam haar tweede cd uit genaamd Polaroid.

In mei en juni geeft ze een aantal concerten en daarnaast wordt er – wegens succes vorig jaar – ook een workshop songwriting gegeven. Deze workshops, één voor jeugd en de ander voor volwassenen, leiden je door het proces van liedjes schrijven, van het filosoferen over het leven tot een schrijfstrategie ontwikkelen of je melodie harmoniseren. Het is leuk om te ontdekken dat iedereen eigenlijk een songwriter is, en samen werk je toe naar het schrijven van een eigen nummer. De geschreven nummers worden aan het eind van de workshop opgenomen op cd.

Data: 8/9 juni (jeugd)  – 20/21/22 juni (volwassenen)

Voor meer informatie bezoek je de website van Vivienne Aerts.

Workshop Mindful Improviseren

mindfull

De workshop Mindful Improviseren gaat over improviseren en klank maken van binnenuit. Het gaat over in het moment zijn, aandacht en focus. Het gaat in eerste instantie niet om het raken van de juiste tonen of de techniek, maar om het flexibel kunnen omgaan met dat wat zich aandient. Hoe ervaar jij jezelf en je eigen geluid terwijl je klank maakt? Wat gebeurt er in je lichaam en in je hoofd? Kun je dit waarnemen zonder oordeel? Met muziek en de stem als metafoor voor het dagelijks leven, gaan we op onderzoek uit naar hoe we meer in verbinding kunnen staan met onszelf en leren we door middel van improvisatie flexibeler het nu te omarmen. Aan het einde van de dag zul je meer focus ervaren en met meer gemak in het moment kunnen zijn; niet alleen wanneer je improviseert. De workshop Mindful Improviseren word gegeven door Vivienne Aerts (jazz zangeres en psycholoog) en Bibi van den Dijck (klassiek zangeres en coach).

Data: 2 juni (Leiden) – 15 juni (Utrecht)

Voor meer informatie bezoek je de website van Vivienne Aerts.

Roodkapje pakt uit tijdens openingsweekend met FilosofischeStilte

roodkapje 93072_100210113519507_2134907864_nOp vrijdag 31 mei as. opent Roodkapje Rotterdam de deuren van haar nieuwe locatie aan de Teilingerstraat in Rotterdam. Tijdens het openingsweekend is, op zaterdag 1 juni, voor de eerste keer Club Heimat.

Club Heimat is de maandelijkse clubavond in de kelder van Roodkapje, waar jong vooruitstrevend dj-talent achter de draaitafels staat.

Op 1 juni zijn dit o.a.:
FilosofischeStilte (NL)
FilosofischeStilte (Luuk Graham uit Den Haag) is een jonge beatmaker in de traditie van Flying Lotus en Nosaj Thing. Met sprankelende synths, dikke bass en 8- bit geluiden als zijn handelsmerken. Deze zomer is hij te bewonderen op o.a. het Pitch Festival in Amsterdam en in mei staat hij, met twee optredens, op The Great Escape in Engeland. Op DJBroadcast wordt hij genoemd als een van de meest veelbelovende producerende dj’s van 2013. Hij bracht een aantal ep’s uit bij het beruchte Lowriders Collective uit Rotterdam, waarvan de laatste Poly ep een nieuwe stap in de muzikale ontwikkeling van dit talent te noemen is. Filosofische Stilte behaalde in 2012 de derde prijs van de Grote Prijs van Zuid-Holland.

Holowave (NL)
In het kielzog van Filosofische stilte, betreedt de Rotterdamse Ezra Vonk alias Holowave het podium. Ook een upcoming beatmaker, die opgroeide luisterend naar Aphex Twin en andere artiesten van het legendarische Warp label. Inmiddels heeft hij een aantal prachtige tracks online staan. Zijn eerste release zal verschijnen op Filosofische Stilte’s label BLCK records. Verwacht een optreden met hiphop, skweee, bass, abstract beats en retro-futuristic-synth- science of, zoals ze het in Amerika noemen, Future Thrill.

O’Henn (NL)
O’ Henn of gewoon Henno Hamstra, heeft zich de afgelopen jaren als dj weten te profileren op veel festivals en clubavonden over heel de wereld. Zijn onderscheidende stijl, waarin hij allerlei soorten muziek op intelligente wijze mixt, heeft menig lid van de post-slack generatie onvergetelijke nachten bezorgd. Misschien heb je wel eens staan dansen op een set van hem tijdens het Solarweekend, op het Milkshake festival of bij de NOW&WOW en Jimmy Woo. De kans is groot dat je hem ook bent tegengekomen in verband met een van de creatieve projecten die hij organiseert en/of nauw betrokken bij is zoals Lijfstijl Rotterdam en Snoozebar.

Extra informatie
Datum: Zaterdag 1 juni
Locatie: Roodkapje, Teilingerstraat 128, Rotterdam
Aanvang: 23:00 uur
Entree: 6 euro (of zet jezelf hier op de gastenlijst)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de hotglue site van Club Heimat of de website van Roodkapje.