Wolf In Loveland te gast in muziekprogramma Going Underground

Gogol Bordello - Rotterdamse SchouwburgEén dag voor de instore bij Free Music te Gouda kun je op vrijdag 18 oktober luisteren naar een interview en exclusieve opnames van Wolf In Loveland op Gouwestad Radio.

Na het plotselinge uiteenvallen van het Zeeuwse Jay Minor & The Early Birds, verhuisde frontman Jan Minnaard naar Rotterdam voor een studie aan Codarts. Daar vond hij gelijkgestemde muzikanten voor zijn voorliefde voor Americana. In 2012 verscheen de akoestische demo Homegrown, afgelopen voorjaar gevolgd door de zelf opgenomen en geproduceerde debuutplaat Wolf In Loveland. Omringt door een hechte begeleidingsband, met onder andere ex-bassist Ruben Trouborst van Handsome Poets, gaf hij een overtuigend optreden op het Rotterdamse Metropolis Festival. Tijdens de uitzending komt er een interview met frontman Jan Minnaard, afgewisseld met liveopnames van het optreden op Metropolis (powered by Popunie Live), plus enkele nummers van een akoestische sessie.

Wolf In Loveland is in 2013 één van de tien uitverkoren Popunie Live acts, die een jaar lang in het zonnetje gezet worden ter promotie en ter stimulering van hun carrière. In dit kader heeft de act bovenstaande Re:VERSION clip opgenomen en waren ze onder andere te zien op Metropolis. Bekijk alle Popunie Live artiestenprofielen hier.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 18 oktober
Locatie: Gouwestad Radio, 97.7 FM (Kabel), 106.2 FM (Ether) en als livestream via de website.
Aanvang: 19:00 tot 20:00 uur

De uitzending wordt dinsdag 22 oktober van 19:00 uur tot 20:00 uur herhaald en zal daarna nog vier weken terug te luisteren zijn via Uitzending Gemist.

Voor meer informatie bezoek je de website van Gouwestad Radio.

Singer/songwriter duo 2B naar Café De Vreemde Eend

2BIedere vrijdagavond verzorgt ToBe cultuurcentrum de muzikale programmering onder de titel ToBe gaat Vreemd in Café De Vreemde Eend in Dordrecht. Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici treden, op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer/songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek.

Deze vrijdagavond wordt ingeleid door huismuzikant Emma Thwaite.

2B is een muzikaal duo bestaande uit Tim van de Putte (25) en Robbert Friedl (20). De singer/songwriters uit Barendrecht schijven pakkende nummers, zowel Nederlands- als Engelstalig. Van huiskamerconcerten tot festivals weten zij de juiste sfeer over te brengen op een breed publiek. Al sinds de basisschool zijn beide jongens met muziek bezig. Robbert werd aangestoken door zijn oudere zus, die altijd met zingen bezig was en ontdekte zijn passie voor muziek toen hij in een schoolbandje ging en zangles nam bij Monica Millar. Hij stond onder andere in het theater tijdens het voorprogramma van Boudewijn de Groot. Tim begon op zijn zesde met gitaarles bij ToBe en begon op zijn veertiende met een vriend een gitaarduo. Intussen had hij ook al twee jaar pianoles bij ToBe en startte hij op zijn zestiende zijn bandje 4-Tune waar hij twee jaar mee speelde.

2B – A Better We

Zowel Robbert als Tim brachten eigen geschreven liedjes ten gehore tijdens optredens op privéfeesten, festivals, bruiloften, tuinconcerten, huiskamerconcerten, kroegen en in het theater. Tim en Robbert hebben elkaar ontmoet tijdens een jamsessie in Café den Pimpelaer in Barendrecht. Het eerste nummer wat zij samen speelden was een nummer van Marco Borsato, waarna zij merkten dat er een muzikale klik was waar ze niet omheen konden. Ze spelen covers en eigen nummers.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 18 oktober
Locatie: Café De Vreemde Eend, Bagijnhof 27, Dordrecht
Aanvang: 20:00 uur / hoofdact: 20:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Café de Vreemde Eend.