Alle winnaars Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018 bekend!

In het afgelopen weekend organiseerde Popunie de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018.

Vrijdag 21 september won Bourbon Avenue zowel de Juryprijs als Publieksprijs bij de finale voor de categorie Bands in WORM, zaterdag 22 september won Djesco de Publieksprijs én Juryprijs in de categorie Hiphop in BIRD.

De Juryprijs van Electronics ging naar HighrFreeqncs en de Publieksprijs naar Low Gain Antenna. Op zondag 23 september was de laatste finale: de categorie Singer/Songwriter in Theater Rotterdam locatie Schouwburg. Deze werd gewonnen door WARD. De Publieksprijs ging naar KEES.

De jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere €1.000 prijzengeld, een cheque t.w.v. €250 van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 gewonnen.

Dit vond de jury van de winnaars:

Bourbon Avenue (Bands)
“We waren gecharmeerd van het warme stemgeluid van de vocalist, samen met het opzwepende bandgeluid zien wij een plek weggelegd voor deze act in het muzieklandschap.” Zei de jury, bestaande uit Janneke Nijhuijs (The Deaf), Hanna Vink (Dapper Music) en Gijs Vervliet (Pinguin Radio).

Bourbon Avenue staat garant voor rauwe en pure muziek. Geïnspireerd door grootheden als Otis Redding, The Eagles en The Allman Brothers maken zij een mix van rock en soul.

WARD (Singer/Songwriter)
“Een aanstekelijke performance, goede songs, origineel en inspirerend. Er is ruimte genoeg om te groeien.” Aldus de jury, bestaande uit Sven Figee (Sven Hammond Soul), Rikke Korswagen (Half Way Station) en Marco Witkamp (Universal Music).

WARD maakt experimentele dreamy indiepop, heerlijk vrolijk en dansbaar. Haar laatste ep Girls draait om haar zelfacceptatie in de LGBTQ gemeenschap.

Djesco (Hiphop)
De jury zei: “Ondanks dat er nog wat verbeterpuntjes zijn, vinden we hem het verste in de ontwikkeling van het totaalplaatje als artiest.” De Hiphopjury bestond uit Jaap Wiewel (Killing Skills), Wouter Vogel (Roadman Management) en Daniel Nagelkerke (WOLF Bookings).

Djesco is een rapper die risico’s durft te nemen, wars van trends en met een geheel eigen sound.

HighrFreeqncs (Electronics)
“Een goede compositie, een muzikaal arrangement en haalt het onderste uit zijn apparatuur.” Aldus de jury over HighrFreeqncs bij Electronics, bestaande uit Nadia Struiwigh (dj/producer), Jordy Saämena (Ganz) en Enio Ramalho (Eni-Less).

De producties van HighrFreeqncs hebben een wavey ‘future’ sound met R&B vibes. Zijn muziek is het beste te omschrijven als lounge, rustgevend en dromerig.

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie ‘De Belofte – powered by Music Matters’. Deze award wordt door Popunie in samenwerking met Music Matters uitgereikt tijdens de Rotterdam Music Awards op maandag 3 december. Vorig jaar werd de winnaar van De Belofte bepaald door publieksstemmen, dit jaar is ervoor gekozen om een professionele jury aan te stellen om te bepalen wie De Belofte van 2019 wordt. Drie zwaargewichten uit de muziekindustrie zullen de genomineerden aan de tand voelen betreffende hun toekomstplannen en carrièreperspectief. Degene die zij als winnaar van De Belofte verkiezen, wint een geldprijs van €10.000 en een coaching traject. In deze jury zitten niemand minder dan Casper Knipscheer (Twist Agency), Jasper Cremers (Red Bull Music Studio’s) en Amir Charles (3FM Talent).

Copyright foto’s: Marc Nolte Photography

Popunie Live presenteert Merel Sophie in BIRD

Sommige artiesten hebben een natuurlijk overwicht en Merel Moelker is er zo een. Een innemende persoonlijkheid met een gouden stem en een vanzelfsprekende souplesse.

Op het podium is Merel een bron van kracht en warmte en brengt een persoonlijk samengestelde mix van americana, roots en jazz. Met een glimlach levert ze de melancholie, met verfijnde subtiliteit zingt ze stevige melodieën.

Merel studeerde jazz zang aan Codarts Rotterdam een masterstudie aan Berklee College of Music in Valencia. Ze heeft als backing vocaliste gewerkt bij o.a. Wolf in Loveland, Maurice van Hoek en The Dawn Brothers. Nu is het tijd om haar eigen project in de wereld te zetten; Merel Sophie.

Verwacht een warme mix van jazz, blues en folk. Klinkt als? The Band, Joni Mitchell en Carole King.

Kom alvast in de stemming met Captain:

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.