The Afterveins presenteren tweede album in Rotown

The Afterveins ShowersNa een jaar lang touren is het dan eindelijk zover. The Afterveins, de Rotterdamse psychedelische wave band, komt met een vervolg op hun debuutplaat. In samenwerking met Henk Koorn (Hallo Venray) en Natasha van Waardenburg (De Nieuwe Vrolijkheid) hebben ze het tweede album Showers opgenomen. De band presenteert deze mijlpaal op vrijdag 27 maart in Rotown.

Met de titel Grote Prijs van Rotterdam 2013 op hun naam startten de heren 2014 veelbelovend en daar bleef het niet bij. Het werd een veelbewogen jaar voor de heren. Zo werd er onder andere als Popunie Live act gespeeld op Motel Mozaique en werden Metropolis, Oerol, Le Guess Who? en vele andere events en festivals aangedaan. En er waren optredens in het buitenland; Frankrijk en, in het kader van Stage Europe Network, Polen. Dit allemaal naast het opnemen van het nieuwe album in de Sahara Sound Studios te Den Haag.

2015 startte wederom goed voor The Afterveins: er werd gespeeld op showcase festival Noorderslag en een labeldeal getekend bij Elevate Records/V2. De no-nonsense attitude en de tomeloze energie van deze Rotterdamse lefgozers lieten in korte tijd een behoorlijke impressie achter en hebben gezorgd voor een sterke live reputatie. De doordachte, ongeveinsde gitaarsongs van het trio vonken en ronken werkelijk alle kanten op, van psychrock, speelse rammelpop tot grillige postpunk. Op het nieuwe album Showers zal dit zeker gewaarborgd blijven.

Releaseparty
Vrijdag 27 maart zal de band in stijl hun gehele nieuwe album spelen en is er uiteraard de mogelijkheid om deze aan te schaffen op cd en vinyl. Support wordt verzorgd door hun beste Amsterdamse vrienden van Indian Askin waarmee The Afterveins al eerder tourden door Frankrijk en een split-tape mee uitbrachten onder de naam #MILFHUNTERS. De Popunie ondersteunt de releaseparty vanuit de regeling Popunie Music Support Rotterdam.

Extra informatie:
Datum: vrijdag 27 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Aanvang: 21.00 uur
Entree: Gratis

Voor meer informatie over de release en tickets ga je naar de website van Rotown. Laat dan ook meteen even weten dat je erbij bent op Facebook.

Voor meer informatie over The Afterveins, ga je naar hun website.

Deze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Drie tips om te investeren – ook als je geen geld hebt

maaike steenis columnVeel muzikanten hebben moeite om rond te komen. Ze moeten hun euro’s omdraaien en het is elke maand opnieuw spannend of de rekeningen betaald kunnen worden. Eerlijk is eerlijk; dat maakt het leven er niet leuker op! Je maakt je voortdurend zorgen, hebt weinig geld voor leuke dingen en kunt ook minder genereus zijn voor anderen. Daarnaast heb je geen geld om te investeren in je onderneming.

Regelmatig krijg ik een mail van een muzikant die graag mee wil doen aan één van mijn trainingen, maar aangeeft niet genoeg geld voor die training te hebben. Dat is een groot probleem, want om echt goed te verdienen met je muziek is het cruciaal dat je weet hoe je jezelf het beste kunt verkopen! Alleen als je dit weet, ben je in staat om toffe klussen aan te trekken en geld te verdienen met je muziek.

Je hebt dus kennis nodig, en om die kennis op te doen moet je investeren. En dit investeren kost geld. En dat had je nou juist niet… het lijkt een kringetje waar je maar moeilijk uit komt…

Hoe los je dit probleem op? Ik krijg regelmatig mailtjes van mensen die vragen om korting, mensen die diensten willen ruilen of die aanbieden mij terug te betalen als ze eerst geld verdiend hebben. Ik snap de verzoeken, maar ga er nooit op in. Ik realiseer me dat ik hen hiermee niet echt help. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een andere mindset, met een nieuwe houding ten opzichte van investeren, het enige is dat hen echt verder zal brengen.

Ik weet uit ervaring hoe het is om de keuze te maken om te investeren in je onderneming, juist als je de euro’s eigenlijk heel goed kunt gebruiken voor andere dingen. Ik investeerde zelf een bedrag dat groot genoeg is om bijna een jaar van rond te kunnen komen. Juist in een tijd dat mijn inkomsten drastisch aan het dalen waren.

Door dit gigantische bedrag te investeren gaf ik mezelf een enorm signaal; ik ben het waard om in mijn bedrijf te investeren. Ik heb zoveel vertrouwen in mezelf en in mijn capaciteiten dat ik het aandurf om dit risico te nemen. Ik weet namelijk dat de investering zich dubbel en dwars gaat terugbetalen. En hey, ik had op dat moment nog amper iets op mijn rekening staan, dus ik moest ook wel keihard aan de bak om het waar te maken. Motivatie genoeg dus 🙂

Omdat ik door mijn eigen ervaringen alle begrip heb voor de drempel die je als muzikant kunt voelen als je wilt investeren in je bedrijf, maar weinig te besteden hebt, geef ik je hier 3 tips die je kunnen helpen;

1. Zet je financiën eens goed op een rijtje. Hoeveel geld heb je nog? Hoeveel geld verwacht je de komende tijd binnen te krijgen? Hoeveel heb je nodig om rond te kunnen komen? Zijn er nog onbetaalde facturen? Zijn er dingen waarop je kunt besparen? Alleen als je een helder en reëel beeld hebt van je inkomsten en uitgaven kun je beoordelen of je voldoende geld hebt voor een investering.

2. Maak optimaal gebruik van de mogelijkheden om een deel van je investering terug te krijgen via de belastingdienst. Investeringen kun je als ondernemer aftrekken van je winst, waardoor je een deel via de belastingdienst terugkrijgt. Ook kun je studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Wat het gunstigste is verschilt per geval, dus onderzoek dit. Veel nuttige informatie vind je bijvoorbeeld op www.lancelots.nl of op de site van de belastingdienst. Ook bieden veel KvK’s een gratis accountantsspreekuur aan waar je jouw vragen kunt voorleggen aan een deskundige.

3. Begin klein, maar denk groot. Zoek een kleine, behapbare investering om mee te beginnen en ga daar serieus mee aan de slag. Dat kan bijvoorbeeld een training van 1 dagdeel zijn of een nuttig boek. Spreek met jezelf af dat je (bijvoorbeeld) 50% van de inkomensstijging die je hiermee realiseert weer zult gebruiken voor een volgende investering. Op die manier creëer je een opwaartse spiraal voor jezelf.

Maaike van Steenis


Maaike van Steenis is trainer en leert muzikanten en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Vraag via haar website haar gratis E-book aan met daarin 10 dingen die je vandaag nog kunt doen om meer te gaan verdienen met je werk