Struinen in de Tuinen wordt Gluren bij de Buren in tuinen én huiskamers

Struinen in de Tuinen heet vanaf nu Gluren bij de Buren en hosts kunnen nu ook deelnemen met een huiskamer in plaats van een tuin! Zo kunnen nog meer enthousiastelingen zich aanmelden. Gluren bij de Buren vindt plaats op 3 juli 2022 in 34 gemeenten. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts en aanmelden hiervoor kan tot en met 22 mei.

Sinds 2012 organiseert Stichting de Bühne het jaarlijkse Struinen in de Tuinen in verschillende steden. In andere steden bestond de winterse grote broer Gluren bij de Buren. De organisatie heeft ervoor gekozen om vanaf nu met één naam verder te gaan: Gluren bij de Buren!

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiastelingen stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt.

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen.

Tot en met 22 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit 34 verschillende gemeenten en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer! Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen.nl

Algemene informatie
Datum: zondag 3 juli 2022
Tijden: 13:00 – 18:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren 2022 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Bloemendaal, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Emmen, Haarlem, Harderwijk, Helmond, Hilversum, Huissen, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zeist, Zutphen en Zwolle.

Music Support: Live aan de Rotte met LUCAS en Rosann

Live aan de Rotte is het muziekevent in Crooswijk, waar gevestigde en opkomende artiesten van Rotterdamse bodem maandelijks worden geprogrammeerd bij Digters. Op donderdag 17 maart staan LUCAS en Rosann er op het programma!

LUCAS (Nederlandstalige Dreampop)
LUCAS ging er in 2021 niet alleen met de juryprijs van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands vandoor, maar werd in december ook nog eens verkozen tot de Belofte tijdens de Rotterdam Music Awards. LUCAS schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert LUCAS een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook acts als Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes.

 

Rosann
Ook Rosann deed vorig jaar mee aan de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam en stond in de Singer/songwriter finale. De muziek van Rosann is als de wind. Je kan erdoor worden geraakt of meegesleept, of je kan het aan je voorbij laten gaan. Nuchterheid en positiviteit zijn kenmerkende invalshoeken in de muziek van Rosann. ⁠Toonaangevend is het aansnijden van zware onderwerpen, niet vanuit een perspectief van ellende, maar vanuit een perspectief van hoop.⁠

Check voor meer info het Facebook event!