Singer/songwriter Madelief Licht bij Kunstuitleen

madeliefOp zondagmiddag 22 maart verandert Kunstuitleen Rotterdam voor even in een intieme muziekclub. Singer/songwriter Madelief Licht komt namelijk langs om nummers van haar nieuwe album Bits and Pieces te spelen.

De Rotterdamse Madelief Licht is een singer/songwriter met gevoel voor catchy hooks en melodieën. Haar nummers hebben de toegankelijkheid van mainstream pop, maar blijven door de gruizige productie van Jan Pohl toch stevig in het alternative genre geworteld. Haar frisse stem contrasteert aangenaam met de vintage drums, gitaren en orgelsounds die het album kleuren. Liefhebbers van americana, westcoast-rock en lo-fi pop zullen verrast zijn door deze veelzijdige zangeres.

Crossover van muziek en kunst
haar nieuwe album Bits and Pieces is niet alleen een verzameling van haar nummers, het is tevens een bijzonder kunstproject. Voor de realisatie van dit project vroeg Madelief Licht elf beeldend kunstenaars om zich te laten inspireren door haar muziek. “Door mijn nieuwsgierigheid naar de werkwijze van andere artiesten, leek het mij geweldig om aan ieder nummer van Bits & Pieces een kunstwerk te koppelen. Het eindresultaat is een plaat met elf nummers en elf kunstwerken, gemaakt door elf verschillende kunstenaars. De hoes zelf is te gebruiken als wissellijst, hierdoor heeft iedereen die het album koopt elf kleine kunstwerkjes in huis.”

Volgens Madelief Licht is Kunstuitleen Rotterdam de perfecte locatie om haar album en project te presenteren, omdat ze haar muziek kan spelen te midden van kunstwerken. “Een intiem concert dus, perfect voor de zondagmiddag.”

Extra informatie
Datum: zondag 22 maart
Locatie: Kunstuitleen Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 75
Aanvang: 14.00 u (inloop) | 14.30 u (start concert)
Entree: € 3,- | leden Kunstuitleen Rotterdam gratis

Popunie Live presenteert Tommy Moustache in BIRD

TOMMY MOUSTACHE IN BIRD posterVoor de derde editie van Popunie Live presents Homegrown in BIRD hebben we Tommy Moustache op het programma staan. Op donderdag 26 maart kan je genieten van de virtuoze jazz van deze vier heren.

De muziek van Tommy Moustache is prima in het hokje te stoppen van instrumentale, opzwepende, lichtelijk schizofrene en behoorlijk verwarrende alternatieve zappjazz. Net als hun inspiratiebron Tommy Moustache treden zij de wereld tegemoet met opgetogen borst, ingenieuze invallen, grootsheidswaan, humor, koppigheid en explosieven waar nodig.

Met Popunie Live laten we het grote publiek kennismaken met het toptalent uit de eigen stad. En voor deze acts is het natuurlijk een superervaring en leerzaam om op grote evenementen tussen acts van naam en faam te staan. Dus kom de lokale scene supporten in BIRD!

Extra informatie:
Datum: donderdag 26 maart
Waar: Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 22.00 u
Entree: gratis

Bekijk ook het event op de website van BIRD en het Facebook event