Silver Linings covert Imagine Dragons

Silver Linings PressDe Rotterdamse poppunk band Silver Linings heeft het laatste jaar veel naam weten te maken in de livescene van Nederland. Zo wonnen zij de Grote Prijs van Ridderkerk en de Kleine Prijs van de Alblasserwaard. Momenteel zijn zij druk bezig om een full length te maken, welke net als hun laatste single Dear Friend gemixt zal worden in Italië door Brian van Vanilla Sky.

Om de tussentijd door te komen hebben ze een video online gezet van hun cover van de Imagine Dragons song; Radioactive.

Silver Linings – Radioactive

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Silver Linings.

PSL Persoonlijk

Cover The Xperiment Persoonlijk (PSL) x TReBeatsThe Xperiment
cd-ep / download ep
hiphop
Eastgarden Music

The Xperiment is een titel die ontzettend nietszeggend kan zijn. Echter, na het luisteren van de ep weet je precies waarom PSL Persoonlijk, winnaar van de publieksprijs van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2012, voor deze omschrijving koos. De tien experimentele tracks brengen je in verwarring en verrassen je op een positieve manier. Op de ep komen hierdoor veel bekende hiphop trucks tevoorschijn zoals gesproken samples, zang en scratches, maar ook een manier van flow en rap die je nergens eerder hoorde.

Een onwijs goede uitkomst van een dergelijke beproeving in het muzieklab is Never Say Goodbye, een ode aan de hiphop. De half Turkse, half Nederlandse rapper wisselt in deze track bijna per line van Nederlands naar Engels en weer terug . Dit doet hij zo soepel, dat je soms even moet luisteren welke taal er nu precies gesproken wordt.  “I got my cellphone tapped, that’s why we speak a broken language, verborgen codes achter elke bar, je voelt de message.” Het is als het luisteren naar een tolk die met beide partijen praat. Hoewel de rapper zowel de Engelse als de Nederlandse flow beheerst, is hier wel duidelijk te horen dat hij zijn invloeden uit de Amerikaanse hiphop haalt. In de track  Y’all Fake komt dit terug in de vorm van vele scratches en het gebruik van jazzy tunes. Deze lopen als een rode draad door de hele ep. Ook het accent van de rapper verraad zijn Amerikaanse voorbeelden zoals N.W.A. en Wu-Tang Clan.

Persoonlijk (PSL) x TReBeats – Y’all Fake

De boodschap in Kill ‘M All komt net zo hard aan als de titel doet vermoeden. De duistere intro zet de toon voor een harde rap uit de protesthoek. “History is about it, die doofpot is groter dan de hoed van de paus is. Je kan er niet op bouwen ze verbranden het vertrouwen en doktoren die het medicijn voor aids verborgen houden, motherfucker, kill ‘m all.”

De ep wordt vervolgens compleet gemaakt met de track Swiss Cheese ft. Hans Nötig & C-Real. Heel eerlijk, op deze ietwat duistere plaat met klassieke Amerikaanse sound, verwacht je geen Zweedse rap. Maar ook dit komt moeiteloos en vanzelfsprekend over, net als alles dat de rapper doet op The Xperiment. Chapeau!!

Download The Xperiment via Amazon.com.

Hilke Heijmans