Schiedamse Iron Maiden coverband op de Brandersfeesten

ijzeren maagden
Voor vele Schiedammers is de IJzeren Maagden geen onbekende band, want ze wisten in een ander café in Schiedam al twee keer de buitendeur op slot te spelen, zo vol was het. Dat moet op 27 september geen probleem opleveren, want buiten bij Café van Diggelen, tegenover het mooie stadshuis in Schiedam, staat een enorme tent.

IJzeren Maagden is een zesmansformatie bestaande uit muzikanten met dezelfde passie: Iron Maiden en muziek maken. Wat begon als een eenmalig project is nu uitgegroeid tot een veelgevraagde band. Met Richard Huigen als zanger hebben ze een echte ‘living siren’ zoals Bruce Dickinson ook wel wordt genoemd. Kevin Bongers op drums en Martin Verhaal op bas zorgen voor het ritme. De meerstemmige gitaarmelodieën worden verzorgt door Ed Pijnacker, Ray Wolfs en Nick Polak.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 27 september
Locatie: Café van Diggelen, Grote Markt 15, Schiedam
Aanvang: 21:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van de Brandersfeesten of de website van IJzeren Maagden.

Succesvolle eerste editie van Fabrique Mozaïque

fm13Fabrique Mozaïque, het nieuwste project van Motel Mozaïque, beleefde een succesvolle eerste editie op het rauwe, industriële gebied van Verolme YVC Bolnes.

Op dit terrein heerst nostalgie maar de toekomst kondigt zich nadrukkelijk aan. Terwijl het festival plaatsvond werd er in de fabriekshallen volop gewerkt en werden schepen gebouwd. Motel Mozaïque gebruikte het gebied aan de Nieuwe Maas als decor voor én onderdeel van routes, performances, muziekoptredens, en verhalen door bijvoorbeeld een havenarbeider, kunstenaar en projectontwikkelaar.

Bezoekers van Fabrique Mozaïque gingen mee op ontdekkingstocht over het gigantische terrein en keken hun ogen uit. Hoogtepunt van het programma was een optreden van Spinvis. Terwijl hij speelde op een door bomengroei overwoekerde scheepshelling werd een jacht uit een fabriekshal getakeld.

spinvisNa afloop van de excursies vond een muziekprogramma plaats tussen de fabriekshallen waar afro-electrobeat sensatie SKIP&DIE de bezoekers van Fabrique Mozaïque trakteerde op een uitbundige en opzwepende show.

Deze eerste editie van Fabrique Mozaïque wordt door de organisatie van Motel Mozaïque beschouwd als zeer geslaagd experiment. Motel Mozaïque gaat werken aan een vervolg om Fabrique Mozaïque verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie bezoek je de website van Motel Mozaïque.

Foto’s: Ruben Hamelink