Rotterdamse kwartfinalisten Grote Prijs van Nederland

Vorige week werden de kwartfinalisten van de Grote Prijs van Nederland bekend gemaakt. Van deze 45 kwart finalisten zijn er maar liefst negen aan Rotterdam verbonden! Zij maken kans op een plek in de halve finale op 11 januari. Hier een overzicht van deze Rotterdamse acts.

Sophia
Categorie: bands/electronics

Zangeres, performer en songwriter Sophia Schutte is klaar om je mee te nemen in haar wereld en vanaf dit punt is daar geen ontkomen meer aan. Haar gelijknamige project ‘Sophia’ is geïnspireerd door onder andere James Blake en Beyoncé en is, in combinatie met haar eigen unieke sound, een blend van catchy pop en nieuwe r&b. Dromerige sfeer en krachtige vocalen vormen een killer combinatie. Maak je klaar voor dansbare grooves, spacey arpeggios en adlibs uit een ander universum!

 

TOSSO
Categorie: bands/electronics

Ook geeks ontdekken feestjes, liefde, seks en relatieproblemen; luister maar naar TOSSO! Bereid om ieder idioom of notie van popmuziek overboord te gooien creëerde de band vanaf zolder een gierende ep. Zo direct mogelijk, zonder omwegen, zingt stralende frontvrouw Maaike Adegeest over de fijnste dingen. Begeleid door een vuige ritmesectie en schreeuwende synthesizers, wringt de muziek zich in de gekste bochten. Meesterlijk flamboyant!

 

Wouter Mol
Categorie: bands/electronics

Een optreden van Wouter Mol is ruimtelijk, ongrijpbaar en ontvouwt zich gedurende de show van verstild naar expressief. Waar Wouter eerst alleen was, heeft hij nu een driekoppig performance team ontwikkeld. Wouter Mol (zang, gitaar), Maartje Gilissen (harp) en Margot Kersing (viool) wonnen zodanig in november 2016 de Sena Grote Prijs Van Rotterdam in de categorie singer/songwriter. Na het winnen hiervan volgde hun debuut ep Out Of Skin: live opgenomen in de theaterstudio van Rikke Korswagen en voorzien met artwork van fotograaf Richard Beukelaar. In samenwerking met kunstenares Rince de Jong en het Artemisia Koor gaven ze op 8 april 2017 de release show in Kantine Walhalla.

 

Shagga Ranx
Categorie: hiphop

Shagga Ranx debuteerde op zijn zestiende tijdens de halve finale van Fanatics als back-up mc van rapper Caza. Begin 2017 is Shagga Ranx samen met producer Yung Dee in een nieuw project gestapt en zijn begonnen met het maken van een ep. April 2017 is de eerste single Oké uitgebracht die te vinden is op Spotify en YouTube. Datzelfde jaar stond hij in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Met zijn zelfverzekerdheid op het podium, een positief agressief charisma, ervaring en de muziek kan Shagga Ranx alle organisaties en zijn publiek garanderen dat het dak eraf gaat.

 

Dentalhon
Categorie: hiphop

Dentalhon is een rapper van het collectief ‘Individuals’, dat zich onderscheidt door de verschillende sounds van de rappers samen te voegen en zo gruwelijke tracks te maken. Binnen dit collectief specialiseert Dentalhon zich in de snelle flow, creatieve delivery en doordachte punchlines. Een live-performance van Dentalhon moet je meegemaakt hebben, want hij weet er altijd wel een showtje van te maken. En als hij dan ook nog wat Individuals meebrengt dan is het al helemaal geen probleem!

 

Rastamoss
Categorie: hiphop

Rastamoss is een melodieuze rapper die zich de afgelopen jaren heeft geprofileerd als de boy met de zieke flow. Van trap naar reggae-rap fusion, voor Rastamoss zijn er weinig rap stijlen waar hij zich niet in thuisvoelt. Van kleins af aan was muziek een belangrijk onderdeel in zijn leven. Als  dertienjarige jongen begon zijn liefde voor muziek echter serieuze vormen aan te nemen. Hij was een aantal jaar lid van een Surinaamse jongerenband waarin hij instrumenten bespeelde en zong. Vanaf 2011 trok hij de stoute schoenen aan en begon zijn eigen teksten te schrijven. Geïnspireerd door reggae muziek, Surinaamse bands en hiphop creëerde hij zijn eigen flow waarin hij met zijn rauwe teksten tot een unieke sound is gekomen.

 

Eline Mann
Categorie: singer/songwriter

Eline Mann is geen standaard singer/songwriter, maar een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen! Ze speelt gitaar, zingt en experimenteert graag met haar loop-pedaal. Haar interesses variëren van jazz tot grunge en alles daartussen. Momenteel studeert ze zang en songwriting op het conservatorium van Rotterdam, daarnaast is ze regelmatig op Nederlandse podia te zien en te horen. Zo was ze o.a. in 2007 en 2013 te gast bij het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble met haar eigen songs en in 2015 tourde ze mee als support act van de band The Cool Quest tijdens hun clubtour. Met haar solo werk is ze te gast geweest in het YouTube programma ‘Daniel Presents’ met haar eigen song I’ll Find A Way en onlangs was ze te gast bij de recording sessies van Sofar Sounds in Breda en Rotterdam. Het liefst neemt ze haar twee backingvocals Danique van der Vlugt en Sophia Schutte mee, dan wordt het al helemaal een feestje!

 

WARD
Categorie: singer/songwriter

WARD, de eenmansband van singer/songwriter Verena Ward, brengt een bijzonder indiepop gevoel en is begin 2017 is opgericht. Het onlangs verschenen ep 3:00 AM van de Rotterdamse singer/songwriter en multi-instrumentalist is geschreven en geproduceerd in haar slaapkamer. Ze omschrijft zichzelf daarom als een ‘bedroom producer’ met “een experimentele dreamy indiepop sound die je niet vaak hoort”. WARD hintje naar de psychedelica van Tame Impala en schrijft teksten met dubbele betekenissen als Ezra Koenig van Vampire Weekend. Haar indiepop is vrolijk en dansbaar als de hits van Tegan And Sara met een melancholische twist als Jack Antonoff’s band Bleachers.

 

IVY
Categorie: singer/songwriter

YVI is een 23-jarige singer/songwriter afkomstig uit Friesland en studerend aan Codarts. YVI schrijft verhalende, melancholische en troostende songs over onzekerheid, twijfel en voelt dogma’s aan de tand. Hierbij laat hij zich inspireren door artiesten als Jeff Buckley, Damien Rice en Elbow. Eind 2015 werd YVI uitgeroepen tot ‘De Beste Singer-songwriter van Noord-Nederland’ en verzorgde hij het voorprogramma van The Gospel Sessions en Douwe Bob en het naprogramma van Blaudzun. 2017 staat voor YVI in het teken van het opnemen van een eerste studio album, samen met zijn band, dat uit zal komen begin 2018.

Check de website van de Grote Prijs van Nederland.

Popunie clipoverzicht november 2017

Het Popunie clipoverzicht van november 2017 staat klaar! Ondanks het herfstige weer zijn er ook deze maand weer een flink aantal nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgekomen. Alles wat op onze radar is verschenen, hebben we hier op een rijtje gezet.

Mark Lotterman – Till The Very End

G-no – De Beste Rapper Van Nederland

L’Asset – Ultraviolet

Vic9 – Geluk ft. Djaga Djaga

Out of Skin – Modern Caveman

Laise Sanches & Half Way Station – Rotterdam Die Stad Waar Alles Kan

Anthony Hüseyin – We Make Sense Together

Broederliefde – #JM

X-enia – Noone

Cry X Kidtha6 – Soda

Cesair – The Ruin

Gimma Smando – Kijk Naar Me Life

A Silent Sound – Home (acoustic)

Golden Caves – Child Of Mine

Broederliefde – Officieel

Oliver Heldens – What The Funk ft. Danny Shah

G-no – Maak Je Moeder Rijk

Bonne Aparte – Piss

Def Major – Mama Zei ft. Kempi

Hef – Hoop

Standup ’69 – Dark Space

Vic9 – Fear None ft. Jayboogz & Kevin

A Silent Sound – The Road (acoustic)

The Bullfight – The Ballad Of Martin Van Dongen

Mark Blomsteel – Lived & Gone To Heaven (live)

The Cruel Horizon – 50 Miles An Hour

Mopperachi – Stormzy ft. Dammsparky

Sevdaliza – Hear My Pain Heal

Schat – Fietsenlied (live @ Theater ’t Kapelletje)

Individuals – Ze Wil ft. Wakeem

Carol Might Know – Falling Tree

Indigo Wings – Onhoorbaar Instrument

Anna Rune – Restlessness

St. Maane – Julia

Le Seton – Tot Laat Op

Wizard – Hindu Trap ft. VirgilVurr & Ronin

The Cruel Horizon – 50 Miles An Hour

Vangelis Sopamemna – Wondering (live @ The Clock Tower Suite in Hostel ROOM)

Djocy Santos – Casa D Mama

Davina Michelle – Relove