The Obnoxious

obnoxiousBeware Of The dogs
cd- / download-album
hardcore punk
WTF Records

Onder het motto ‘oud maar nog niet versleten’ keert de Rotterdamse hardcore punk band The Obnoxious na 19 jaar weer terug aan het front met hun derde wapenfeit: Beware Of The Dogs.

De eerste twee albums dateerden alweer van 1994 (No End To It) en 1996 (Struggle). De tussenliggende tijd van bezinning heeft de heren er duidelijk niet minder weerzinwekkend op gemaakt.

Beware Of The Dogs is op het sympathieke underground label WTF Records uitgebracht en bevat 12 tracks. De nummers zijn een mengeling van punk, hardcore en metal, waarbij gedacht kan worden aan de eurocore van Backfire!, sing-alongs van Sick of it All, maar bijvoorbeeld ook de snellere passages die Suicidal Tendencies zo kenmerkt.

De oprechte drive en energie spat er vanaf en er is duidelijk aandacht besteed aan de dynamiek van de nummers, zodat het album in zijn geheel de aandacht weet vast te houden. De opnames zijn wel wat basic en kaal, maar dit zullen de Rotterdammers op het podium ongetwijfeld ruimschoots compenseren.

Zoals The Obnoxious pr-machine zelf reeds aangeeft: “fuck energy drinks, have a sip of this!”. Hier sluit ik me dan ook volledig bij aan!

Meer weten over The Obnoxious en waar je hun plaat kunt bemachtigen? Bezoek hun website of Facebookpagina.

Lady Shaynah presenteert debuut-ep

image001

De Rotterdamse Lady Shaynah zal op vrijdag 5 juni in samenwerking met Music Matters haar eerste ep genaamd Dare presenteren in De Doelen in Rotterdam. Nauwelijks zes maanden na het winnen van de Music Matters Award en de stimuleringsprijs ter waarde van 10.000 euro, zet de 20 jarige Lady Shaynah een flinke stap voorwaarts in haar carrière. 

Dare
Na diverse eerste prijzen gewonnen te hebben in haar geboorteland Suriname, Guadeloupe en Frans Guyana is het nu tijd om Nederland te veroveren. Met de release van haar ep Dare presenteert de energieke artieste een combinatie van swingende nummers vol soul en pop ‘with a taste of jazz’. Shaynah heeft gekozen voor de titel Dare omdat ze in het afgelopen jaar veel durf en moed heeft moeten tonen. Zo emigreerde ze van Suriname naar Nederland voor haar studie aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) en ging ze voor het eerst op zichzelf wonen. Shaynah durfde het aan om zichzelf muzikaal opnieuw te (her)ontdekken.

Sabrina Starke, Rass Motivated en Jay-Way op ep
Lady Shaynah heeft daarnaast samen met Sabrina Starke een cover opgenomen van Sabrina’s nummer Toss Me A Dream in een arrangement van Lady Shaynah. Deze verschijnt als bonustrack op haar ep. Andere bijzondere samenwerkingen zijn met de Rotterdamse reggae sensatie Rass Motivated en de Amsterdamse rapper Jay-Way. De ep is geproduceerd door Audiobots.

Eerste single: Werk It
Eerder deze week lanceerde Shaynah de single Werk It. Met dit nummer en haar ep wil zij Rotterdamse jongeren inspireren met de boodschap dat hard werken en groot denken je verder kan brengen dan je had kunnen denken.

Releaseparty
Lady Shaynah zal op 5 juni flink uitpakken. Zij zal ondersteund worden door haar 10 koppige band. Gastoptredens zullen er zijn van Sabrina Starke, Rass Motivated, Jay Way en het ZO!Gospelchoir. De presentatie zal in handen zijn van niemand minder dan Roué Verveer.

Extra informatie
Datum: vrijdag 5 juni
Locatie: De Doelen Rotterdam, Schouwburgplein 50
Aanvang: 20.30 uur
Entree € 12,-

Meer weten over Lady Shaynah? Bezoek haar  Facebookpagina.