Marco Martens

cover IHIUVGIeder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd
cd-album / download-album
hiphop / spoken word
Bastaard Platen

Sprookjes van de straat, zo zou je de songs op het nieuwe album van Marco Martens kunnen omschrijven. Marco Martens, eerder bekend als Nederhop rapper ‘Macronizm’, presenteert op 17 oktober zijn spoken word album Ieder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd.

Dat rap en poëzie veel gelijkenissen hebben mag bekend zijn, maar om je na 15 jaar in de game zo opnieuw te presenteren is buitengewoon.

De teksten van Martens zijn eigen, herkenbaar, licht melancholisch en rauw.

Een ieder die uit het Zuiden komt of opgroeide in een ‘ons-kent-ons’ dorp zal de teksten snel oppakken. De treurige doch humoristische perikelen van Harm, een jeugdvriend die in het dorp bleef en glazenwasser werd, komen telkens weer terug.

Harm is er ook. Hij draagt een shirt met het logo van Skittles waarbij ze van de ‘k’ een ‘h’ hebben gemaakt. (..) Hij zegt dat ik goed in taal ben en mee zou moeten doen aan Lingo.

Marco Martens neemt je mee in zijn fantasie wereld die eigenlijk heel erg echt is. Harm zou echt kunnen bestaan, het nummer Danseres zou op waarheid kunnen berusten en Muziekles zou zomaar ook jouw jeugdherinnering kunnen zijn.

Voor wie niet bekend is met spoken word zou dit wel eens een magisch nieuwe ontdekking kunnen zijn. Marco Martens gebruikt niet alleen zijn woorden zorgvuldig, maar ook zijn stem; in de kunst van vertellen is hij Picasso.

Zijn teksten worden ondersteund door muziek van Joris Sedee en Michiel van Iersel, waarmee iedere track de extra sfeer en melodie krijgt die het nodig heeft.

Songwriting workshops van Ai Ming Oei

201_1Na het succes van de Dordrecht Songwriters Circle, het open podium voor songwriters uit de regio, start de Popcentrale met nieuwe workshops, gericht op beginnende en gevorderde songwriters. Voor beide niveaus start in november een workshopserie van vijf lessen plus een eindpresentatie, waarin je jouw kwaliteiten als songwriter verder kunt ontwikkelen.

De workshops worden beide gegeven door Ai Ming Oei. Deze zangeres en songwriter studeerde in 2009 af aan het Codarts in Rotterdam. Haar leven als muzikant brengt zij door als zangeres en songschrijver voor Ming’s Pretty Heroes, Mingue, andere artiesten uit verschillende genres en in samenwerking met (dance)producers.

Ze heeft drie albums op haar naam, toerde door verschillende landen en speelde onder andere op festivals als Lowlands, Oerol en Songbird en sinds vorig jaar is Ming professioneel songwriter, topliner en vocalist bij MusicAllStars Publishing. Naast al deze activiteiten schrijft zij een maandelijkse column over het muzikanten leven voor de Popunie, geeft ze zangcoaching en is zij songwriting docente bij de Popcentrale.

Popcentrale logo web - blok zwartBeide workshops zijn opgebouwd uit vijf lessen van 90 minuten. De cursussen starten op donderdag 12 november en de kosten voor deelname zijn €155,- (21+) en €128,10 (tot 21 jaar).

Meer informatie en inschrijven kan via deze site