Lady Shaynah

cover dareDare
cd-album
soul / gospel / urban pop

Lady Shaynah, de kersverse Music Matters muziekambassadrice, dropte onlangs haar splinternieuwe album Dare. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al meerdere award nominaties binnengesleept en op verschillende festivals gespeeld, van Holland’s Got Soul tot Appelpop. Ze is daarbij ook nog onderdeel van het ZO! gospelkoor waar Rotterdamse soulheldin Shirma Rouse ook onderdeel van uitmaakt.

Het album is een mix van pop, jazz, funk, soul, hiphop én gospel en vanaf de eerste track is het al feest. Lady Shaynah klinkt funky en weet je gelijk vanaf de eerste noot te boeien. Wellicht heeft ze het zelf al vaker gehoord, maar de vergelijking met Janelle Monae is vrij snel gemaakt. Qua stijl in muziek maar ook qua styling komt ze wel heel dicht in de buurt. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ergere dingen dan met een internationale superster vergeleken te worden toch?

De single Werk It is een heerlijke uptempo track met toffe wisselende ritmes en blijft qua tekst lekker hangen. Ook de track Boxes is voorzien van een originele opbouw en het outtro is lekker jazzy. De titeltrack Dare (2bDifferent) is ondanks de uitgebreide blazerssectie toch echt een hiphoptrack, aangevuld met soulvolle Caribische elementen.

Een andere opvallende track op de plaat is Toss Me A Dream, origineel van topper Sabrina Starke, in een nogal slappe ballad-uitvoering. Zelfs Sabrina zelf, die er halverwege de track in komt, kan het nummer niet meer redden. Het tempo ligt veel te laag en de combinatie van stemmen komt niet goed uit de verf.

Tenslotte nog een klein puntje van kritiek: de boodschap van Lady Shaynah komt niet erg duidelijk over. Haar teksten komen soms wat onsamenhangend, maar ook wat clichématig over. Ze is knettermuzikaal, maar kan zich op tekstueel gebied nog wel ontwikkelen. Ze heeft een toffe sound die we (nog) niet kennen in Nederland en daardoor alleen al is Lady Shaynah een meer dan geschikte vertegenwoordigster van de muziek in Rotterdam en ver, heel ver daar buiten.

Meer weten over Lady Shaynah? Bezoek haar Facebook pagina.

Conchitta Bottse

GOLD brengt alvast clip uit van aanstaand najaarsalbum

GOLD_NoImage_front-1600pxDe Rotterdamse band GOLD brengt in het vroege najaar zijn tweede plaat No Image uit die geproduceerd is door The War On Drugs-producer Jeff Zeigler. In de aanloop daar naartoe wordt nu als eerste een video bij de track Servant uitgebracht.

De Rotterdamse band GOLD brengt in het vroege najaar zijn tweede plaat No Image uit via Ván Records (o.a. The Devil’s Blood, Urfaust, Vanderbuyst). Dit album, opgenomen en gemixt door Jeff Zeigler (The War On Drugs, Kurt Vile, Purling Hiss, Nothing etc.) en gemasterd door Brad Boatright (Sunn O))), Beastmilk, Code Orange etc.), toont een compromisloze doch kwetsbare band, zonder grenzen, zonder regels en zonder norm. No Image is een eigenaardige plaat, met een zwaar, luidruchtig en stuwend geluid. Post everything, not anything, no image.

GOLD heeft op 7 juli het openingsnummer, Servant, via Noisey gelanceerd als eerste video van de aankomende plaat. De video is een vreemd knip- en plakwerk waar verschillende werkelijkheden met elkaar botsen. Noem het de ultieme fail-compilatie. Noem het de post-emoji lyric video. Bad trip meets reality check. Zowel muzikaal als visueel toont Servant GOLD’s nieuwe koers. No compromise, no compare, no image.

GOLD is:
Milena Eva – zang
Thomas Sciarone – gitaar (The Devil’s Blood, Malkovich, Bullerslug, Adolf Butler)
Nick Polak – gitaar (Trash Core Fanatics)
Tim Meijer – basgitaar (Tenement Kids)
Igor Wouters – drums (Backfire!, Born From Pain, Dominatör, Madball)

No Image is door Jeff Zeigler opgenomen bij de Amsterdam Recording Company en gemixt in Uniform Recording, Philadelphia, PA. Brad Boatright deed de mastering in Audiosiege, Portland, OR.

Voor meer informatie ga je naar de website | Facebook