ep-release De Skaggerz @ SuperMarkt

deskaggersIk zie je denken… in de SuperMarkt? Voor diegenen die het niet weten: Dat is een poppodium in Den Haag, gelegen aan de Grote Markt. Leuke tent overigens.

Met de Randstadrail stop je voor de deur en ben je ook zo weer terug in ons fijne Rotterdam. Ruim op tijd komen we aan en doen eerst even lekker een drankje. Rainbow City begint ondertussen met spelen en die houden het nog even op relaxte reggae. De Popacademie is goed vertegenwoordigd vanavond, want ik zie meerdere bandleden van bekende bandjes uit de regio. Ik noem een Thin Pillow, Spek en Boogert en Waardeloos bijvoorbeeld. Zo zie je maar weer dat deze mensen elkaar steunen als het even kan.

De Skaggerz begint hun show met het laatst uitgebrachte nummer Scuba. Het eerste nummer is gelijk een feestje! Ik hoopte dat dit ook het laatste nummer zou worden en daar heb ik later gelijk in gekregen. Kan ook haast niet anders, dit nummer is echt fantastisch! Ik ben sowieso erg blij met Lars Nebel op saxofoon die er sinds een tijdje bij is als extra bandlid. Met dit nummer bewijst de Skaggerz dat ook meteen. Het heerlijke deuntje van Lars maakt dit echt een supernummer, ik loop al dagen met dat melodietje rond.

Dat het een feestje ging worden verwacht ik al, maar vanavond was het toch allemaal net wat leuker. Waar ik vooraf dacht om slechts mee te springen en misschien even een stukje pit mee te pakken, liep dat anders. Voor ik het weet wordt ik naar voren geduwd (noem even geen namen) en begin ik aan een duw, trek en val feestje. Bier maar gauw achterover gooien voor ik glas in mijn lip heb zitten. Er komt geen einde meer aan, iedereen gaat lekker los vanavond.

Tommy Kennedy pakt op een gegeven moment de microfoon en steekt een lofrede op zijn vader af, die in de Hardheid speelt. Mooi moment en nog mooier is dat ze ook gelijk een cover van de Hardheid spelen genaamd Buurman. Dit doen ze met verve en het maakt de avond alleen nog maar leuker. Later zal Stir It Up van Bob Marley nog voorbij komen, uiteraard in een Skaggerz jasje.

Het kan echt niet op vanavond, een lange playlist zorgt voor vele vrolijke en bezwete mensen om me heen. Mooi Kut of Kut of alleen Mooi, de titel zijn ze nog niet helemaal uit, is het nummer waar Tommy een stukje in rapt. Vorige keer deed ie het alleen, maar zanger Dirk Busio doet nu ook een paar woordjes mee. Dat klinkt eigenlijk wel tof en maakt het alleen maar krachtiger. Wat een leuke, energieke maar vooral ook een goed samenwerkende band is dit toch! Ja, want Timothy Lovell (drums), Yanick den Hartog (bas) en Joachim van Marrewijk (toetsen) laten zich zeker ook horen. Iedereen werk hard mee om dit feestje gaande te houden en dat gaat ze goed af.

Zoals ik al zei, wordt het laatste nummer nogmaals Scuba. Helemaal niet vervelend hoor, hier was het feest tenslotte mee begonnen. Dat heerlijke melodietje mag van mij nog wel een paar keer voorbij komen. Terwijl de mannen aan het einde van hun supershow zijn gekomen, schreeuwt het publiek “broek uit, op je hoofd” richting Tommy. Die geeft hier natuurlijk gehoor aan en Dirk doet ook nog even mee.

Tja en dan is het toch afgelopen en wordt het tijd dat ik weer eens iets ga drinken, dat ging al een tijdje niet. Ook maar even snel een ep-tje scoren, want daar kwamen we tenslotte voor.
Hier gingen er uiteindelijk een stuk of veertig van over de toonbank, maar er zijn er nog genoeg te koop mensen!

Tussen neus en lippen door hoor ik dat Tommy een goede beoordeling heeft gekregen vanavond, want dit was blijkbaar ook zijn afstudeer project. Niet verkeerd dus.
Het was echt een hele toffe avond en leuk dat al die mensen er waren. Er was alleen een minpuntje… dat ik met die stomme Randstadrail ben. Kwart voor twaalf gaat de laatste, dus ik moest helaas op tijd weg. Geslaagde avond verder, bedankt Skaggerz!

Gezien: Donderdag 28 maart, De Skaggerz, SuperMarkt @ Den Haag.

Walter Mettrop

Popunie Music Support Zuid-Holland: Maasrock The Battle

maasrock20130320041449000000Het is op zaterdag 6 april en 13 april weer tijd voor Maasrock The Battle. Dit jaar is The Battle opgesplitst in twee avonden. In totaal zullen acht bands strijden voor twee plaatsen op het podium van Maasrock, dat dit najaar plaats zal vinden op 19 oktober (met helden die in de afgelopen 10 jaar op Maasrock hebben gespeeld: Bazzookas, Die Nakse Bananen en nog veel meer). Ook kunnen de winnaars een dag lang opnamen maken in de professionele Lindenstudio in Maasdam. Een deskundige jury zal samen met het publiek op beide avonden één winnaar kiezen.

Zaterdag 6 april gaan de eerste vier bands de strijd aan op Maasrock – The Battle in jongerencentrum Question. Red Rocket is een vierkoppige stonerpunkband uit de Hoeksche Waard. Met zijn scheurende gitaren, rammende slagpartijen en oorverdovend geschreeuw zal deze band het publiek goed voor zich kunnen winnen. The Hearted is een energieke punk/rockband uit Rotterdam, met een poppy touch. De band Plaats Delict komt verrassend uit de hoek met hun mengeling van funk, nederpop en rock. De rock van het duo Dieselburner maakt herrie voor twintig. Ook deze band moet je gezien hebben.

Zaterdag 13 april vindt de tweede Battle-avond plaats in jongerencentrum De Klep. De muziekstijl van Reflected Riddles kenmerkt zich door de snoeiharde gitaren, afgewisseld met symfonische soundscapes en nerveuse solo’s. Stiknaats brengt je terug naar de nineties van Nirvana met hun grunge. Ook het rockpubliek wordt op zijn wenken bediend met Eleven of End. Het Rotterdamse White Minority speelt hardcore punk, en staat in De Klep garant voor een stevige moshpit.

Extra informatie
De avonden beginnen om 21:00.
Wil je de Battles bijwonen? Koop dan nu tickets via de website van Maasrock! Tickets kosten 5 euro (1 avond) of 8 euro (combiticket voor beide avonden).
Let op: per battle zijn slechts 100 kaarten beschikbaar. Kaarten worden ook aan de deur verkocht.

Maasrock The Battle wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.