Dead Market

dead market cddemo 2013
cd-ep
metal

Het folkloristische intro van de Dead Market demo doet denken aan Within Temptation ten tijde van de albums Enter en Mother Earth. De gelijkenis met Within Temptation houdt echter wel op bij het feit dat beide bands een zangeres in de gelederen hebben. Muzikaal tapt het eind 2011 opgerichte Rotterdams/Haagse kwartet Dead Market echter uit een geheel ander vaatje. Met de vier demotracks gaan we een dikke 10/15 jaar terug in de tijd. Naar de hoogtijdagen van de crossover-, nu- en groovemetal met vaandeldragers als Korn, System of a Down en Linkin Park, toen ook het Nederlandse Dreadlock Pussy hoge ogen gooide. De bouwstenen van Dead Market zijn dan ook de kenmerkende groovende elementen en een solide ritmesectie.

Dead Market – Kill Confirmed

Zangeres Micky drukt haar stempel op de ep door nadrukkelijk gemixte vocalen. De zang schurkt tegen een hardrock/heavymetal georiënteerd geluid aan, waardoor dit enigszins gedateerd overkomt. Nostalgie is natuurlijk geen zonde, maar een wat meer verfrissende aanpak kan Dead Market urgenter en actueler over laten komen. Song-, speeltechnisch en productioneel zit de demo goed in elkaar en fungeert zeker als een prima visitekaartje. De bonustrack We Don´t Need Another Hero van Tina Turner is bovendien van interessante toegevoegde waarde. De basis is dus gelegd, maar de scherpe randjes en een eigentijdse twist ontbreken nog. Dead Market beschikt al over voldoende repertoire, dus we zijn benieuwd naar de progressie en ontwikkeling die Dead Market doormaakt op weg naar het eerste album.

Ronald Coelers

Popunie lanceert nieuwe stageplan website: MyStagePlan.com

De Popunie heeft door internetburo Slik een volledig nieuwe stageplan site laten bouwen, genaamd MyStagePlan.

De oude site dateerde al weer uit 2003 en was een beetje internet 1.0. Voor deze nieuwe versie hebben we rekening gehouden met kritische opmerkingen van gebruikers en geluidsmensen. Daarnaast is de site ook in het Engels beschikbaar voor de internationale markt.

De nieuwe stageplan site is te vinden op www.mystageplan.com. Natuurlijk hebben we een aantal functies behouden, zoals het vormgeven van je stage plot met een interactieve builder en de database functie waarin geluidsmensen en organisatoren kunnen zoeken (al kan je hem nu wel op privé zetten).

Maar we hebben ook een aantal nieuwe toepassingen; je hebt nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om een insert (effect) in de priklijst aan te geven en je kan je stageplan als PDF downloaden (voorbeeld). Daarnaast zijn we er van overtuigd dat de builder veel sneller werkt omdat alle stappen aan elkaar gekoppeld zijn. Aangezien we ook met teruglopende inkomsten te maken hebben, vragen we nu per stageplan € 2,99,-. Dus voor de prijs van 1 biertje heb je nu een top stageplan dat je makkelijk kan delen, en vanaf elke computer in de wereld kan downloaden!

Bekijk hieronder het testimonial filmpje (opgenomen in Feedback Rotterdam/Keymusic) en het instructiefilmpje.

Testimonial

Instructiefilmpje