COII en Mic El

mic-el-precies-wat-je-verwachtPrecies Wat Je Verwacht
cd- / download-album

Nederlandstalige hiphop
Studio 89 / Golflengte

De uit Spijkenisse afkomstige mannen COII en Mic El zijn al een aantal jaar afzonderlijk van elkaar bezig met het maken van hiphop. In 2016 hebben zij besloten hun krachten te bundelen om vervolgens het album Precies Wat Je Verwacht uit te brengen. De plaat telt 14 tracks en er staan bijdrage op van onder andere: Rikardeaux, Fabiola, Qucee Jesaja en niemand minder dan Lone Ranger en de meeste tracks zijn geproduceerd door Hoodbeats. De twee kwamen dit najaar onder de aandacht, doordat zij het schopten tot de halve finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016.

Met de eerste track Binnen, komen de twee inderdaad keihard binnen. De track heeft een oldskool hiphop beat, gecombineerd met de oldskool flow skills van CoII en Mic El.

Na het beluisteren van deze track, denk je dat de toon van het album is gezet; harde boombap. Maar niets is minder waar, want met de track Voor Jou creëren zij een vibe waarin ze je meenemen in hun verhaal over de liefde.

Een andere track die opvalt is Precies Wat Je Verwacht. De track heeft wat overeenkomsten met het nummer van Nelly Ride With Me; het gitaarspel, de beat. Een lekker zomers hitje, waar je lekker op kan relaxen, dagdromen en verlangen naar de warme zomerse dagen in deze koude winterdagen.

De track Oui is vergeleken met de andere nummers wat rommelig en chaotisch. De rap en de vocals komen wat gehaast over. De rapskills van CoII en Mic El komen in dit nummer niet tot hun recht.

In Zeg Ik Wel Genoeg komen de skills van de twee beter tot hun recht. Een mooi nummer waarin de liefde voor hun kinderen wordt beschreven. In combinatie met de vocals van Fabiola is het een heerlijk nummer om achterover te liggen en even te genieten.

Precies Wat Je Verwacht is een gevarieerde ep. Enerzijds komen sommige nummers keihard binnen en klinkt het wat agressiever en anderzijds bevindt je je als luisteraar in een meer melodischer, rustiger nummer. Hierdoor beland je tijdens het luisteren van deze ep nogal in een rollercoaster van emoties, door zowel de beats als de lyrics.

Wil je meer over ze weten? Volg COII dan hier op Facebook en Mic El hier op Facebook.

Kesia Smit

Music Support: Monta Tupcijenko en Vangelis Sopamena in de Machinist

Sinds enkele jaren is het podium van De Machinist in de wintermaanden op woensdagavond de heetste plek voor singer/songwriters en akoestische luistermuziek. Het programma kent dit najaar een diversiteit aan stijlen, vanuit de uiteenlopende culturen die Rotterdam rijk is. Aanstaande woensdag 30 november is het podium voor Rotterdammers Monta Tupcijenko en Vangelis Sopamena.

Monta Tupcijenko
Afkomstig uit Letland, vestigde singer/songwriter en jazzzangeres Monta Tupcijenko zich twee jaar geleden in Rotterdam. Zij zong in Valmiera in diverse lokale pop- en jazzbands en kreeg de kans om zich in Nederland voor te stellen tijdens North Sea Round Town. Met haar donkere en soepele stem (ergens tussen Peggy Lee en Melody Gardot) en zwoele jazzsongs zal zij De Machinist moeiteloos omtoveren tot een rokerige jazzclub.

Vangelis Sopamena
Na zijn studie aan de popacademie in Leeuwarden te hebben afgerond, trok Vangelis Sopamena hij naar Rotterdam. Hier begon hij songs te schrijven met zijn vaste gitarist Laurens Dengkeng. Zo ontstond zijn eclectische mix van R&B, funk en folk. Intieme songs, maar nooit zonder een groove gespeeld.

singer-songwriter-de-machinist750x500-75Extra informatie
Datum: woensdag 30 november
Locatie: De Machinist, Willem Buytenwegstraat 45
Aanvang: 21 uur
Entree: gratis
Facebookevent

 

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCHet muziekprogramma van de stichting Machinist Live is tot stand gekomen door financiële bijdragen van: De Gemeente Rotterdam, De Gebiedscommissie Delfshaven, PopUnie Music Support Rotterdam, Donateurs Machinist Live en Café-Restaurant De Machinist.