A Devastating Truth

adtVisionaries
download-ep
melodic deathcore

De ep Visionaries van de Rotterdamse band A Devastating Truth is volledig digitaal. Niet alleen de nummers zijn te vinden en – tegen een zelf bepaalde prijs – te downloaden, maar ook de teksten zijn te vinden op de site. Leuk!

De vier nummers van de ep zijn verschillend. Opener Obscure Forces trekt direct mijn aandacht; dit is een band die snel wisselt van riffs, een enorme bak power heeft en de luisteraar overdondert. Gedurende het nummer krijg je geen moment om de aandacht te laten verslappen, door de verrassende wendingen blijf je geboeid luisteren. Ook Barriers hakt er stevig in, en ook hier zijn de riffs bijna wiskundig aan elkaar gesmeed. Sommige stukken of woorden in het nummer worden zo zompig en nat gezongen dat je hier en daar het spuug van de zanger bijna over je heen voelt komen.

De laatste twee van de vier nummers verschillen voor mijn gevoel nogal van de eerste twee. Over het geheel genomen zitten deze songs wat minder spannend in elkaar dan de voorgaande. Hier en daar gesteund door de bekende ‘core-rifjes’ neigt vooral Suppression meer naar melodic death dan de rest van de nummers. Dit is echter geen kritiek, het nummer sleept je mee en de melodie en tekst van het refrein blijven lekker hangen.

Het geheel zit goed in elkaar, er is duidelijk nagedacht over de muziek. Ook over de kwaliteit van het produceren is niets aan te merken, de instrumenten zijn prima in verhouding en hebben een mooie mix van helderheid en gewicht. Ik had wel meer dan vier nummers willen horen om te horen wat de band nog meer in petto heeft en of A Devastating Truth hierbij blijft verassen.

Mijn favoriete track is van de ep is Obscure Forces:

A Devastating Truth – Obscure Forces

Download Visionaries op Bandcamp.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van A Devastating Truth.

Roots & Routes Presents: Zomertories

ZomertoriesFrontKleinHou jij van muziek, dans of media? Ben je tussen de 12 en 22 jaar oud en kom je uit de regio Rotterdam? Heb je veel vrije tijd komende zomer? Dan is Zomertories iets voor jou!

Van 21 t/m 25 juli organiseert Roots & Routes Zomertories. Diverse (internationale) docenten geven uitdagende workshops. Samen met andere jongeren creëer je je eigen verhaal en presenteer je dat tijdens een te gek eindoptreden. Je kan kiezen uit de volgende workshops:
Muziek: rap, zang, bandcoaching, songwriting of beatmaking
Dans: breakdance of hiphop
Media: video/radio

De workshops vinden plaats van maandag 21 t/m donderdag 24 juli (10:00-17:00 uur). Het eindoptreden vindt plaats op vrijdag 25 juli.

Locatie: ART studio Hoogvliet, Campusplein 2a, Hoogvliet (Naast Metrostation Zalmplaat).
Deelname aan Zomertories kost 15 euro voor de gehele week. Lunch is inbegrepen.

Voor meer informatie en aanmelden bezoek je de website van Roots & Routes.