Punkbands Die Nakse Bananen en Bad Temper naar de Rotonde

rotondeeNa lange tijd staan er eindelijk weer punkbands in de Rotonde. Om dat te vieren heeft de Rotonde niet de minste uitgekozen. Op zaterdag 15 maart kan je moshen op de muziek van Bad Idea, Die Nakse Bananen en Bad Temper.

Snelle riffs, keiharde drums en grove lyrics. Bad Idea is het archetype punkband waar iedereen van houdt. Vorig jaar hebben ze hun debuutalbum uitgebracht, waarmee ze nu door heel Nederland touren. Deze band levert nu al een geweldige show en ze kunnen alleen nog maar beter worden. Komt dat zien!

Die Nakse Bananen is een naam die bij punkliefhebbers bekend in de oren klinkt. Deze punkband is opgericht in 1990 en ondertussen uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlandse punkbands. “Ze zetten al jaren dikke shows neer en eigenlijk mag geen enkel Nederlands punkliefhebber zichzelf in de spiegel aankijken zonder deze band minstens één keer te hebben gezien!”, aldus de organisatie.

Bad Temper is een naam die misschien minder bekend voorkomt. Dat wil zeker niet zeggen dat dat verdiend is. Deze female-fronted hardcore/punkband uit Rotterdam beklimt al menig jaar de podia en doet dit met behoorlijk veel succes. Chicks kunnen ook rammen! Lees hier de recensie van hun cd Enemies For Good.

Extra informatie
Datum: zaterdag 15 maart
Locatie: Muziekpodium Rotonde, Het Hoge Land 15, Berkel en Rodenrijs
Aanvang: 21:00 uur
Entree: 5 euro (niet leden) / 2,50 euro (leden)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de Facebook van de Rotonde.

Rotterdamse organisatoren Ofra Beenen en Job Smit hosten nieuwe avond in Rotown

Rotown-LogoRotterdamse organisatoren Ofra Beenen en Job Smit hosten vanavond een nieuwe avond in Rotown genaamd Automelodi. Een avond waar alleen new wave en minimal wave tracks gedraaid worden. Naast wave hits zullen er ook platen uit de krochten van de platenzaak komen en zalig klinken.

De line-up bestaat uit de volgende namen die allen een voorliefde en passie delen voor new wave en minimal wave:

751
De jonge 751 (Jelle Hamstra) speelde zichzelf de afgelopen jaren snel in de kijker en werd gevraagd voor toonaangevende avonden in het hele land zoals Colors, Audio Culture, Dekmantel, Nooduitgang en PITCH. Sinds 2012 behoort hij samen met Milan Unger en Folkert Verdoorn tot het trio D.N.G. (De Nieuwe Garde) en is kind aan huis bij club PIP.

Rats On Rafts (dj-set)
De jonge Rotterdamse postpunkband Rats On Rafts leverde in 2012 met het debuutalbum The Moon Is Big een sterke plaat af en live wisten de Rotterdammers zowel in heel Nederland als in Engeland in het oog te springen met hun overdonderende sets en jams. Momenteel werkt de band, waarvan de leden allemaal in 1988 zijn geboren, in de studio aan nieuw materiaal.

Lex Breet-Pacific
Lex Breet (oprichter Club 11) is een muziekmens in hart en nieren. Hij groeide op in een horecaomgeving tussen de muzikanten en nam later het horecabedrijf van zijn ouders over. Als programmeur was hij verbonden aan verschillende festivals, waaronder Drum Rhythm en Raw Rhythm. Als adviseur werkte hij onder meer voor Moj0 en Live Nation en hij organiseerde enkele jaren de Heineken Crossover Award.

Renkas
Deze kersverse Rotterdammer woont sinds deze maand in de havenstad. De oorspronkelijk uit Oekraïne afkomstige Sascha Renkas woont nu tien jaar in Nederland. Zijn liefde voor muziek ontstond echter al in zijn vaderland. Renkas staat getekend bij NON Records en maakt, ‘voyage disco’, geïnspireerd door obscure disconummers uit de Sovjet Unie van begin jaren ’80. Daarnaast maakt hij met Antenna house zonder compromissen. Puur, donker en rafelig. De tweede ep van Antenna, Odessa, verschijnt deze maand bij Pinkman Records.

Extra informatie
Datum: vrijdag 14 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 23:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Rotown.