De Popweek-route van Jeansen Djaoen (FunX)

De Rotterdamse Popweek komt eraan en dat betekent keuzestress, met zo’n 500 optredens op ruim 100 locaties… Het kan zomaar zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij speciaal voor jou, als Popweek-ganger, een aantal mensen gevraagd waar jij ècht heen moet tijdens de Rotterdamse Popweek. Zie hier de tips van Jeansen Djaoen, in de vorm van een Popweek-route.

Maandag 6 november 19.30 – Meet The Pro sessie bij het Popunie kantoor.

De muziekwereld is groot. Als nieuwe of beginnende artiest kan het lijken op een doolhof waar je maar niet doorheen komt. Naast het daadwerkelijk maken van de muziek komt er nog veel meer kijken bij het ‘artiest zijn’. Hoe regel je nou de juiste boekingen, wat plaats je op social media, hoe gedraag je je tijdens een interview, wat is buma/stemra en zei je nou belastingen?

Gelukkig biedt de Popunie met haar Meet The Pro sessies uitkomst. Regelmatig organiseert de Popunie deze sessies met verschillende thema’s om jonge artiesten de broodnodige kennis mee te geven. Zo ook tijdens de Popweek. Voor alle muzikanten en creatievelingen een aan te raden stop in hun Pop week-route

Woensdag 8 november 18.30 – Open jamsession met producers muzikanten en vocalisten – Music Production Academy.

De Music Production Academy is een school in Rotterdam die lessen geeft in productie, engineering, DJ’ing en nog veel meer. Tijdens de Popronde openen ze hun deuren voor iedereen die 16 jaar of ouder is en graag meer wilt weten over muziekproductie.

Persoonlijk geloof ik in de kracht van muziek als verbinding. Een laagdrempelige locatie waar verschillende creatieve producers, muzikanten en artiesten samenkomen om elkaar te inspireren en van elkaar te leren gecombineerd met professionals die sturen en tips geven klinkt bijna magisch. Daarnaast krijgen muzikanten de kans om te werken en  leren op apparatuur die beginnende artiesten vaak zich nog niet kunnen veroorloven.

Wellicht trek ik de stoute schoenen aan en stap ik zelf eventjes achter de knoppen, waarschijnlijker is dat ik met popcorn en Fernandes in de hoek zit te genieten. Wat ik wel zeker weet is dat ik het ontstaan van deze magie zeker van dichtbij wil bekijken. Daarom is dit zeker een stop op mijn Pop week route.

Woensdag 8 november – Nelly in Annabel.

Tijdens zijn tour maakt de Amerikaanse rapper Nelly een tussenstop tijdens de Rotterdamse Popweek en wel in de Annabel.

Nog steeds denk ik weleens nostalgisch aan mijn jongere jaren waar ik regelmatig feestend in de Annabel (toen heette het nog anders) te vinden was. Elke keer als ik voor de deur sta, herpakt dat gevoel mij. Tracks waar ik toen onder andere op danste, waren Hot In Here Dilemma en Ride With Me van Nelly. Dat die 2 werelden samenkomen tijdens de Popweek vind ik dan ook prachtig.

IK heb altijd bewondering gehad voor de manier hoe Nelly destijds de sound van St. Louie op de kaart zette. Sommige van zijn nummers worden gezien als de grootste tracks ooit en voor mij is Nelly ook een van de beste artiesten aller tijden. Iemand die je live gezien MOET hebben.

Mocht iemand op de een of andere manier een VIP of backstage pas hebben en Nelly tegen het lijf lopen, ik vraag mij nog steeds af wat het verhaal achter die pleister op zijn wang is. Zou je dat dan voor me kunnen vragen?

Zaterdag 11 november – Lil’ Kleine Alleen tour in Annabel.

Ook Lil Kleine doet tijdens zijn tour in de Popweek een tussenstop in Annabel. Ik denk dat je dat zeker niet moet missen!

Een tijd geleden lanceerde Lil Kleine zijn 2e studio album Alleen. Dit klonk voor mij als de coming of age van Lil Kleine. Tracks als Alleen en Loterij brachten ons dieper in de gedachtes en emoties van Jorik Scholten, zoals Lil’ Kleine in het echt heet. Na de roekelozere jonge fase, waarin hij vooral hits scoorde met tracks als Drank & drugs en 1,2,3 en veelal in de media verscheen voor ruzies en andere kwajongens streken, lijkt deze nieuwe sound een volwassenere nieuwe fase in te luiden. Met honderden miljoenen streams en views en verscheidene gouden en (multi) platina platen is het succes hiervan zich ook al zeker aan het bewijzen. Niet missen dus!

Zaterdag 11 november – BRF Trapaoke bij Altijd in de buurt.

Niet zo heel lang geleden werd ik door een goede vriend van mij uitgenodigd om samen even wat te gaan eten. We deden dit wel vaker, en hij wilde dit keer een nieuwe spot aan me laten zien. Ik zal de gezellige huiselijke en warme sfeer die ik die dag voelde bij ‘Altijd in de buurt’ nooit vergeten.

Daarnaast ben ik zelf wel van de, gezellig een karaoke avondje. Wat ik meestal wel jammer vind, is dat de meeste karaoke sets veelal gevuld zijn met tracks als Say My Name van Destiny’s Child en Whitney Houston’s I Will Always Love You. En zingen is dus totaal NIET mijn ding. Meerappen met een Travis Scott of Trappin’ on some Uzi Vert, kijk dat gaat gewoon LOS. Dus de kans om tot in de late uurtjes in een huiselijke sfeer op een karaoke set mee te blerren met ‘Said lil’ bitch you can’t fuck with me if you wanted tooooo. These expensive, these is red bottoms, These is bloody shoeeeees’?

YEA LETSGO!!

Check de website van de Rotterdamse Popweek om te zien welke artiesten er nog meer optreden en meld je aan bij het Facebook-event!

Jeansen Djaoen werd nationaal bekend in 2011 met de EO documentaire Lost Boys dat over zijn leven ging. Nu werkt hij bij jongeren radiozender NPO FunX, waar hij naast reports maken ook advies geeft over de muziek voor de hiphop stream en een deel van de marketing voor zijn rekening neemt. Ook jureerde hij tijdens de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop.

Popunie clipoverzicht oktober 2017

Het Popunie clipoverzicht van oktober 2017 staat klaar! Ook in deze herfstmaand zijn er weer een flink aantal nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgekomen. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

Wouter Mol – Modern Caveman

Dinkey Valente – Day & Nights

Maaike Siegerist – Yangtze River Blues (live session)

All For Nothing – Push Through

Dr. Meraki – Shopped Out

Fleur Bonnewits – Where The Lines Overlap (original by Paramore)

Rod Malmok – Tronch

Spanish – Geen Flow Idee

From The Heart – Self Destruct

WARD – Control

Lips ft. Royki & Alex Euro – Bday

Bear Valour – Shed My Skin

Mike L/Masta – Co O Nas Słyszałeś ft. Reigno, Monta

EDX – Missing ft. Mingue (acoustic Version) (original by Everything But The Girl)

Bloodsphere – Into Ashes

Fleur Bonnewits – Drugs & Candy (original by All Time Low)

G-no ft. Jephán The One – Geen Boodschap

Iguana Death Cult – Sad White Dreams

MS. Aba – My Name/Hallelujah (originals by Stonebwoy & Burnaboy)

Ilitsya – The Beach

FABZ Pi – Destino

G-no ft. Jephán The One – 2080

Finesselande – Sport

Schat – Relatie Reputatie (live @ Theater ’t Kapelletje)

Muisje Muis – Bless My Sh!t ft. Mozes

DJ Wesper – A Woman’s Heart

Jo Goes Hunting – Winner

Fullanny – Argue

Distant – Inside Out (original by Shrill Whispers)

Naaz – Up To Something

Takkie – Alle Nachten Vrij

Ceaseless – All I Want (original by Kodaline)

Dion And The Magic Cords – Dissonnant House

Shagga Ranx – Shekkie Peng

Dee’s Honeytones – Out Of Mind ft. 44 Horns

Lewsberg – Non-fiction Writer

JOIA – Coast

Rastamoss – Dribbelen

Adilson Evora – 1st Class

Scep Kendallovic – Caliente (Kayente)

Timber – Clouds

Finesselande – Stay Calm (Prod by Styn)

Finesselande – Sport (Prod. TRAPMONEYBIGGIE)

DnD – Focus (Prod by. MVS)

Mafe – Hoe Laat (Prod. Jack $hirak)

Ancient Riff – Two-Headed Snake