Popunie Music Support Zuid-Holland: De Koninck Bluesfestival

Delft gaat het weekend van 15 en 16 februari een mooie vijftiende jubileum-editie van het De Koninck Bluesfestival tegemoet. Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

bluesfestivaldelftBehalve twintig bluesacts die niet eerder op het festival stonden, verwelkomt Delft twee bluesacts die enkele dagen geleden nog in Memphis (USA) optraden. De jonge muzikanten van Sugar Boy & the Sinnerswerden in 2012 uitverkozen tot beste bluesband van Nederland en vertegenwoordigden ons land daardoor tijdens de Internationale Blues Challenge van Memphis. Van 230 bluesacts haalde de Leidse formatie Sugar Boy & the Sinners in Memphis de halve finale.

Ook het bluesduo Robbert Fossen en Peter Struijk heeft Nederland in Memphis vertegenwoordigd. Zij kregen in 2012 de prijs van beste Nederlands bluesduo en haalden op 2 februari jl. in Memphis de finale.

Het bluesweekend wordt op donderdag 14 februari vooraf gegaan door een bijzondere filmvoorstelling in Filmhuis Lumen. Daar staat vanaf 19:30 uur de Nederlandse première gepland van de film The Life Of Riley: een documentaire over het leven van B.B. King, die tot nu toe alleen in Groot-Brittannië is uitgebracht. Het tv-programma De Wereld Draait Door besteedde er onlangs uitgebreid aandacht aan. Collega muzikanten zoals Bono, Eric Clapton, Ringo Starr, Carlos Santana, Buddy Guy, Bill Wyman en anderen vertellen over hem en er zijn optredens en historische beelden te zien. De entree-prijs bedraagt 9 euros. Het De Koninck Bluesfestival is er trots op om deze film als première te mogen presenteren !

De immer succesvolle mondharmonica-workshop op zaterdagmiddag heeft al veel aanmeldingen gekregen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Bij ruim 25 horecagelegenheden in de binnenstad van Delft zullen meer dan 50 optredens van de beste bluesartiesten uit binnen- en buitenland plaatsvinden. Zoals elk jaar zijn alle optredens gratis toegankelijk.

Extra informatie
Datum: Donderdag 14 tot zaterdag 16 februari
Locatie: diverse locaties, Delft (zie hier)
Aanvang: Vrijdag 18:00 uur / Zaterdag 15:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de websitevan De Koninck Bluesfestival.

PHATT brengt videoclip uit

Rotterdamse zanger en producer Ricardo Burgrust (aka Phatt) heeft een videoclip bij het nummer This Life uitgebracht.

Aanstaande donderdag, op Valentijnsdag, zal Phatt een mixtape uitbrengen. De tape zal Slowjams, Still Kinda Lovely gaan heten.


Phatt – This Life

Download This Life via Soundcloud of via iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Phatt.