Popunie Live presenteert YMP en Le Seton in BIRD

Le-Seton-e1452075885206Op dinsdag 26 januari is er weer een Popunie Live presents Homegrown. In het café van BIRD hebben we dit keer YMP en Le Seton op het programma staan.

Woordkunstenaar YMP is een echte entertainer die elk publiek plat krijgt met zijn rauwe en energieke performances. Samen met singer-songwriter én BFF Le Seton (Kapers aan de Maas) deelt hij zijn (jeugd)herinneringen met het publiek. Le Seton stond overigens nog in de finale van de Sena Grote Prijs Van Rotterdam 2015. Ondersteund door live-muzikanten en een dj belooft dit een geweldige avond te worden.

Extra informatie
Datum: dinsdag 26 januari
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26-28
Aanvang: 22:00 u
Entree: gratis

Bekijk het event op de site van BIRD of het Facebookevent

Flip Noorman presenteert tweede album ‘Make Up’ in Rotheater

flip noormanEind 2013 kwam Bastaard Platen met het debuutalbum van Flip Noorman. Bellse Parese werd door de pers eensgezind de hemel ingeprezen. Daaropvolgend won hij in 2014 de Wim Sonneveldprijs en speelde in een jaar tijd zo’n 150 shows. Nu is het tijd voor zijn tweede plaat: Make Up. De release hiervan is tevens de start van de gelijknamige theatertournee.

Noorman vroeg zich af waarom hij bereid was om zo vaak het zelfde liedje te zingen: Vond hij het echt nodig om zijn verhalen aan iedereen te vertellen? Was dat zo belangrijk? De verhalen die hij in zijn liederen brengt zijn slechts waargebeurde leugens. Make Up gaat over een veel primitiever verlangen: in de spotlights staan en bevestiging krijgen. De alfaman kunnen zijn en de lakens uitdelen. Een onversneden Nietzscheaanse wil tot macht. Ontken het maar niet: dit geldt voor elke artiest.

Met zijn muziekstijl die het midden houdt tussen Tom Waits, Kurt Weill en Leonard Cohen, aforistische poëtische teksten en een performance energie die je doet duizelen brengt Flip met zijn nieuwe album een ode aan al die rotte leugens.

Het album is momenteel te beluisteren in de 3voor12 Luisterpaal.

Flip Noorman in de pers
“Naast de nummers waarin hij als een houthakker met woeste bijlslagen een bos kapt, neemt hij soms ook gas terug en verandert dan in een mikadospeler.” (de Volkskrant)

“What just happened?… Flip Noorman happened!” (Het Parool)

“Flip Noorman deed het genre (kleinkunst) op zijn grondvesten schudden” (De Telegraaf)

“Flip Noorman is een ware aanwinst voor de kleinkunst” (NRC)

“Flip en de Noormannen. Wat een geweldenaars” (3voor12)

“Zelden zo’n complete kunstenaar ontdekt’…….. ‘Wat een supertalent” (OOR)

Extra informatie
Datum: zaterdag 23 januari
Locatie: Ro Theater, William Boothlaan 8
Aanvang: 20 uur
Entree: € 19,- vvk
Bekijk het Facebookevent.

Wil je meer weten over Flip Noorman? Bekijk zijn site of Facebookpagina.