Popunie clipoverzicht september 2019

Het Popunie clipoverzicht van september 2019 staat klaar! Na de zomer zijn er weer behoorlijk wat video’s uitgebracht door Rotterdamse acts en bands. Hier het overzicht met de nieuwste clips. Voor zover deze op onze radar zijn verschenen, hebben we ze op een rijtje gezet.

 

Kalulu – Push On (Scilla Scandalous Remix)
Catalijne – Mr. Blue Sky (original by Electric Light Orchestra)
Wesper – Il Reste Le Vainqueur
Mark Blomsteel – Someone Somewhere Tonight
Jairzinho – Lil Boy
Lone Wolf – Can’t Stop You Anyway
Kay Slice – Mufasaa [remix](original from Lion King soundtrack)
Michel Ebben – (A Song For) Fall & Darkness (2019 version)
St. Solaire – Home (Mokum Sessions #392)
Beckie – Ik Haat Je
MaxiMilli – Op & Neer
Los Paja Brava – Pitillo
Shark Inferno – Somewhere Around Livernois & McNichols
Goodnight Moonlight – Mind Game (68)
The Bullfight – The Lamenteer
Aletta & Maverick Soul – Walking Away
The Beatnik – You (live)
Officium Triste – World In Flames
Mihael Hrustelj [Trio] – E.C.H.O. (live radio session)
Fantast – Vaarwater
The New Shining – Looks Like Rain
HardHeaderz – VlamGEEL ft. Vlammetje
Corleone – De Val
G-1 Giovanni Eenig – Mee Met De RET
Bolle G – Deze Dagen
Animistic Beliefs – Mindset:Reset
Vermin – Giants (live)
The New Shining – Drown With Me
Amoris x Chamo – Switch ft. Nilr
Jizzle x Belany – Verlangens
Elijah Waters – Please Don’t Forget
Eleven – Figures (original by Jessie Reyes)

Interview: Marvin Dee Band

“Nieuwe plaat heet niet voor niets Changes

Veranderingen komen en gaan. Marvin Dee weet er alles van. Soms zorgt een verandering voor opluchting, soms voor vrolijkheid of tegenslag. Maar ondanks en dankzij de veranderingen ligt ie er: zijn nieuwe album. Deels met een nieuwe band. Tijd voor een interview met Marvin Dee: een twijfelaar die daar niet onder lijdt.

Laat Marvin Dee maar schuiven. Geef hem muziek en hij leeft op. Met zijn teksten laat hij horen dat je als luisteraar niet alleen staat. Het is de hulpverlener in hem. Ooit wilde hij ambulancebroeder worden en nu nog zou hij mensen willen helpen wanneer hij zou moeten stoppen met muziek. Zijn leven verandert, zo voelt hij. Hij is 32, de wereld om hem heen verandert, vrienden trouwen, krijgen kinderen en kopen een huis. Meer dan ooit wil hij genieten van het nu. Bijvoorbeeld van zijn nieuwe album Changes, dat op cd en vinyl uitkomt op 6 oktober.

In hoeverre wijkt Changes af van je vorige studio-ep?

“In nagenoeg alles. Vooropgesteld is Changes een bandplaat, in plaats van een soloproject van Marvin Dee. Daarom ook Marvin Dee Band. Ik ging op zoek naar meer samenwerking met andere muzikanten, wilde meer input van anderen om mezelf voort te stuwen. Verder is de nieuwe plaat heel wat persoonlijker, veel minder oppervlakkig. Ik zing bijvoorbeeld met een stuk meer emotie, ben op zoek gegaan naar wat ik met mijn stem allemaal kan”.

Wat wil je bewerkstelligen met je muziek?

“Dat ik mensen raak. Het mag best schuren hier en daar. In tekst en muziek. Ik wil de luisteraar verbazen. Verwacht bij mij geen couplet, refrein, couplet, refrein. Het verandert steeds, maar het is altijd wel een eenheid”.

Hoe werkt dat dan bij jou?

“Een song begint soms alleen met een woord of iets wat ik waarneem, waarna een melodie opdoemt. Toen mijn moeder in het ziekenhuis lag heb ik het nummer Harder geschreven. Ik zat in de wachtkamer te mijmeren over hoe ik twijfelde. Ik wilde het goed doen voor mijn moeder, maar ook de rest van mijn omgeving vraagt om aandacht. Ik was altijd al bezig met: doe ik het wel goed. Daar, in het ziekenhuis, viel het kwartje. Accepteer zoals het is en dat is goed. Niet dat ik niet meer twijfel, want het blijft een worsteling”.

Net als je muziekopleiding.

“Ja, haha. Zeker ja. Ik gedijde daar voor geen meter. Van de happy Havo kwam ik op het conservatorium in Rotterdam en daar was iedereen ineens veel harder. Je moet dit en je moet dat. Wat ik zocht en wilde sloot totaal niet aan bij wat zij mij wilden leren. Veel te veel pushen. Na anderhalf jaar had ik het wel gezien. Zangles heb ik wel doorgezet, maar piano en gitaar heb ik mezelf dan weer aangeleerd. Ik ben niet zo van de theorie, laat mij maar doen”.

Zoals de totstandkoming van het nieuwe album. Met deels een nieuwe band.

“Daar ben ik zo blij mee! We worstelden enorm met vertrekkende bandleden, maar die zijn inmiddels fantastisch vervangen. Mijn streven is om meerdere versies van de band te kunnen aanbieden: van een soloconcert van mezelf tot een bandoptreden inclusief meerdere backing vocals, blazers en strijkers. De basisband is nu: Karsten Klemm (gitaar), Quintijn Kuypers (bas), Cas Ronckers (backing vocals en toetsen) en Jonas Nieuwebroek (drums). En natuurlijk ikzelf, zei de gek”.

Ik heb de plaat inmiddels gehoord en worstel met het genre. Hoe noem jij het zelf?

“Dat is een goeie ja. Na lang overleg hebben we besloten om het artrock/americana te noemen. Er zit absoluut een theatrale kant aan onze muziek. Misschien komt dat ook wel omdat Freddy Mercury mijn favoriete zanger is”.

Zin om even terug te kijken op je loopbaan tot nu toe? Wat zie je dan?

“Spelen op de afterparty van mijn helden van de Dave Matthews Band was wel een hoogtepuntje. En het optreden en de daaropvolgende live-plaat, in Paradiso was natuurlijk ook geweldig. Trots is een groot woord, want dat gebruik ik liever niet. Ik vraag me dan weer af: ben ik wel goed genoeg om ergens trots op te zijn”.

Zit die twijfel je dan ook dwars?

“Nee hoor, integendeel. Ik denk dat iedere muzikant, iedere kunstenaar twijfelt of het goed genoeg is. Dat houdt je scherp en maakt dat je stappen vooruitzet. En daar hou ik me aan vast”.

Ik waag nog een poging: ben je ergens trots op?

“Het klinkt misschien gek, maar ik ben er trots op dat ik niet ben gestopt met muziek maken. Je komt onderweg zo veel hobbels tegen! Maar de drang om samen muziek te maken overwint het steeds. Gelukkig heb ik doorzettingsvermogen en een lange adem. Ik ga door. Wat soms wel vervelend is: bij mij is iets nooit af. Tot op het allerlaatste moment wil ik dingen veranderen, beter maken. Totdat mijn vriendin en zakelijk partner Evi zegt: nu is het klaar Marvin, je moet nu je definitieve keuze maken”.

De komende tijd staat in het teken van het nieuwe album. En daarna?

“Het is zo lastig in Nederland om de juiste plekken te vinden voor onze muziek. Ik zou heel graag willen proberen om in Duitsland voet aan de grond te krijgen. Volgens onze gitarist (Duitser Karsten Klemm, red.) is daar een markt voor ons. Maar we geven niet op hoor in Nederland. We zijn op de landelijke radio geweest, Radio 2 en Radio 5, dus we worden wel degelijk gezien en gehoord”.