Popunie clipoverzicht maart 2016

logo_CLIPOVERZICHT_webHet Popunie clipoverzicht van maart 2016 staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

volg-ons-op-youtube

 

 

Katie Kruel – Dive

HeavyLight – Temper

Mark Lotterman ft. Crappy Dog – Untel The End Of Days (Botlek 6)

Mara DT – Weekend ft. Cijns & Sparks (StraatSterren)

Standup ’69 – Insane

Oliver Heldens ft. RUMORS – Ghost

Xcentriek – Do

Lion Bobmano ft. Elka Sava – Bruk It Down

Kalulu – Not Your House/Hoax

Re:Freshed Orchestra – Starve

Droppings – Seven (live at Winterfest 2016)

Mayín – Take Us Away

Friends Of The Family – Child Hands

No Jokes 010 – Lieve Moeder

T.B. Florusse – Thank You And Goodnight

Marutyri – Inner Movements

Bongomatik – Lupita

Steff – Dat Is Toch Niet Hiphop

Raw Roets – Van Toen Naar Nu

Junglebae – Backwardz

Kevtendencies – World Invasion

Caza – 4G ft. Boykii

Lwela Kasulwe – Nipe Suluhisho

Xcentriek – Ik Ben Geen Kleine Jongen

Sevdaliza – Marilyn Monroe

L CiANO – Gave Em Hope

AliaZ Acoustic ~ live @ Omroep Zuidplas – Hurt (original by Nine Inch Nails)

Kevtendencies – Ozaki 8

Safa Liron – Work X Hold Yu (originals by Rihanna & Gyptian)

Laise Sanches – Sempri Djunto

De Popunie Luisteragenda van april 2016 staat online!

De Skaggerz V11 Rdam Popweek -FotoWimBarzilay

De Skaggerz

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in april optreden in de stad.

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events. Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

1. Laf – Gaan (Als De Lampen Aangaan)

Laf maakt zweterige, stampende Nederlandstalige garage rock. De drie heren kregen al eerder lovende recensies van o.a. Muzine Magazine en Zinesters, dus dat beloofd wat! Op zaterdag 2 april zijn zij te zien in Proeflokaal Faas onder het genot van een al dan niet alcoholische versnapering!

2. Rajae – Gracefully

Deze lokale artieste, die volledig Rajae El Mouhandiz heet, mixt zwoele soul met warme jazz. Ze heeft al een paar albums op haar naam staan (waaronder een album opgenomen in Marokko) en het is nu tijd om haar allernieuwste ep Watani te presenteren op zondag 3 april in Jazzcafe Dizzy!

3. Marutyri – Stellar Kid

Deze formatie van acht man sterk is nog beter in het maken van muziek dan het vullen van menig podium. Verwacht een strakke mix van funk, rock en jazz waarin de trombone en de flügelhorn centraal staan! Na succesvolle optredens tijdens BIRD’s Homegrown en BIRD sessions is het nu tijd voor het collectief om een eigen show in BIRD te verzorgen tijdens de presentatie van hun nieuwe album Inner Movements!

4. Dichter – Alles

Dichter is zo ondertussen een bekende naam bij iedereen die een beetje interesse heeft in hiphop in Rotterdam. Deze woordkunstenaar staat op het punt om zijn gevoel voor taal ten toon te stellen tijdens het Motel Mozaique Festival op 8 April op het Schouwburgplein! Tijdens dit festival spelen op dezelfde plek ook Bolt & The Swamp People, Bonne Aparte en Flip en de Noormannen! Al deze optredens zijn onderdeel van Popunie Live.

5. Laura Palmer – Glow Of Television

Deze Haags/Rotterdamse band speelt sinds 2012 een mooie mix van zware gitaren, melodieuze synths en drumwerk met een scherp randje dat soms wel wat doet denken aan Joy Division en Echo & The Bunnymen. Horen doet geloven, maar zien overtuigd! Zaterdag 9 april kun je het met je eigen zintuigen komen ervaren in Cafe Voorheen Voight!

6. Raise The Ace – Walk My Way 

Liefhebbers van funk met iets meer pit kunnen op zaterdag 9 april terecht in Rotown voor Raise The Ace, een 5-mans formatie die groove mengt met de rauwe ondertonen van bands als Rage Against The Machine. En dat helemaal gratis!

7. Rass Motivated – Essence Of Life

Deze zelfomschreven zakenman en filosoof predikt zijn overtuigingen zoals alleen een reggae artiest dat kan: op een podium. Deze dienst zal te bewonderen zijn in Islemunda op 15 April. Het wordt een avond waarin Rass Motivated een zestal woordkunstenaars uitnodigt om zijn nummers in eigen stijl en in het Nederlands te vertolken. Rass speelt die avond ook een unieke akoestische set, dus dit is zeker iets wat je niet mag missen!

8. Kalulu – Believe There Are Wrong

Deze alternatieve popband met shoegaze en ambient invloeden rond singer/songwriter Marinka Stam presenteert op 21 April hun debuutplaat Hoax in Worm met singer/songwriter Delouise in het voorprogramma. Een mooie avond aan entertainment voor de vriendelijke prijs van 5 euro! Zakdoekjes niet inbegrepen.

9. Marco Martens – Harm 

Deze band rond spoken-word artiest Marco Martens verzorgt veelal zachte, introspectieve en intieme nummers waarin atmosfeer het hoogst in het vaandel staat. Deze keer speelt het drietal tijdens Woorden Worden Zinnen en die middag zijn ook woordsmeden Gery Mendes en Vriend aanwezig!

10. De Skaggerz – Padam

Wie kent ze inmiddels nog niet? Na vele festivals plat te hebben gespeeld met hun mix van ska en reggae is het nu tijd voor de heren om hun kunsten te vertonen op het Koningsdag Podium voor Le Vagebond op woensdag 27 april om 14.00 uur. Feestmuts niet verplicht, maar zeker wel welkom!