Pink Oculus, Broken Brass Ensemble en DJ Gea Russell naar nieuwjaarsreceptie GROUNDS

pink groundsOp zaterdag 25 januari vindt de nieuwjaarsreceptie van GROUNDS plaats. Niet alleen het nieuwe jaar wordt gevierd, maar op deze dag vieren ze nog een heugelijk feit: het driejarig bestaan van het podium onder de naam GROUNDS.

GROUNDS was voor 2010 bekend onder de naam WMDC, maar aangezien deze naam het verzamelgebouw aan de Pieter de Hooghweg aanduidde (die onder andere Codarts en de SKVR delen), werd besloten de naam van het wereldmuziekpodium te veranderen in GROUNDS.

De nu in Amsterdam residerende Rotterdamse rapper annex singer/songwriter Pink Oculus was vorig weekend ook op Noorderslag te bewonderen en GROUNDS is het eerste podium dat deze artiest na Noorderslag aandoet. Ook is er een optreden van Broken Brass Ensemble; een achtkoppige formatie die New Orleans brass gedurfd vermengt met hiphop, balkan, funk en blues.

DJ Gea Russell verzorgt de muziek op de afterparty, met een diverse mix van beats tot boogaloo, aangevuld met experimentele grooves.

Extra informatie
Datum: zaterdag 25 januari
Locatie: GROUNDS, Willem Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur / Deur open: 20:00 uur / 22:30 uur afterparty met DJ Gea Russell
Entree: 10 euro (incl. bubbels)

Voor meer informatie bezoek je de website van GROUNDS.

Geef je op voor de Meet the Pro sessie #5: Touren in het Buitenland

Boekingen sessie nov 2013

Boekingen sessie nov 2013

In 2014 zijn er weer een aantal Meet The Pro sessies waarin we met professionele sprekers dieper ingaan op een bepaald onderwerp dat muzikanten aangaat. We streven ernaar elke twee maanden een sessie te doen.

De sessie onderwerpen die dit jaar aan bod gaan komen zijn:

– Touren In Het Buitenland
Publishing / Labels
– Sites & Social Media
– Buma/Stemra / Sena / Norma
– Boekingen 

Eerste sessie op 19 februari
De eerstkomende sessie is op woensdag 19 februari op het Popunie kantoor met als onderwerp Touren In Het Buitenland. We behandelen hoe je een tour opzet, waar te beginnen en wat voor financieringsmogelijkheden er zijn. Jeps Salfischberger van Mojo Concerts is de host en sprekers zijn Thomas Sciarone en Miranda van der Voort.

Thomas speelt in de Rotterdamse rockband GOLD en heeft al meerdere buitenlandse tours georganiseerd (ook met zijn vorige band Malkovich). Daarnaast heeft hij via het Fonds voor de Podiumkunsten tour support gekregen en kan daar van alles over vertellen.

Miranda werkt bij het Fonds voor de Podiumkunsten en legt uit hoe hun tour support regeling werkt. Daarnaast heeft Miranda zelf ook een aantal buitenlandse tours gedaan met haar band.

Tevens presenteert de Popunie haar specifieke tour support regeling voor Rotterdamse bands; Music Export Rotterdam

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Extra informatie Touren In Het Buitenland sessie
Datum: woensdag 19 februari
Locatie: Popunie kantoor
Adres: Pannekoekstraat 102, 3011 LL, Rotterdam
Aanvang: 19.30 u, start 20.00 u
Entree: donatie

Wij zorgen voor een drankje!