Nieuwe workshops in De Kroepoekfabriek vanaf september

E-FLYER KF Academie SEPTEMBEROp dinsdag 3 september a.s. start De Kroepoekfabriek met een kersverse reeks workshops. Nieuw is de cursus Photoshop, speciaal voor fotografen/beginners. Zang keert wegens succes terug, net als Concertfotografie. En DJ is terug van weggeweest.

Tijdens de workshopreeks Concertfotografie leert popfotografe Megin Zondervan hoe je je foto’s kan laten ‘rocken’. In de lessen komen zaken aan bod zoals hoe om te gaan met podiumlicht, het vastleggen van dat ene geweldige moment, wat te doen met photoshop en hoe een mooie selectie te maken. Photoshop (voor fotografen) is een kersverse workshop. Deze cursus, die uitsluitend voor beginners wordt aangeboden, leert je goed en effectief werken Photoshop. Dit programma stelt je in staat de bizarste dingen te doen met beeldmateriaal. Alleen: hoe gebruik je het nu eigenlijk? Als fotograaf is dit je kans om de diepte in te duiken. Retoucheren, klonen, belichting.. alles komt voorbij. Onder leiding van Megin Zondervan, die als fotografe dagelijks werkt met dit programma, leer je alle ‘ins en outs’ kennen van het fenomeen Photoshop. Voor deze workshop is een eigen laptop (met Photoshop) vereist.

De workshop Zang ging in mei jl. voor het eerst van start en wegens groot succes keert hij terug. Er start er een groep beginners (om 19:00 uur) en een groep gevorderden (21:00 uur). Docent van deze workshop is wederom jazzmuzikante Maaike den Dunnen. Zij studeerde jazz-zang (Master of Arts) aan het Rotterdams Conservatorium en aan de University of Music and Performing Arts (Graz, Oostenrijk). Ze zong op podia in heel Europa (o.a. North Sea Jazz Festival), werkt als zangdocent in haar eigen lespraktijk en volgde drie jaar de opleiding Docent Muziek. De cursisten zijn bij haar dus in goede handen.

Door grote populariteit keert de DJ workshop tijdens deze Kroepoek Academie weer terug. Onder begeleiding van de ervaren en altijd enthousiaste DJ Okkie maak je kennis met de belangrijkste DJ technieken. Afhankelijk van de groep (beginner of gevorderd) worden tijdens de eerste twee lessen de basistechnieken behandeld. Vervolgens ga je je meer verdiepen in het vak van DJ en breid je je kennis uit over de verschillende mogelijkheden, richtingen en stromingen. De laatste twee lessen gaan over het mixen van muzieksoorten en platen. DJ Okkie geeft hierbij steeds zijn beste ‘tips & trics’…. Dus, zit er een dj in je, twijfel dan niet en geef je snel op.

De workshops vinden plaats op dinsdagavonden: 3, 10, 17 en 24 september en 1, 8 en 15 oktober. De laatste avond is een (voor publiek toegankelijke) eindpresentatie, waar alle workshopdeelnemers laten zien wat ze hebben opgestoken. De workshops zang (beginners), dj (beginners) en concertfotografie vinden plaats van 19:00 uur tot 20:30 uur. De workshops zang (gevorderd), dj (gevorderd) en Photoshop voor fotografen vinden plaats van 21:00 uur tot 22:30 uur.

De prijs van een workshop bestaande uit zeven lessen bedraagt 70 euro. De workshops vormen een aaneengesloten geheel, tussentijds instromen is daarom helaas niet mogelijk. Betaling dient vooraf of op de eerste cursusavond plaats te vinden. Dit kan via de website (vooraf via iDeal), contant of per pin (op eerste cursusavond).

Meer info over alle workshops en/of inschrijven is te vinden op de website van De Kroepoekfabriek.

Foto van Stinksisters door Carla van der Marel genomineerd voor (archief)Stuk van het jaar-verkiezing

image001Stichting Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland organiseert in oktober de (archief) Stuk van het Jaar-verkiezing. Ruim 30 archieven uit het hele land doen mee en sturen hun mooiste archiefstuk in. Het Stadsarchief Rotterdam doet ook mee en houdt tot 16 augustus een voorverkiezing, zodat het publiek kan bepalen welk archiefstuk wordt ingezonden voor de landelijke verkiezing.

Een van de tien genomineerde stukken is een foto van Carla van der Marel, gemaakt tijdens de Hoerensessie met de Stinksisters (Rotown 1996), als exponent van de Rotterdamse ondergrondse muziekscene van de jaren 80/90 van de vorige eeuw. De affiches en foto’s van Carla van der Marel, gebundeld in het boek Antiscene’ (2007) zijn sinds kort opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam.

Laat de Rotterdamse muziekscene landelijk gaan en breng je stem uit voor 16 augustus 2013!

Stemmen doe je hier. Meer informatie vind je hier.

Voor meer informatie bezoek je de website van Antiscene.