Nieuwe namen voor de Popunie Muziekmarathon!

Op 29 oktober wordt de tiendaagse Rotterdamse Popweek in stijl geopend. Met de Popunie Muziekmarathon vieren we de live sector die we zo gemist hebben met 12 uur live muziek, van 11:00 tot 23:00 uur! 12 uur lang non-stop muziek met een trits aan acts en dj’s van Rotterdamse bodem. Na vorige week de eerste namen te hebben aangekondigd, voegen we vandaag weer nieuwe namen toe aan de line-up!

Rotterdam barst van de creativiteit en muzikaliteit en in deze 12 uur laten we een deel van de diversiteit van de popmuziekscene zien op een podium waar je sommige misschien niet zo snel zou verwachten: Baroeg! Indigo Pastel, The Shivvies en Thrasher werden eerder al aangekondigd. Vandaag voegen we The Frontiers, Fleur Bonnewits, Dirikteur, DJ Jozephina, DJ Okkie en Ruwhel Emers (& Friends) aan de line-up toe!

De Popunie Muziekmarathon is zowel live als online te volgen. Vanaf 11 uur ‘s ochtends zijn de optredens live via het Twitch channel van Baroeg te volgen. Live erbij zijn is natuurlijk veel leuker… en dat kan ook. Toegang voor publiek in Baroeg is vanaf 15:00. O ja, en hebben we al vermeld dat het gratis is? Start je Rotterdamse Popweek dus goed en support your locals!

De complete line-up én het tijdschema volgt snel. Stay tuned!

Popunie Muziekmarathon
Datum: vrijdag 29 oktober
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300
Livestream van 11:00 tot 23:00 via www.twitch.tv/baroeg
Toegang publiek in Baroeg: vanaf 15:00
Eindtijd in Baroeg: 23:00

Max. 250 bezoekers. Coronatoegangsbewijs verplicht.

Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek21 ervaringen op Instagram, Facebook en Twitter #Popunie #010isTof #poppoppop

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Open Call: Stukafest 2022

Op 17 februari 2022 zal er een nieuwe fysieke editie van Stukafest Rotterdam plaatsvinden. Voor het twintigjarige jubileum is de organisatie opzoek naar nieuwe Rotterdamse kunstenaars die in een intieme setting, een studentenkamer, willen performen. De aanmeldingen zijn nu geopend. 

Stukafest
Stukafest is een festival waar bezoekers hun eigen culturele route kunnen uitstippelen, door te kiezen tussen verschillende artiesten die optreden in verschillende studentenkamers in Rotterdam. Iedere kunstvorm is welkom,  van muziek, dans en poëzie tot cabaret, spoken word en drag, zolang je de connectie aangaat met een studentenkamer en de stad Rotterdam. In drie rondes van maximaal 30 minuten zal je voorstelling uitgevoerd worden en de avond zal worden afgesloten met een afterparty op een toffe locatie.

Concept indienen
Tussen 5 oktober en 2 november 2021 kan je een concept indienen door te mailen naar programstukafestrotterdam@gmail.com. Laat in het concept weten wat je wilt maken en je motivatie om op Stukafest te spelen. Na 9 november zullen ze contact met je opnemen en in december zullen ze je definitief laten weten of jij mag spelen op Stukafest 2022. Er is voor iedere maker budget beschikbaar, hoeveel dat zal zijn is in december definitief.

Wil jij graag op Stukafest 2022 spelen? Stuur de organisatie dan snel een mailtje!